2022. november 20. 19:50 - Ragnafan1992

Helyzetjelentő: Vermeil in Gold(en Wind.): Love is Unbreakable.

Sziasztok! Immáron a művem közel a feléhez érkezett. Ugyan eléggé kevés olvasót szerzett be,, nagyon szépen köszönöm nekik a bizalmat. Viszont, egy hírrel jöttem, de emellé szokásosan némi kulisszatitkokat is megosztok. Mindenekelőtt viszont két blogger kollégám is elmondja a véleményét. Lássunk is hozzá.

Mangekyo 022

Szegasztok!

Ragnafan1992 megkért engem és Roland kollégánkat, hogy írjunk egyfajta „véleményt” legfrissebb művéből, a Vermeil in Gold(en Wind) Love is Unbreakable-ből. Bevezetésnek annyit, hogy magát a Vermeil animét a 2022-es nyári anime szezon idején ismertük meg, s bár kezdetben nem akartuk megnézni, a borítókép alapján úgy döntöttünk, hogy legyen, ha rossz lesz, akkor felkerül a legrosszabbak listájára. Ekkorát régen nem tévedtem. Az első három rész sablonos és standard voltak, avagy elég középszerűek. De a negyedik résztől azt vettük észre mindhárman, hogy beszippant minket az anime. A történet érdekesebbé és sötétebb kezdett lenni, a szereplők sokszor túllépték az elvárásainkat, a poénok remekeltek és az ecchi is kellemes volt. Annyira megtetszett, hogy el kezdtem olvasni az alapjául szolgáló mangát. Voltak változtatások az animében a mangához képest, de szerencsére minimálisak és jól jöttek ki belőle az animátorok, nem ment sem az eredeti történet, sem pedig a hangulat rovására. Nem volt így sem túl nagy durranás, de ritka 2022-es animék egyike, melyet többször újra megnéztem, s mely ordít nem csak hentai, de fanfic művekért is! Sajnálatos módon, ahogyan sok más remek settingel, történettel, témával és/vagy karakterekkel rendelkező, de mainstream hype nélküli mű esetén a Vermeil is híján van fanok által készített cuccok téren. Ragnafan1992 vette észre ezt a leghamarabb hármunk közül, s úgy döntött, hogy szerinte ziccer lenne, ha nem kapna semmilyen rajongó által készített fan művet.

Ragna1992 új művénél sokat egyeztetett velünk és sokszor elmondta terveit a művel kapcsolatban, hogy milyen hosszúra szeretné, mik lennének a történetének főbb eseménypontjai, melyik karakterrel mit szeretne megtenni. Többi művéhez hasonlóan itt is vannak referenciák más médiumokból, mint JoJo (már maga a cím is két JoJo szériából lett összegyúrva.), videójátékok, mint a Live A Live és a Blazblue, valamint filmes beszólások. Roland kolléga volt ismert kedves OC karakterét, Daniel Harris-t kölcsönbe adni, akit Ragna1992 kolléga jól fel is használ történetében. Ragnafan továbbra is kreatív ötletekkel áll elő, mint például a társasjátékok a huszonharmadik fejezetben (kis spoiler.), látszik, hogy tényleg jó kedvvel készíti eme művét. Kedvenc fejezetem eddig a tizenötödik volt, ama fejezetnek volt a legjobb hangulata számomra. Sokat csiszolt továbbá az eredeti „fő pároson”, persze jó értelemben.

Bevallom, nekem személy szerint nagyon bejön eme műve Ragna1992 kollégának, pont ahogyan anno a High Score Girl 1999 is. Bár elmondta nekem a részleteket a művel kapcsolatban és hogy hogyan szeretné lezárni, ahogyan minden történetnek, itt is az „utazás” a legfőbb lényege. Mindig várom a Vermeil in Gold(en Wind) legújabb fejezeteit, s bátran ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik szerették az eredeti művet vagy Ragnafan1992 korábbi műveit is.

XX18RolandXX

Sziasztok! Nos, a dolgok úgy alakultak, hogy Ragna kolléga egy újabb fanfiction műbe kezdett bele. Alanya a Vermeil in Gold című anime, ami bár nem egy kiemelkedő anime, de ha az első pár részt túléli az ember akkor utána a sorozat kissé összekapja magát és egészen szórakoztatóvá válik, persze csak a műfajához képest. Nos Ragna megkért engem és Mangit, hogy írjuk le a véleményünket a művéről, mint ahogy tettük a Star Knight Deku esetében is. Nos, ezt olvashatjátok most tőlem.

Történet:
Ragna története nagyjából onnét veszi fel a fonalat ahol az anime véget ér. Azt nem tudom, hogy pontosan hova halad tovább a manga története, de amit Ragna kitalált az önmagában is egy érdekes irányba viszi el a sztorit. Az ő története már-már a dark fantasy irányba megy el időnként, és nem fél komolyabb témákat feszegetni egyes karakterek, például Alto hátterének a kapcsán. Persze ahogy a SKD kapcsán úgy itt is felellethetőek az író sajátosságai, mint például, hogy behozza a kedvenc videójátékait vagy más sorozatait a sztoriba, hiszen a már a cím maga és a Nemesis projekt név is utal az alapjukként szolgáló művekre, de Rachel és Neider kapcsolata egyértelmű utalás Integra és Alucard kapcsolatára a Hellsingből. A cselekmény érdekes és szórakoztató, de ahol a legjobban fejelődött azok a harcjelenetek, hiszen köztudott, hogy azokat piszok nehéz megírni, mert hát a harcokat inkább nézni szereti az ember nem olvasni. Tehát a történet maga roppant érdekes.

Humor:
A humor maga egész jól működik. Itt is inkább a karakterek közti interakciók adják a humor nagy részét, és azok közül is Vermeil perverzsége, illetve Neider és Dan cinikus vagy éppen baromkodó beszólásai szolgáltatják, amik végül is jól jönnek ki a végén. A különböző referenciák, utalások és paródiák is képesek megmosolyogtatni, de ilyen téren a JoJo-ból van a sorozatban a legtöbb. Már kapásból a sorozat alcíme is egy pontos utalások, de később több ponton is fellelhetőek különböző JoJo vagy más művek referenciái amiket viszont nem lőnék le mert spoileresek.

Szereplők:
Számomra ez az a szegmens ami kifejezetten érdekes. Az író jól láthatóan próbálja kiszakítani a karaktereket az eredeti író által rájuk erőltetett szerepkörből, de nem akar túlzottan sokat sem változtatni rajtuk. Értem ezt úgy, hogy például Vermeilnek megmarad a perverzsége, elvégre egy succubusról beszélünk, de ezzel együtt is egy lojális karakter aki nem csupán Alto segítségére van hanem mindenkiére. Lilia szintúgy egy jobb karakterré fejlődött. Míg az animében mindössze annyi volt a szerepe, hogy Alto után futkos és féltékenykedik Vermeilre, itt már megpróbál jóval érettebben gondolkodni és lényegében kaptunk egy aranyos, szerethető karaktert. Meg ugye ott vannak még a Diáktanács tagjai, vagyis Elena, Jessica, Chris meg a többiek, de közülük egyedül Elena kapott egy baromi érdekes háttérsztorit ami viszont nagyban befolyásolja nem csak a saját személyiségét, a többiekét is. Na de a csúcs az egyértelműen Alto. Nos ugyebár az eredeti műben gyakorlatilag ő is csak azt a szerepet tölti be mind a többi más több tucat hasonló mű szereplője. Vagyis, a férfinézők a helyébe tudják képzelni magukat amikor Vermeil gyakorolja rajta a káma szútra illusztrációinak való életben történő alkalmazásait. Ezzel persze semmi gond sincs, egy szerethető karakter, de semmi extra. Na most itt kapott valamit amit az eredeti animében még nem, hátteret! Nem csak, hogy Ragna kitalált neki egy kifejtetten érdekes háttértörténetet a Nemesis projekt beemelésével, hanem ezáltal ténylegesen egy központi karakterré tette akinek a múltja hatással van gyakorlatilag mindenre és mindenkire maga körül. Hatása van a Vermeillel és Liliával való kapcsolatára, de egyúttal a saját jellemére és képességeire is. Tulajdonképpen ő azon az úton halad ahol az olyan hősök lépkednek akik a múltbéli traumáik hatására lesznek egyre erősebbek, és ez az a főszereplő típus akinek tényleg érdemes lehet szurkolni, lehet vele azonosulni. De közben mégis képes emberinek maradni akire mindig számíthatnak a barátai és akiknek éppen szüksége van rá. Na az ilyet hívják úgy, hogy jól megírt és felépített főhős. Na de ugyebár ott van még lolite is. Az animéhez képest itt jóval érthetőbb a karaktere, ami igazából szintén annak köszönhető, hogy Elenához hasonlóan kapott egy jóval érdekesebb sztorit mint amit az anime szolgáltatott. Az új karakterek is egész tetszetősek. Rachel és Neider haláli jók együtt. Az ő párosuk elsőre a mistress + slave párosnak tűnik, de közben meg egyáltalán nem az. Látszik rajtuk, hogy kölcsönösen bíznak egymásnak, és mindig egymást segítik. Nagyon szórakoztatóak együtt. Dan-ről sok mindent nem akarok mondani, hiszen ő már a SKD-ban is benne volt egy másik inkarnációként, másrészt ő a saját karakterem, az pedig nem lenne túl szép ha a saját karakteremet méltatnám. Oersted meg egyelőre csak egy háttér gonosz, de kíváncsian várom, hogy mi lesz ha egyszer tényleg akcióba lendül.

Összességében tehát a Vermeil in Golden Wind(en Wind): Love is Unbreakbale egy szórakoztató fanficction mű, ami viszont már sokkal kiforrottabb mint a SKD volt, úgy, hogy végig érezhetőek rajta az alkotójának a kézjegye. Izgatottan várom a folytatásokat. Köszönöm, hogy elolvastátok, Roland voltam, Sziasztok!

Ragnafan1992.

Ez év nyári szezonjában jelent meg a Vermeil in Gold. Első látásra a shy shota srác Alto Goldfield és a szexi, határozott, perverz milf démon Vermeil szerelmi kapcsolatát szándékozta bemutatni trash és fanservice humorral. Csakhogy, a harmadik rész vége felé mintha a készítők azt mondták volna. „Ideje kiengedni a fenevadat ketrecéből és kezdődhet a lelki hullámvasút.”. Ugyanis, képbekerül egy Sho Tucker utánzat, Obsidian Professzor képében, aki sorban kísérletezik a diákokon, majd egy sikeres alkalommal Vermeilt is megfertőzi, aminek súlyos következménye lesz. Valahol itt éltem meg, hogy a főhősökért aggódni tudok. Persze, a mű távolról se hibátlan. Tény, hogy a kettejük valós szerelmi kapcsolata alighanem benne lehet 2022 legjobbjai között, sok szempontból hibádzik a képlet. A történet ugyanis sehol sem eredeti. Főleg a Devilman pergett le a lelki szemeim előtt nem egy jelenetnél. Hiszen, nem egyszer felveti azt, hogy az emberek sokkal rosszabbak a démonoknál -féle vonalat. Ezt még viszonylag elnéztem, mivel jótól lopni nem bűn (csak nekem tetsszen. Ez az íratlan szabály, nem én találtam ki.). Továbbá, a mellékszereplők között csak Elena karaktere maradt meg jó értelemben, hiszen a mögé épített misztikum és hidegvér meg egész kellemes kombinációját kaptuk. Plusz még az az Marcus is, akinek a familiárisán nem tudtam abbahagyni a röhögést. Lilia pedig a kapufa ékes példája. Folyton Alto körül lohol és próbál neki szerelmet vallani vagy hisztizik. Még akkoris, amikor a napnál is világosabb, hogy egy succubus démonnal nem veheti fel a versenyt. Noha akkor esélyt láttam a karakterének fejlődésére, mikor felvilágosította Vermeilt arról, hogy Alto nem haragszik rá és őt nem izgatja, hogy démon -e vagy nem, a rá következő részben ment a kukába. Logikai hülyeségektől sem mentes a 12 rész és a humor is hol beüt, hol pedig mellémegy. Lényeg, ami lényeg, számomra nagyon élvezetes volt az anime, de az rajongók számára hamar margóra lett téve. Erre ékes bizonyíték, hogy pl. hentai nincsen belőle, amit nem értek, mert ezt aztán nem nagy tudomány megcsinálni szerintem. Most meg ott tartunk, ha nem éppen széteffektezett, de gyakran ütemet tévesztett TikTok AMV jelenik meg, vagy legtöbbször Vermeilről alkotott szexi és közel meztelen képet kapunk.

Ennyit a gyors anime bemutatóról, ideje egy kis kulisszatitkoknak. A fanficc ötlete valahol a 11. rész megjelenésekor fogant meg a fejemben. Persze, még viccnek indult, hiszen akkor csak benyögtem, hogyha valaha is csinálok belőle saját sztorit, akkor Vermeil in Golden Wind lesz a neve, amin jót kacagtunk. Viszont, azon kaptam magam, hogy rá másnapra teljes ötletek, történetek, események rakódtak össze a fejemben és már két fejezetet le is írtam. Új karakterek esetében eleinte fordított párosra gondoltam, tehát a démon férfi, a mestere pedig nő. Hogy honnan jöttek ki a neveik és miért hoztam be dhampírt női karaktert? Mivel azt a Blazblue játékszéria Rachel Alucardja ihlette hellyel-közzel. A démon Neider pedig még az egyik szerepjátékom során maradt meg. További fontosabb OC karakter pedig Daniel Harris, aki jó barátom és egyben írói kollégám, Szlotta Roland, vagyis xx18Rolandxx főbb művének a karaktere. Mivel volt már a karakterével tapasztalatom, így nem volt nehéz ide is átültetni.

Visszatérve Alto és Vermeil párosára, a lehető leghűbben átadni az olvasóknak, de mégis valamit azért változtatni is akartam. Ez főleg az, hogy egy párként harcoljanak, egymást kiegészítve. Ugyanis, Alto ígérete, miszerint Vermeilt megvédi mindentől eléggé túlzás, mivel egymaga kevés a jövendőbeli ellenségek garmadájához. Viszont, nála maradva, azt is megtettem, hogy hátteret írok neki. Mivel eléggé furcsa, hogy ő a legerősebb mágiával és mannával rendelkező ember, de a miértek nincsenek még elmesélve. Persze, a katonai projekt ötlete sem eredeti szál, de működik (A Nemesis név pedig a Resident Evilből jött.). Vermeil maradt a régi, de ahhoz eszem ágában sem volt hozzányúlni.

A mellékszereplőkön csiszoltam inkább, kezdve Liliával. Itt főleg azt vettem elsődleges célnak, hogy Altoról szálljon le a nyaggatásával, mégis közel maradjon hozzá. Továbbá, hogy erős női karakter váljon belőle. Ami a gonoszokat illeti, Iolite első változatban hamar meghalt volna egy hosszas kínzás után, de végül arra jutottam, hogy kár volna korábban megölni. Feltámadása viszont abból következtethető, hogy be akartam hozni a többpólusú világot. Itt arról van szó, hogy az anime és az alapjául szolgáló manga eddig csak két fajt mutatott be, én többet is fel akarok vonultatni. Ha már behoztam a vámpírokat a sztoriba, akkor legyenek angyalok, beastmenek és így tovább. Igaz, ezzel fennáll a kockázata, hogy el kell hagyjak bizonyos sztoriszálakat, a feszesség számlájára, de ekkora áldozatot meg kell hoznom.

Ami a végső gonoszt illeti, Oersted, vagyis Odio választása nem is kétséges. Akik szeretik a retro JRPG játékokat, azok már felismerték, hogy a Live a Live főgonosza került ide. Itt még az volt az ötletem, hogy teljes egészében áthozom a játékból, most már… ezt spoiler lenne elmondani. Ami az OC gonoszokat illeti, azokat eléggé levegőből vagy hirtelen ötlettől vezérelve találtam ki. Aki azt tippeli, hogy elég sok mindent a JoJo szériából emeltem át, kezdve a borítókép alapötletével, az ráhibázott. Kár tagadnom, hogy hatalmas behatással volt rám az alkotás során, de a főbb célom egy kiváló fantasyt alkotni, nem pedig JoJo sztorit.

Már csak a borítókép kérdése maradt. Mindenki, aki ismer tudja rólam, hogy pocsék rajzoló vagyok. És itt jött ki a Vermeil in Gold másik hiányossága, hogy kevés fanart létezik belőle, így az engedélykérős verzió is kilőve. Itt viszont a szerencse rámmosolygott a HSG 1999-el ellentétben. Roland barátja, Shingo szívesen elvállalta a borítókép elkészítését. Így született meg a két JoJo utalást is tartalmazó kép. Az angolra fordítás meg már kérdés sem volt.

Akkor a kérdés, hogy mi a nagy hír? Nos, a művemet szünetre küldöm. Sajnos az időm teljesen elmosódott. Már egy fejezet megírása is hetekbe telik. Továbbá, törekszek arra, hogy művem teljesen lezárjon mindent. Legközelebb Január elején jelentkezem egy összefoglalóval. Addigis, köszönöm szépen a pozitív visszajelzéseket. Sziasztok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr5017983612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása