2020. szeptember 12. 16:39 - Ragnafan1992

BnHA Star Knight Deku 8. Fejezet: A megvádolt hős esete. 1. Felvonás: Nyomozás

Az Symbols of Peace elkezdett folyamatosan ügyeket kapni az Overhaulos incidenst lezárása után. Tény, hogy nem tudtunk néhányat átvállalni, létszámbővítés ide vagy oda, viszont, pár fontosat megkaptunk a gyakorlati héten. Ezek közül mindet elmesélem, de csak sorjában, azonbelül csapatonként haladjunk.

Reggel 8 óra: SoP ügynökség.

Az első csapat Rei, Shoto, Momo, Ashido, Nejire és Eijiro alkották. Már, amikor az irodába léptek be, akkor egy negyvenes éveit taposó nő ült és a frissen felszolgált teáját itta. Mirio éppen a csapat mögött kullogott.
- Hölgyeim és Uraim! Bemutatom Misao Murasashit. Kenji Murasashi férje, akit csak úgy ismertek, hogy Pengeélű, a szamuráj hős. – mutatta be Mirio a csapatnak a nőt és intett, hogy üljön le mindenki. Mindannyian ismertük a legendás szamuráj hős nevét, hiszen a káoszban az ügynöksége, a Yoshimitsu hősügynökség egy teljes városnegyedben fenn tudta tartani a rendet (Eléggé plágiumgyanús elnevezés… - R.). Nem kértem kommentárt. A lényeg, hogy most nem olyan rózsás a helyzet, mert a múlt héten letartóztatták a vezetőt egy gyilkosság keretein belül, ahol brutális módon megölt egy gonoszt, Archimondeot, akit démonhercegnek hívtak (Dupla plágium és fenntartom a lehetőséget egy triplára is. –R.) Befognád? Na mindegy, a lényeg, hogy most a média ujjal mutogat a férfira és készülnek életfogytig tartó bekasznizására. (És megvan a harmadik plágium utólag visszanézve. Fenntartom az esélyt a negyedikre is. – R.)
- Hölgyem! Elkezdheti a részletekbe való beavatásra. – javasolta Mirio, mire Misao belefogott a mondandójába (És megvan a negyedik. Én nyertem. – R.) Komolyan, Ragna… te már ezt szándékosan csinálod… na mindegy. Szóval, a nő elkezdte mondandóját, miközben a keze remegett.
- A férjemet megvádolták egy olyan üggyel, amihez egyáltalán nincsen köze. Nem értette, mi folyik körülötte. Ugyanis, a hír elterjedése előtt már rögtön ott kopogtatott a rendőrség az ajtaján és letartóztatták. Ismerem a férjemet és tudom, hogy senkit nem ölne meg.
Ezekután Misao elsírta magát. Rei elkezdte vigasztani, miközben Eijiro megszólalt.
- Ebben teljes mértékben egyet tudok érteni. Ismerem Pengeélűt, hiszen Crimson Riothoz hasonlóan elveket követ, csak ő a Bushidot támogatta.
- Viszont, nem magyaráz pár dolgot. La Brava! Kérlek mutasd be a diavetítőn az eddig tudottakat.
Mirio megszólalására a kistermetű nő lekapcsolta a fényeket és elkezdte a beszámolót.
- Mint ahogyan a hírekben le van írva, az áldozat neve Pierott Susanoo volt, ismertebb nevén Archimonde. Többszörös gyilkosságért, gyilkossági kísérletért, nemi erőszakért és fegyveres rablásért körözték. Mikor a holttestre rátaláltak, azon ezernyi vágásnyom volt, amit állítólag a Morajló Tengerrel, a legendás katanával okoztak. Ezt a nyomozók is megerősítették. A gáz ott van, hogy a penge Kenji tulajdona, azon kevés a katanák közül, ami már 1000 éve a családjáé és apáról fiúra száll.
- Vannak kételyek a tettessel kapcsolatban? – kérdezte Momo, miközben a kezét összetéve figyelte az eseményeket.
- Igen, szépszámmal. Az áldozat le volt kötözve szigeletőszalaggal. Továbbá, a vágások közül nem egy volt, ami csak karcolásnak mondható. Ha jól emlékszek a Bushidora, akkor ez szembemegy minden szabállyal. – jelentette ki Eijiro, ezzel megelőzve Miriot, akin látszott, hogy nem bánja, ha egy nála élesebb látású ember beszél helyette. – A másik, a lekötözés, ami teljesen feleslegesnek tűnik, hiszen Pengeélű soha nem harcolt megkötözött ellenféllel, mert az is szembemegy az elveivel.
- Van itt más is. – folytatta a gondolatot Momo. – A vágások se arra utalnak, hogy tapasztalt kardforgatóval lenne dolgunk. Mégha meg is akarta volna kínozni, akkoris olyan helyeken kellet volna megvágni, amibe nem hal bele, de pokoli fájdalmakat okozna. Már az ősi japán kínzásai remekül ismerték ezeket a módszereket.

Ekkor a fények felkapcsolódtak.
- Akkor csapat! A feladat a következő: Nyomoznotok kell az ügy kapcsán, ami nem lesz egyszerű: A rendőrség valamilyen oknál fogva nem hajlandó részleteket közölni és az állam által kirendelt védőügyvéd is elérhetetlen.
- Akkor szólok anyámnak. Az egyik barátnője ügyvéd, és ha rá tudná venni, akkor segít. – állt fel Asido a kijelentés közben.
- Rendben, akkor én Shotoval és Eijiroval elmegyünk a rendőrségre nyomozni. – mondta Rei, aki végzett Misao megvigasztalásával.
- Akkor én és Momo elmegyünk a megnézzük a bűntett helyszínét. – jelentkezett Nejire, mire La Brava Rei elé tett egy engedélyt.
- Ezzel hozzáférhettek a nyilvántartásukoz és a hullaházban pihenő holttesthez. Ajánlatos alaposan körbeszaglászni, ha engem kérdeztek. – jelentette ki a nő és visszament a gépéhez.
- Ez legális papír? – kérdezte gyanakvóan Mirio, megszemlélve azt.
- Nem kételkedj bennem és a hackelési tudásomban! Emiatt vettél fel, nemde?! – vágta rá kicsit sértődötten La Brava, ki se nézve a monitor mögül.
- Rendben. Bocsánat. – sóhajtotta a vezetőnk, majd intett, hogy vége az eligazításnak.

Reggel 10 óra, Rendőrségi váróterem.

- Hogy érti azt, hogy érvénytelen a papír? – kérdezte Shoto gyanakvóan a recepciósra.
- Ahogy mondom: Nem aktív ügynökségvezetőtől származik az aláírás. Legalábbis nem szerepel a listán.
- Pedig Lemillion a mai napig aktív és az aláírás is hiteles. Ma reggel írta…
- Figyeljen, fiatalúr! Ha tovább folytatja a zaklatást, akkor kidobjuk az épületből.
- Mi ez a felfordulás? – kérdezte egy ismerős hang a folyosó végéről. Hawks volt az, immáron visszanövesztett szárnyakkal. Ránézett a recepciós tagra, majd a papírra vetett egy pillantást. – Ez a papír hiteles. Mirio Togata, hősnevén Lemillion volt a csapatvezető az Overhaul elleni ostromkor, nem emlékszik?
- Bocsánat. Igaza van. – vágta rá a recepciós villámgyorsan és visszaadta a papírt. A csapat elindult a hullaház felé.
- Hogy vagy, ha szabad kérdeznem? – érdeklődött Eijiro.
- Gyógyulgatok. Noha pihennék, Endeavornak a lelkére kötötték, hogy én is részt vegyek a küldetésben. Rehab ide vagy oda.
Hawks vigyorogva nézett a társaságra, akik viszonozták a gesztust. Amint leértek a hullaházba, látták, hogy a meggyilkolt Susanoo holttestét Endeavor vizsgálta, ám olyan tanácstalan volt, mint kisközség a szocializmus ideje alatt. Ránézett a társaságra olyan arccal, mintha ezerszer jobb helyen is el tudná magát képzelni. Rei és Shoto sejtette az okát: Toya esete felfüggesztve maradt a hét végéig. Viszont, a lángoló férfi azonnal rendbeszedte magát és mosolygott a társaságra.
- Sziasztok! Titeket is megbíztak ezzel az üggyel?
- Így van, főnök. Náluk is próbálták az érvénytelen aláírás módszerét. Nem vált be. – válaszolt Hawks.
- Akkor nemcsak nekünk bűzlik az ügy? – érdeklődött Endeavor a társaságtól és azt a választ kapta, amit várt. Egy kis hümmögés után folytatta. – A holttest se stimmel. Noha a vágások valóban az említett katanától származnak első látásra, nem az összes az. Például, vessetek egy pillantást a bal oldali mellizomra.
Rei ránézett és már meglátta a különbséget.
- Ez mintha recés lenne.
- És nemcsak ott, hanem a lábaknál is. – állapította meg Shoto.
- Pedig a jegyzetek között az áll, hogy az összes vágást a katanával okozták. – olvasta Eijiro és Hawks közösen.
- Elmehetünk a bizonyíték raktárba és átnézhetjük az üggyel kapcsolatos bizonyítékokat. – ajánlotta Hawks, mire mindketten elindultak arrafelé. Immár csak a Todoroki család három tagja volt ott. Egy szó nem esett köztük Toyáról, csak a mostani üggyel foglalkoztak. Fél óra múlva tonnányi ellentmondást találtak a jegyzőkönyvvel és a holttest valódi állapotával kapcsolatban. Ahogy már elhangzott, a vágások egy része nem a katanával történt. Ha Kenji tette volna a gyilkosságot, a katanával ejtett csapások sem tökéletesek, mintha egy amatőr forgatta volna. A lekötözés meg egyértelműleg látszott a csuklókon és a bokán, amit szigeletőszalaggal csináltak. Amit viszont Eijiro és Hawks talált, az koronázta meg az agyfasz fesztivált. Ugyanis, a bizonyítékok fele nyomtalanul eltűnt, holott fél órával ezelőtt még ott voltak. Ráadásul, azonnal le kellet lépniük, mert az egyik nyomozó akkor nyitott be és inkább jobbnak látták odakint. Kommunikátoron kihívták a teljes társaságot. Amikor összegyűltek, akkor Rei átkapcsolta a frekvenciát.
- Központ! Itt Blizzard! Kéréssel fordulok felétek.
- Blizzard! Itt La Brava! Miben segítethek?
- Vizsgáld ki a 401926-os ügyben az eltűntetett bizonyítékokat.
- Értetttem. Végeztetek? – kérdezte La Brava.
- Igen. Húsz perc és visszaérünk a bázisra! Vége!
A csapat visszaindult, ám Shoto valamiért folyton visszanézett. Tudta azt, hogy ez valami színjáték.

Reggel 11. Inferno negyed.

Nejire és Momo lassan a negyedbe ért, ám már valakik várták. Egy csapat felfegyverzett huligán szabályos blokádként állta útjukat.
- Ezt nevezem! Először a képmutató hősök megölik szeretett vezérünket, utána még van pofájuk visszajönni és faggatni bennünket. – mondta dölyfösen az egyik tag és felemelte fegyverét, egy vaskos buzogányt.
- Nem akarunk tőletek semmi rosszat. Mi is az igazságot akarjuk. – vágta rá Nejire, felemelve kezeit. Sajnos, a bizalmatlan bagázs felé semmit nem jelentett.
- Ne hazudozz nekünk! – kiáltott fel egy másik, aki a kezeit tette vastag pengékké. – A hősök sosem voltak különbek nálunk! Támadjatok!
Ekkor Momo megidézett egy pisztolyt vaktölténnyel és a levegőbe lőtt, amire mindegyikük megállt.
- Elég legyen! Normális esetben A Targatos börtönben lenne a helyetek a bűneitek után. Viszont, mi tényleg azért lettünk megbízva, hogy derítsünk fényt vezéretek megölésével kapcsolatban. Elképzelhető, hogy ellenséges banda okozta szeretett vezetőtök halálát.
Ekkor a csoportból kivált egy nő, aki tényleges ékkőnek számíthatott. Csodás, szinte istennői testén kívül az a tény is furcsa volt, hogy arca nem árult el semmilyen érzelmet.
- És mégis miért higgyünk nektek? – kérdezte acélosan hideg hanggal.
- Mert semmi bizonyíték nincsen biztosra véve. Ha egyetlen lehetőségünk van, akkor itt nyomozunk és megtaláljuk az igazi tettest. – vágta rá Nejire.
- Különben is, ha megöltök, vagy akár hajunk szála is meggörbül, azonnal egy csapat fejvadász hőst uszítunk rátok! Kumikoék pont szabadok, így lazán bedarálják a popótokat.
Momo blöffje szemmel láthatóan bevált, mert a nő elmosolyodott.
- A nevem Paula Integra. Kövessetek. Ti meg, térjetek vissza a munkátokhoz. Sipirc!

Egy órával később a banda vezetője egy elhagyatott épületbe vezette Momot és Nejirét.
- Itt ölték meg Archimondeot. A nyomok jelentős részét a rendőrség elvitte a holttesttel együtt.
Momo egy jegyzetfüzetet vett elő és elkezdett kérdezősködni.
- Mikor tudtátok meg azt, hogy az áldozat meghalt? – kérdezte Paula felé.
- Kora reggel, mikor nem érkezett vissza. Szemtanúk nem voltak és a keresésre kiküldött csapat hozta a hírt, hogy meghalt és a rendőrség elvitt minden mozdíthatót.
- Hová ment Archimonde, ráadásul egyedül? – faggatta Momo tovább a nőt.
- Egy levelet kapott. Mielőtt kérdezed, nem tudja senki a tartalmát, csak azt, hogy Archimonde az elolvasása után, felnevetett és a tűzbe hajította. Kezdetben azt hittük, hogy a rivális banda szétverése állt benne, de azt a nekünk is elmondta volna.
A lány újabb keze gyorsan járt írás során. Mikor befejezte, felnézett.
- Valami más gyanús elemet nem vett észre?
- Semmit, ha egy tényezőt leszámítunk: Az utóbbi időben a Yoshimitsu hősügynökség megfigyelőit napi szinten kaptuk rajta, hogy a területünkön ólálkodik. És nem, nem csináltunk semmi balhét, hanem ők szegték meg az adott szavukat.
- Hogy érti?
- Anno, mikor a káoszból kellet rendet faragni, akkor segítettünk neki. Ezért cserébe, ha nem adunk rá okot, akkor nem fognak betolakodni a területünkre szaglászni. Erre Pengeélű tette le az esküt.
Momo újabb jegyzetet írt fel.
- Akkor ennyi kérdésünk volt. Köszönjük a támogatást.
- Szívesen. Viszont, cserébe egy valamit kérek: A közeljövőben ne toljátok ide a képeteket. Eléggé feszült most a helyzet és nem tudom garantálni bájos pofitok épségét. Capishe?  
A két hősnő bólintott, majd távoztak. Paula az ablakból figyelte őket.

Délután 1 óra. SoP hősügynökgési konferenciaterem.

Mindegyik csapat visszatért és a jelentéseket adták le a konferenciateremben. Mirio a fényképeket nézte a boncolási jegyzőkönyvvel együtt.
- Ahogy sejtettem: Az egész ügy úgy kamu, ahogy van. Ami viszont nem fér a fejembe, hogy miért titkolóznak ennyire a rendőrök?
- Vagy éppen miért tűntetnek el bizonyítékokat a nyilvántartásból? – tette fel a kérdést Eijiro, majd a gépelő La Brava fele fordult. – Sikerült megtalálnod a bizonyítékokat?
- Hát az a nagy helyzet, hogy törölték. Igaz, nem elég alaposan, így vissza tudom állítani a fájlokat a sírásóval. Kell még hozzá húsz perc.
Ekkor a szobába berongyolt Ashido.
- Srácok! Anyám barátnője most hívott és állítólag nem akarnak másik védőügyvédet. Az okokat nem tisztázták. Ha tényleg igaz, akkor az egészet bebuktuk.
- Mikor dől el az egész? – kérdezte Nejire aggódva.
- Ma délután háromkor.
- Srácok! Találtam valamit! – kiáltott fel La Brava és átkapcsolta a képernyőt kivetítésre. – A megsemmisített bizonyítékok közül megmentettem párat. Itt vannak az eredmények.
Mirio az első után halkan szitkozódott.
- A fenébe! Úgy tudtam. Megmásították a halotti bizonyítványt.
- Így van. Az eredetiben vérveszteség a halál oka. Viszont, itt fulladás van feltűntetve. – kezdte a taglalást Eijiro.
- Továbbá, az eredeti szerint csak a Morajló Pengével okozták a vágásokat holott más késekkel is megvagdosták. De ez akkor se magyarázat, hogy a katana markolatáról vett ujjlenyomatot miért tűntették el. Hiszen, az közvetlen bizonyíték. Ehelyett az egészet beborítja a kifröccsenő vér. – mondta Rei hátradőlve a székén.
- Továbbá, az áldozat fülében spermiumot találtak. – jegyezte meg La Brava, mire Gentle köhintett.
- Akkor ez azt jelenti, hogy az áldozat hallotta a tettest… elmenni. – mondta és felvett egy napszemüveget, miközben társnője gépről benyomta a CSI Miami témazenéjét. A társaság ekkor fejelte meg az asztalt és ketten felnevettek.
- Befejeznétek a hülyéskedést?! – kiáltotta Mirio, mire a zene megállt.
- Bocsánat. Ez kihagyhatatlan volt. A kettős behatolásos poén itt nem állta volna meg a helyét. Akkor, vissza a munkához.
- Ami viszont nem fér a fejembe, az Paula beszámolója Archimonde távozásáról. Eléggé bizarr elképzelésem van arról, hogy önként halt meg.
- Momo, ez azért durva lenne. – ingatta a fejét Mirio.
- Az én állításom, hogy csapdába csalták. Azért kötözték le. – fejtette ki a véleményét La Brava és mutatta a következő bizonyítékot, amit el akartak tűntetni. – A szigetelőszalag maradványok erre utalnak. Ha önként vállalta volna magára, akkor ezek feleslegesnek tűnnek.
Mirio fejébe kavarogtak a gondolatok, ahogy a csapat többi tagjában is.

Délután háromig csak spekuláltak a történeteken és lehetséges forgatókönyveket mondtak el. Viszont, egyik vadabb volt a másiknál (Azért csak nem lehettek annyira vadak, mint mikor Junji Ito előállt a Gyo című manga alapötletével. – R.) Csak hiszed… hol is tartottam? Jah igen. Ekkor Ashido kapott egy hívást. Felvette, majd azonnal elrohant. Mindenki csak bámult utána. Talán ez lehet az ügy vége? Válaszuk csak akkor érkezett meg, mikor a pink lány visszajött és mögötte egy magas, szikár nő jelent meg, arcán a felelősségteljesség keveredett a pókerarccal.
- Jónapot kívánok! – köszönt meghajolással. – A nevem Miyuki Sarada, de csak Ace védőügyvédnek szólítanak.
- A nevem Mirio Togata, az SoP jelenlegi vezetője. – mutatkozott be a vezetőnk és a többiek is sorban bemutatkoztak. A nő csak ezekután vágott bele a helyzetjelentésbe.
- A rendőrség és a bíróság semmilyen körülmények között nem akart külsős ügyvédet alkalmazni. Viszont, kihasználtam egy kiskaput. A lényeg, hogy a jelenlegi védőügyvédet nem tudtam elérni és a titkárnője se vette fel, így a törvények értelmében akadálytalanul átvehettem a védelem szerepét.
A társaság fellélegzett. Az egész eddigi munkájuk nem ment kárba.

A délután további részét újfenti beszámolókkal és bizonyíték felmutogatásával töltöttük. Holnap reggel 10 órakkor lesz tárgyalás és addigra minden bizonyítékmorzsára szükségünk volt. Továbbá, Mirio felállított egy komplett védőosztagot annak esetére, ha a vádlott szökni próbálna, vagy esetleges külsős támadás történne. Ami engem illetett, én a tárgyalóteremben kaptam feladatott, hogy védjem Sarada ügyvédnőt egy esetleges rajtaütés esetén. Ám, ez az egész ügy tartogat egyéb gusztustalan meglepetést számunkra. Hogy miket? Azt a következő fejezetből megtudhatjátok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr7216199038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása