2020. június 13. 09:48 - Ragnafan1992

BnHA Star Knigt Deku. 20. Fejezet: A tehetségkutató! Plus Ultra a végsőkig.

A szépségverseny utáni szünetben minden osztálytársam megjött. Iida is rájött arra, hogy anno Mineta és Ai miért kuncogtak rajta egy héten keresztül, ha találkoztak velük. Ugyanis, meglátta, hogy bátyja Kumokival összebújva nézték végig az előző versenyt. Ebből kisebb vitát akart gerjeszteni, de kiderült, hogy a nő három hónappal ezelőtt vesztette el élettársát egy küldetés során. Ai és Ashido egymást lazán átkarolva csatlakoztak a csoporthoz, ám a póklány Erivel együtt ment vissza az öltözőbe.
- Sok sikert nektek! – kiáltott a pink lány segítőjére, aki hüvelykujját mutatta felé. Feltételeztem, hogy erősödött barátságuk. Mikor Ochakot megcsókoltam, lekapcsolódtak a fények. Ideje volt Erinek és Kyokának tündökölnie.

Present Mic azonnal belecsapott a lecsóba.
- Tisztelt tanulók! Ideje a fesztivál legizgalmasabb versenyét elindítani. A TEHETSÉGKUTATÓT! Egyszerűek a szabályok: Osztályonként csak egy-két diák vagy két csapat indulhat. A zsűri pedig pontozni fogja egytől tízig. Ám, jobb, ha tudjátok, hogy nem szabad Quirkot használni az egész műsor alatt. Tehát, ne csak azzal villogjatok!
Mialatt a fellépők sorrendjét határozta meg Present Mic, levágtam, hogy kinek lesz a legnehezebb imponálni. Blue Rose. Ugyanis, ő hőskarrierje mellet még énekesnő is, akinek számai kitörtek Sternbildből és világsztárt faragott belőle. Az első fellépéssel be is bizonyosodott, hogy allergiás a béna fellépőkre. Ugyanis, az első fellépő elkezdte elfingani az abc-t, ám az sz-nél be is csúszott a csokiszelet. Ezt még értékelni se akarták. A rá következő fellépő csak tett rá egy lapáttal. Egy harmadikos lánybanda teljesen pocsékul adott elő egy táncot.
- Nagyon örülök neki, hogy teljesen elszakadtatok az olyan triviális dolgoktól, mint a koreográfia. Azt is imponáló volt látni azt, hogy minden egyes mozdulatotokkal meghaltok. – jelentette ki Blue Rose hidegen.
- Azért nem kéne kegyetlennek lenned velük. – elégedetlenkedett Sky High.
- Dehogynem. Akik ide fellépnek, azoknak joguk van megkapni az egyenes és kőkemény kritikát. És annyit még hozzáteszek, hogy Barnabyt és Wild Tigert könnyebb volt táncra megtanítani pár napi gyakorlással. Nekik meg egy hónapjuk volt rá.
A nő kritikája szinte sokkolta a lányokat és az alacsony pontszám egyesekből kicsikarta a sírást. Komolyan, ha ez így halad tovább, akkor az osztályunknak könnyebb dolga lesz. Ennél nagyobbat nem tévedtem, mikor a rivális osztálytályból, Neito egy saját írású és beattel elkészített rap számot nyomott le. Erre a bírák elég magas pontszámot adtak. Ránéztem a táblára, amin a versenyzők sorrendje látszott. Előttük még egy támogatós volt, aztán Eri következett. Kyoka és bandája utolsók voltak. Azt az olvasóra hagyom, hogy honnan jobb nyomatni.

Eri és Ai már átöltöztek. Mindketten sárga estélyit viseltek és még a távirányítású függőágy is készen állt.
- Jól vagy, pöttöm? Tudom, hogy a szüleid becéznek így, remélem nem gond.
- Igen, Ai néni. Szólítson úgy, ahogy szeretne – válaszolt, mire a póklány megsimogatta arcát.
- Remek. Most elnézem ezt a szemtelenséget, te kis ördögfióka.
Mikor bemondta Present Mic a nevüket, mindketten belefeküdtek a függőágyba. Aztán, az magától kigördült a színpadra. Amikor felcsendültek az első szólama a The Spine című zenének, Ai lassan felelemte Erit és felkelve letette. Aztán belekezdtek az éneklésbe. Hogy milyen eredményt hozott? Egy szóval: Transzba ejtő. Erinek nagyon bájos énekhangja csak most mutatkozott meg igazán, holott hallottam már énekelni. Az akadémia azon része, aki kocka volt, az szinte együtt énekelte a fellépőkkel. És most először jelentem ki, hogy nagy szopás, hogy ez nem anime, igaz, Ragna? Dan? Megtaláltam szememmel mindkettejüket, akik szinte teljes euforiával hallgatták. A szám végén hatalmas vastaps volt a jutalma, ami hosszú percekig nem hagyott alább. Aztán Sky High megszólalt.
- Ez egyszerűen zseniális. Szinte sugároztatok a színpadon.
- Így van. A tejesítményetek már a Geiger-számlálót is lazán kiakasztaná. – mondta örömteli hangon Fire Emblem.
- Annyira csodás hangotok van, ami már természetfeletti. Persze, érezzük, hogy ez nem képesség. – vágta rá Origami Cyclone.
Eddig tartott a csak dícsérő szavak, mert Blue Rose megszólalt.
- Tény és való: Remek hangotok van és rendesen tudtátok feldolgozni a The Transistor ikonikus zenéjét. Ám, van egy probléma…
Nem tudta befejezni mondatát, mert a tömeg kifütyülte a nőt, ám folytatta, mikor az abbamaradt Present Mic felszólalására.
- Javítsatok ki, ha tévedek, de ez a tehetségkutató akadémiai diákok között zajlik. Nem baj, hogyha a társad hat éves ránézésre, ám az, hogy mindketten szinte egyenlőként énekeltétek el… az a hatalmasabb negatívum.
- Azt akarod mondani, hogy ha egyenlő korú lenne a mellette lévő gyémánthangú lány, akkor megkapná a tíz pontot? Vagy csak ezzel akarod leplezni, hogy nálad is jobb énekhangja van? – kérdezte Wild Tiger cinikusan, mire Blue Rose felkapta a vizet. Hatalmas vita alakult ki kettejük között, amit Barnaby állított le.
- Elég legyen. Nem érdekel a friss házasok vitája, amit azóta hallgatok, hogy idejöttünk. – szólalt meg, mire a tömeg felnevetett. – Ám, igazat adok kollegínámnak. Tény, hogy én is nagyon élveztem az éneketeket, de hidd el, Eri. Nem a korod ellen szólt most ez a negatívum, hanem a szabály megszegésre, ami nem von kizárást maga után, de lefaragja az előadásotok értékét.
Tény, hogy a tömeg mindegyik külföldi hőst tiszteli és szereti, de most Blue Rose és Barnaby nyíltan közellenségek lettek a tömeg számára, hiába adtak mindketten kilenc pontot. Példájukat Dragon Kid is követte, de ő nem kapott akkora kifütyülést. Mindenki más tíz pontot adott. Ám, ez se Ait és Erit nem zavarta, meg egymást átölelték és úgy mentek vissza a hátsó részleg felé. Amíg nem hívták a következőt, addig a nézők között a Kumiko vállán ülő Peter az előtt álló Dan arcába hajolt.
- Mit gondol a nővéremről, farkas úr? – kérdezte vigyorral az arcán.
- Nagyszerű énekesnő, de most szállj ki az arcomból, öcsipók.
- Bocsánat. A fiam mindig is virgoncés a nővére miatt be van zsongva.
Dan felnevetett és engedte a vállára ülni a kis pókot. Jake csak nosztalgikus mosollyal nézte őket.
- Mint a régi szép időkben, mikor velem is ezt csináltad.
Erre Dan ismét felnevetett és megsimogatta kisöccse buksiját.

A zsűri legkonokabb tagja az elkövetkező három fellépőnél megbánhatta, hogy ennyire kritikusan állt a duóra. Ugyanis, akárhányszor mondott valami negatívat, vagy akár megszólalt, mindig kifütyülték, akármennyire is igazat mondott. Mondjuk, nem akarom megsérteni a tagokat, de eléggé középszerű volt a fellépésük. Nem is várhattam mást, mint max. 7 pontot. Közben Kyoka hatalmasat sóhajtott, miközben kinézett.
- Valami gond van? – kérdezte aggódva Eijiro, aki épp a gitárját hangolta be.
- A zsűri eléggé kemény ebben az évben. Láthattátok, hogy Ai fellépésébe is képesek voltak belekötni.
- Ki nem szarja le? – morogta Bakugo, miközben megropogtatta ujjait. – Ha annak a kék hajú banyának valami problémája van, akkor lesz hozzá egy-két keresetlen szavam.
A lány ellenben tudta, hogy Bakugo csak nagyot mond, mert nem akart balhét szítani. Ránézett Eijiro és Kaminari kettősére, akik szemmel láthatólag nem voltak fennakadva, hogy hamarosan egy hatalmas tömeg előtt fognak fellépni. Bakugo csak pörgette a dobverőket a kezében. Soha nem kérdezte meg, honnan tud ilyen profi módon játszani. Amikor az előttük lévő fellépő végzett és már a pontokat osztották, Kyoka megszólalt.
- Srácok! Valamit el kell mondanom.
- Tudjuk. Szerelmes vagy belém. – mutatott magára Kaminari mosolyogva.
- Ha még egy ilyet szólsz, a Jackemet oda dugom fel, ahová a napfény nem süt be. – morogta elvörösödve a lány a többiek nevetését ezzel kiváltva. Mély levegőt vett és úgy folytatta. – Nagyon hálás vagyok nektek, hogy egyből igent mondtatok a kérésemre. Nem tartanák itt nélkületek.
- Még szép, hogy segítünk! – kiáltotta Eijiro megropogtatva ujjait, miközben lassan őket hívták be.
- Elég ebből a szentimentális érzelgősködésből! Ideje zúzni! Ez keményebb lesz, mint a Rolling Stones! – kiáltott Bakugo, majd a függöny feltárult, ezzel hatalmas ováció fogadta a négyest. Bakugo azonnal belecsapott a lecsóba, ezzel megkezdve a bulit. Kyoka elkezdte énekelni a Nickelbacktől a Herot. Ez nemcsak az egyik legismertebb száma az első Pókember mozifilmnek, de valami megmozdult bennem. A szám előrehaladtával végigpörgött a szemem előtt az első év és minden fontos eseménye. Könnyek szöktek a szemembe és azt kívántam, hogy bárcsak ezt All Might is hallaná a mennyekben. Az első refrénnél nem bírtam magammal és a teljes tömeggel együtt énekeltem, Ochakot a vállamra véve, aki metál villát nyomatott mindkét kezével. Minden elismerésem Kyoka és csapata felé.

Mikor a szám végett ért, hatalmas vastaps fogadta őket. A zsűriből Fire Emblem és Dragon Kid meghatódottságtól könnyesen tapsoltak. Még Blue Rose sem tartotta féken magát és csatlakozott az ovációba. Mikor lenyugodtak a kedélyek, akkor szólalt meg.
- Ezért érdemes tehetségkutatókba zsűriként részt vennem. Akárhány béna, közepes vagy jó fellépő között akad egy-kettő igazán hatalmas nyomot hagyó énekes vagy csapat. Ti bizonyítottátok, hogy mi a zene lényege: Szívvel-lélekkel beleadni mindent!
- Így van. Ez volt a mai nap legnagyobb meglepetése és hálásak vagyunk nektek. – mondta Barnaby, amihez Sky High és Wild Tiger is bólintott.  Végül a pontszámozásnál Kyoka és a bandája mindegyik zsűritől megkapta a 10 pontot, ezzel lényegében megnyerte a tehetségkutatót. A lányon volt a sírás sora és sorban átölelte a gitárosokat, majd a dobost is, akik viszonozták az ölelést. Végül, megkapták az arany trófeát, amibe a dátum és a tehetségkutató első helyéért szerzett első hely volt belegravírozva. Mikor visszamentek az öltöző felé, akkor Eri és Ai állt meg előttük.
- Emlékszel, mit mondtam? Te fogod nyerni és be is vált. Kár volt az egész miatt…
Ekkor Kyoka átölelte.
- Tudom és sajnálom. – mondta a lány, mikor a póknő viszonozta.
- Nem tesz semmit.
Mikor kiváltak az ölelésből, akkor Eri egy papírt nyújtott Kyoka felé.
- Áláírná, ha nagyon szépen megkérhetem rá? Az első számú rajongód vagyok a mai naptól fogva és énekesnő szeretnék lenni, ha felnövök.
Kyoka aláírta, majd a kislányt is átölelte és felemelte egy puszi kíséretében.
- Te is hatalmas énekesnő leszel, ezt már most előre elmondom. – jelentette ki a lány Erinek, mikor Mika és Kyotoku odajöttek. Ai, aki éppen a srácokat ölelte át, rájuk nézett és alsó két kezével tapsolt.
- Lányom. Látszik, hogy a szüleid tehetségét örökölted. – mondta Mika, mire Kyoka mindkettejüket átkarolta.
- Büszkék vagyunk rád. Szinte sajnáljuk, hogy hős pályát választottál, de a te döntésed.
Miközben a banda maradéka visszament öltözni, Ai és Eri figyelte a hármast.
- Mire gondoltál, mikor azt mondtad: Kár volt az egész miatt?
- Egy kis félteértés, semmit több. Viszont, lehetne egy kérdésem? – érdeklődött a póklány Eritől.
- Persze. – bólintott mosollyal az arcán.
- Nem baj, hogy nem nyertük meg a tehetségkutatót?
- Nekem más célom volt a benevezéssel.
Ai kérdőn nézett rá a kislányra.
- Hogy érted?
- Egyszerű. Amikor Overhaul fogságában raboskodtam, azt hittem, hogy soha nem érhet boldogság. Viszont, Midoriya, Mirio, második apa és második anya és te rámutattatok valamire: Az embereket úgy lehet megmenteni és boldoggá tenni, ha szeretjük őket. Engem szerettet és a törődés mentett meg a múltam démonaitól. Úgy éreztem, hogy a lehető legtöbb embernek is hasonló üzenetet akarok átadni. Hidegen hagynak a pontszámok.
Ai felkapta és átölelte Erit.
- Nagyon büszke vagyok rád, pöttöm. Hidd el nekem, hogyha felnőssz, kiváló ember lesz belőled.
A távolban látható volt, hogy Blue Rose figyeli őket. Szeméből ki lehetett olvasni, hogy megbánta a pontlevonást.

Az eredményhirdetés előtt még Bélanak átadtuk a megkeresett pénz felét és megnéztük a B osztály Romeo, Júlia és az azkabani fogoly: A király visszatér című előadást, amit nem komikumnak terveztek, de hogy a tömeg hatalmasat röhögött, az annyira biztos, mint az, hogy a Reszkesettek Betörők minden karácsonykor lemegy a tévében. Ugyanis, akárcsak Kohei vagy Ragna műve minden eredetiséget mellőz, de ebben az esetben akkora tőrőlmetszett baromságot írkáltak össze, hogy az ember akaratlanul is röhögésben tőr ki. Ehhez még az sem segített, hogy a díszletek fele csütörtököt mondott, kettő elfelejtette a szöveget és rögtönzött a Ponyvaregényből, a Blöffből, a Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacsőből. A főszereplő Neito meg belebotlott az Olympia nevű ellenséges báb zsinórjában, ezzel a bábmestert sikerrel rángatta ki a színpadról. Röviden  és tömören: Annyira szar volt az előadás, amennyire zseniális.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr3715807568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása