2023. június 16. 12:16 - Ragnafan1992

BnHA Heroes Downfall 10. Fejezet: Pazarlás.

Másnap reggel lyukasóra volt valami nagy megbeszélés miatt. Bakugo az éjszaka folyamán le tudott nyugodni, úgyhogy tervet eszelt ki arra, hogy tőrbe csalja Hagakuret. Kijelentette Ochakonak, hogy állítólag egy támogatós benne van a lázadásban, viszont nem mert eddig egyedül, pláne nem nyíltan fellépni. A találkozó helye pedig a főépület egyik tartalék tanterme, ami mindig nyitva van és nem megy be oda önszántából senki. Ráadásul, direkt félig hangosan mondta, mert tisztában volt azzal, hogy éppen kihallgatja.

A terv elsőre eléggé nyilvánvalónak látszik, bár Bakugo reménykedett benne, hogy bekajálja. Reggeli után azonnal ment a használaton kívüli terembe. Az kongott az ürességtől, ablakain át kiválóan lehetett rálátni a sportpályára is. Ochako is gyorsan besurrant és a falhoz lapult.
- Biztos, hogy Hagakure az áruló? -kérdezte.
- Igen. Kihallgattam.
- Hogyan?
Ochako nem kapott választ a kérdésére, mert már négy láb kopogását hallotta az üres tanterem felé. Még beszéd is társult hozzá. Hagakure szólt türelmetlenül.
- Siess már, Mineta!
- Jövök, ahogyan csak tudok. Bár, ez nekem elég csapdaszagúnak tűnik.
- Nem az. A saját fülemmel hallottam. Ha meg az, akkoris jelentenünk kell Mizudariának. Ne feledd, hogy én állami támogatással, te pedig ösztöndíjjal lettél felvéve.
Bakugo felült az egyik padra a leghátsó sorban és várt. Amint a két jómadár bejött, Ochako egyből becsukta az ajtót, ezzel gátolta a menekülésüket.
- Megvagytok! Immáron teljesen biztos, hogy TI vagytok Mizudaria kémei.
- Miről beszélsz? -kérdezte Hagakure megjátszott ártatlansággal.
- Lehallgattalak tegnap éjszaka, amint Mizudariának számolsz be a terveimről. Jobb, ha most beismered, mivel ahogy te is láttad, nekem nem derogál megütni egy nőt.
- Hogyan jöttél rá?
- Miattam. -jelentette ki határozottan Mineta. -Tegnap lecsíptem a ragasztógolyómból egy darabot és poloskát tettem rá. Aztán azt a hajadba dobtam. Innen tudta meg a társaság.
- És mégis miért köptél be minket?
- Egyszerű az oka. Amit csináltatnak velünk, az már a privát szférának egy olyan megsértése, amihez nincsen gyomrom.
- Te beszélsz? Amikor lányokat kukkolsz?
- Igen, perverz vagyok. Igen, kukkollak titeket. Viszont soha, de soha nem turkáltam egyikőtök privát cuccai között. Semmiteket nem loptam el és ezt megkérdezheted Ochakotól és Momotól egyaránt.
- Ez igaz. -bólintott Ochako. Mineta folytatta.
- Ha a fair play miatt nem csinálhatok semmi perverzet… állok elébe. Fontosabb a becsületem, mint a magányügy.
Hagakure nem tudott mit mondani. Bakugo felállt és lassan lépett oda hozzá. Eleinte tényleg nagyon ideges volt rá, de most eszébe jutott egy ötlet.
- Nem haragszom rád, amiért ezt tetted, viszont most jól figyelj, ha nem akarsz „pár lépcsőről leesni.”. Érted, mire akarok kilyukadni?
- Igen.
- Amikor legközelebb Mizudariának adod a jelentést, mond a következőt. A célom a legjobb irányba halad. A diákok nagy része egyetért a céljaimmal és amint kijárom a U.A.-t, akkor már külsős emberek és profi hősök is támogatni fognak. Rendben?
- Igen. Sajnálom, hogy ennyire szemét vagyok. De a Quirkom szart sem ér, hiába akarok hős lenni. Emiatt Mizudaria bejuttatott.
Hagakure elkezdett sírni, mire Ochako lenyugtatta és kikísérte. Immáron csak Mineta és Bakugo maradtak.
- Miért segítettél? -kérdezte.
- Ahogy mondtam, nem volt gyomrom tovább folytatni. Továbbá, gondoltam nem árt, ha tisztába vagy azzal, hogy miként akar Mizudaria szemmel tartani. Mióta a kollégiumba költöztünk, azóta paranoiás lett. Szó szerint fél tőled és hála a barátodnak, kétoldali háborút kell vívnia, amibe meg bele fog törni. Magától adódik, hogy a rendszere össze fog omlani. Főleg, a tegnapelőtti nagy mészárlás, amit Scarlet King lerendezett. Plusz a feltört hősblokk.
- Nem hiszem még mindig el, hogy ennyire elfordult a barátom a régi énjétől.
Mineta erre megveregettet a combját és megfordult.
- A szélsőséges helyzetek kihozzák az emberből a legjobbat… vagy a legrosszabbat. Viszont, ha akarsz valamit üzenni Mizudariának, akkor rám számíthatsz. Nem fogok hozzád csapódni, de segítek.
Bakugo csak bólintott. Mialatt ment ki a teremből, teljesen meggyőződött valamiről: Teljes mértékben tudja tisztelni Minetát, amiért ennyire gerinces.

Midoriya ezen a még napos reggelen úgy döntött, hogy elmegy az állatkertbe a két gyerekkel. Ez részben szólt arról, hogy a két kicsi jól érezhesse magát ismét. Sokkal inkább passzívan gúnyolni akarta a hősöket. Tudta, hogy nincs ellene elfogatóparancs, mivel ezt La Brava mondta. A helyzet nem változott tegnap óta. Senki nem mer a közelükben sem nézni, de ez újfent nem zavarta egyiküket sem. Élvezték az állatok szépségét.
- Midoriya! Virágzik a tyúk! -kiáltott fel Eri örömködve.
- Ez nem tyúk, hanem páva. -nevetett fel Midoriya. Ismét úgy mosolygott, mintha régi, gondtalan életét élné. Ám, amikor a kisállat simogatóhoz érkeztek, akkor újfent nem hagyták a hősök a neki kijáró nyugtot. Ráadásul, mintha az élet is fel akarná tépni a sebeit, Kamui Woods és Mt. Lady voltak azok.
- Neked aztán vastag bőr van a pofádon. -jegyezte meg Mt.Lady, mikor a kisállat simogatónál a két gyerek élvezte az állatokat és Midoriya csak figyelte őket.
- Bagoly mondja verébnek. -vágott vissza Midoriya úgy, hogy feléjük sem fordult. -Bár, ti bőven megengedhetitek magatoknak a pofátlanság ötven árnyalatát. Elvégre, az állam tisztára és csillogóra mossa a neveteket, nemde?
- Szóval még mindig haragszol ránk, amiért anno lejárattunk? -kérdezte Kamui Woods, mire már képes volt Midoriya megfordulni és a szemükbe nézni.
- Nem szokásom a haragtartás. Apropó, Mt. Lady. Szép a seb az arcodon.
- Az a rohadék terrorista barátod okozta ezt. Mai napig nem gyógyult be teljesen. Elcsúfított és most mindenki rajtam röhög az internetes felületeken. -háborgott.
- Egy igaz hős nem a külsején siránkozik, főleg nem a hegek miatt. Sokkal inkább büszkén kell viselnie, hiszen az egyet jelent az erős ellenféllel való harccal. Jómagam is viselem a sebet a szívemen, amit ti okoztatok. Mégse siránkozok, hanem abból meritek erőt.
- Gúnyolódj csak, amíg tudsz. Hamarosan ugyanis sittre fogsz kerülni, akárcsak Scarlet King is.
- Honnan veszed… bocsánat, átfogalmazom. Honnan veszitek, hogy ez meg fog történni? Mi állunk nyerésre, csak pont nem veszitek észre.
- Az ócska blöffjeid nem hatnak meg minket. Hiszen a nép sem akar a szemedbe nézni a kis parádéd után. -jegyezte meg Mt. Lady, mire Midoriya halkan felnevetett.
- Úgy látszik, hogy a vagánykodás elvette a józan eszeteket. Tény, hogy nem mernek a szemembe nézni, de ennek más az oka, ha bizonyos szemszöget nézünk. Félnek még, hiszen terrorban éltek miattatok. Akik ugyanis szembementek az általatok felépített normákkal, azokat megöltétek vagy annál rosszabbakat tettetek velük. Ám az idő előrehaladtával meg fogjátok látni, hogy a mérleg nyelve Scarlet King oldalára billen és a drága vezetőtök veletek párhuzamosan fog menni a tepsibe.
- Álmodozz csak, Quirk nélküli senkiházi. -morogta Kamui Woods, mire Midoriya ismét a gyerekeket akarta figyelni. Ám a következő mondattól pillanatnyilag letett eme cselekvéstől. -Bakugo is azt hiszi, hogy ő lehet a legnagyobb világmegváltó egész Japán hősiparára nézve. Viszont, hamarosan megtanulja, hogy Mizudariával nem érdemes szórakozni.
- Jó, hogy említed. Mivel a barátomról van szó, akinek fényes karrierje lesz velem ellentétben, fontos kijelentésem van.
- És mi lenne az? Hadd nevessünk egy jót a kamu fenyegetéseden. -gúnyolódott Mt. Lady. A válasz hideg és kemény tónusa miatt már nem volt oka a kacagásra.
- Ha meritek bántani őt, vagy a családját, akkor az én haragommal kell szembenéznetek. Az pedig rosszabb, mint Scarlet Kingé.
Ezzel faképnél hagyta őket, hogy folytassa Erivel és Koutával a programjukat. A két hős csak nézte, hogy az alakjuk elveszik a tömegben.

Másnap éjszaka Mineta és Hagakure a U.A. bejáratához lopakodtak. Erre Nezu miatt volt szükség. Már tavaly rajtakapta Mizudariát, hogy kémkedik az Akadémia területén belül. Ez volt az egyetlen terület, ahová a hősvezetés feje nem nyúlhatott be és írott formában is törvényként él.
- Remélem, hogy valami észszerű történettel állunk elő, hogy ne fogjon gyanút. Ha bukunk…
- Akkor a családunk életét is kockára tesszük. -fejezte be Mineta a végén sóhajtva. Fél percre rá megérkezett a szokásos limuzin. Mizudaria szállt ki belőle és odament hozzájuk.
- Üdvözletem nektek. Látom, hogy jobban vagy, Mineta.
- Igen és sajnálom a kimaradást.
- Semmi gond. Balesetek előfordulnak. Meséljetek, mi a helyzet a mi kis „első számú hősünkkel”?
- Sokkal veszélyesebb, mint azt elsőre hittük. Ugyanis, tegnap reggel Mineta rajtakapta azon, hogy külsősökkel beszél egy speciális programon keresztül. Emiatt nem tudtuk lenyomozni.
- Kivel?
- Azt nem láttam, a búvóhelyem miatt, de amit leszűrtem belőle… hát eléggé sikeres a forradalmával.
- Micsoda? -kérdezte döbbenten.
- Ugyanis egy tucat hőssel vagy más magasabb pozícióban dolgozó ember fejezte ki szimpátiáját. -fejezte be Mineta. A hősvezetés feje teljesen ledöbbent eme információ hallatán. Ennyire veszélyes lenne a helyzet a számára? Viszont, valami rosszabb fordult meg a fejébe.
- Nem lehet, hogy Scarlet Kinggel beszélt? Vagy Midoriyával?
- Elképzelhetetlen. -ingatta a fejét Hagakure.
- Igaz. Mivel annyit leszűrtem a beszélgetésükkel kapcsolatban, hogy elhatárolódnak tőle.
- Értem. Köszönöm a jelentést. Eléggé aggasztó, de erről szombaton tudok bárminemű fejleményt mondani. Folytassátok a megfigyelést és senkinek egy szót sem erről a beszélgetésről.
- Értettük. -felelte a kettős és gyorsan visszalopakodtak a kollégiumba. A nappali résznél megálltak.
- Úgy látszott, hogy bevette a csalit. -sóhajtott megkönnyebbülten Hagakure.
- Ami nagyon rossz lehet Bakugora és ránk nézve.
- Igaz. Mivel Mizudaria eléggé keményen paranoiás lett. Ez meg azt jelentheti, hogy Bakugo és családja mindennél nagyobb veszélyben van.
Mineta erre csak bólintott és a szobája felé ment. Legbelül inkább folytatta volna a lányok kukkolását, semmint a saját vagy mások szerettei életével játsszon. Egyetlen reménye, hogy Bakugo jól átgondolta a tervét.

Elérkezett a szombati nap. Midoriya ideje jelentős részét Erivel és Koutával töltötte. A megmaradt részlegben az újabb nemleges válasz esetén fellépő megtorlást tervezte elő az embereivel. Dabin már látható volt, hogy izgul az apja megölésével kapcsolatban. Viszont, szerette volna meglátogatni anyját a rehabilitációs központban. Persze ehhez előbb be kellett szöknie, amihez elengedhetetlen részét képezte Kurogiri segítsége. Midoriya éppen indulni készült, amikor odalépett hozzá.
- Tudnád hanyagolni Kurogirit egy ideig? -kérdezte.
- Egy ideig. Ugye nem ma akarod megtámadni apádat?
- Nem. Anyámat látogatom meg.
- Legalább a tied él. -sóhajtotta Midoriya, de beleegyezően bólintott. Olvasta az aktáját, ahol Enji Todorokival kapcsolatban legszívesebben saját maga csonkította volna meg a jelenlegi első számú hőst. Amiatt vette el Rei Himurát, hogy ezzel létrehozza a tökéletes gyereket, aki egy nap letaszítja All Mightot a trónról. Elsőszülött gyermekük, Touya tökéletesnek bizonyult, ám az orvosok megállapították, hogy a Quirkje a testét is roncsolja. Ekkor Enji teljesen kétségbe volt esve és állandó jelleggel közösült a feleségével (amibe a nemi erőszak is benne volt.). Később két gyermekük született, névszerint Fuyumi és Natsuo. Balszerencséjükre, szintúgy selejtnek számítottak apjuk szemében. Shoto megszületéséig gyakorlatilag terror uralkodott. Enji lelkileg annyira stabil volt, mint a rozoga műhelypolc, aminek nekiszaladt a szefós hülyegyerek. Erre a legkeményebb példa, Fuyumi tizenötödik szülinapja volt, ahol berúgott és meg akarta erőszakolni a lányt. Csak Natsuo és Touya állították meg, aminek kórház lett a vége. Shoto két Quirkjének felébredésekor a fiút olyan kegyetlen edzésben részesítette, hogy az majdnem halállal végződött. Enji legrosszabb tette viszont csak ezekután jött. Mivel látta, hogy a legkisebb fia anyját szerette jobban, olyan kegyetlenül elintézte, hogy rehabilitációra küldték. Persze a média felé csak annyit mondott, hogy All for One egyik embere okozta mindezt. Touya ezen a ponton nyíltan apja ellen fordult, aminek ismét verekedés lett a vége. Ebből az elsőszülött húzta a rövidebbet és elmenekült. Ezt akarta Midoriya bosszúkép felhozni a médiában. Már minden készen állt erre. Persze, a többi tophős sem marad ki a szórásból, de azok a feltört újságokban is meg fognak jelenni. Ez biztos felébreszti az emberek szemét és lázadást fog szítani.

Visszatérve Touyára, Kurogirihez ment.
- El tudsz teleportálni a Hosu Kerületben található Rehabilitációs Központba?
- Pontosabban hova? -kérdezte érzelemmentes hangon.
- Rei Todoroki szobája elé.
Az árnyalak további kérdés nélkül teleportálta oda. Azelőtt biztosította, hogy tíz perc múlva visszahívja, de ha jelez telefonon, azonnal visszateleportálja ide. Bőven elég volt számára az idő, mivel körülményes volt oda eljutni gyalog. A világ szemétként kezelte és csak anyja nyújtott támaszt, akit titokban látogatott meg. A teleport végén pontosan ott találta magát, ahol lennie kellett: Rei Torodoki kórterme előtt. Benyitott óvatosan és ugyanazzal a precíz mozdulattal csukta be az ajtót.
- Szia, Touya. -köszönt halkan Rei. Az ágyában feküdt és mosolygott. Az éjjeliszekrényén egy csokor virág volt. A srác átölelte olyan boldogan, ahogyan Midoriya, de még Himiko sem látta. Észrevette a csokrot. -Látom, hogy Shoto öcsém meglátogatott.
- Igen. Mindig is szeretett engem, annak ellenére, hogy én forraltam le a szemét. Igaz, most használja apja örökségét is.
- Ezzel nincs semmi gond. Mivel hamarosan tényleg ő lesz az első számú hős egy olyan világban, ahol az apám -féle csatornatöltelékek csak a sírban találhatnak megváltást.
- Akkor az azt jelenti…
- Igen. Mesterem a mai nap fogja kihozni az adást. Tudom, ez számodra sebfeltépő lesz…
- Semmi baj sincsen. Hiszen a felém tett fogadalmadat is tökéletesen betartod.
Touya anyja mellé ült és átölelte. Sajnálta, hiszen neki már nem adatik meg az egészséges élet. Apja ugyanis olyan kegyetlenül elintézte, hogy már csak tolószékben tud közlekedni. Kezeit alig tudta mozgatni és annyira beletört a családi terrorba, hogy a Quirkjét se tudja használni.
- Emlékszem, mennyire meglepődtél, amikor először látogattalak meg.
- Igen. Enji azt mondta, hogy meghaltál. Még sírt is emelt és azt mondta a médiának, hogy All for One emberei csinálták. Az volt az egyetlenegy látogatása.
- Pedig én mindig is éltem. Emiatt inkognitóban ugyan, de folyton látogattalak, ahogy tudtalak.
- Nem emiatt emlegettem fel, hanem a könyörgésem miatt.
- Igen. Kínozzam Enji Todorokit. Az apámat, aki akármekkora hősnek mutatja magát a médiában, egy szörnyeteg a négy fal között. Meg is fogom tenni. Egy héten belül halott lesz.
Ekkor váratlan dolog történt. Midoriya teleportált be, mindkettejük meglepetésére.
- Elnézést a zavarásért, de gáz van. La Brava jelentései szerint egy komplett konvoj jön a U.A. jelzésével. Shoto az és egy percen belül ideér.
- Értem. Sajnálom anya a gyors búcsúzásért…
- Semmi gond. Járj sikerrel fiam. -mondta Rei mosolyogva, majd Midoriya felé fordult. -Tudom, hogy te vagy Scarlet King. Feléd is őszinte hálámat tudom kifejezni, hogy kiirtod a mocskot a hősvilágból.
- Ez csak természetes. Ígérem, hogy legkisebb fia már egy új és tiszta világban fog hősi feladatokat végrehajtani. -mondta bólintva, majd Touyával együtt egy pillanat alatt köddé vált. Shoto nem sokra rá megérkezett, de anyja nem számolt be az eseményekről.

Midoriya a kiteleportálás után bocsánatot kért Touyától, majd rögtön a hőskormányzati épület elé teleportáltatta magát. Azt nem gondolta volna, hogy egy szimpla kórházlátogatás miatt ekkora felfordulást csinálnak. Biztos volt benne, hogy ez Nezu műve és nem is hibáztatta ezért. Gyorsan bement és rögtön a tanácsterembe ment. Ott meglepő módon megvárták.
- Üdvözlöm az ifjú Izukut. -kezdte behízelgően Mizudaria. Hát persze, kénytelen taktikát változtatni. -Öröm újra látni.
- Üdv mindenkinek. -köszönt vissza és gyorsan körbenézett. Csak Mirko hiányzott. -Hát a Playboy nyuszi hol van?
- Vigyázz a szádra, kispajtás. -morogta Hawks.
- Elég legyen a sértegetésekből. -intett Shiniji. -Jelenleg bevetésen.
- Értem. Akkor a lényegre térek.
Midoriya leült az egyik üres székre úgy, hogy mindenki arcát figyelje. Szinte mindenkin látszott a visszafojtott indulat. Ideje jobban próbára tenni a tűrőképességüket.
- Ahogy múlt héten látták se én, se Scarlet King nem vesszük félvállról a céljainkat. Ennek tükrében remélem átgondolták az ajánlatunkat.
- Természetesen. -mondta megjátszott mosollyal Mizudaria. -Ellenben vannak aggályaink az egész üggyel kapcsolatban. Szeretnénk feltenni néhány kérdést, hogy biztosra menjünk.
Midoriya csak nevetni akarna az egész színjátékon. Tudta, hogy arra megy ki a játék, hogy információt csalogassanak ki. A Nagy Hármas is ezen volt, de az Nezu érdeme. Viszont… ha játszani akarnak, akkor nem egyoldalú lesz az egész.
- Rendben van. Cserébe én is kérdezek tőletek. A tisztesség jegyében annyit kérdezhettek és kérdezek, ahányan vagytok. Röviden és tömören hatot.
- Akkor kezd te. Kíváncsi vagyok, hogy ki felé teszed fel az első kérdésedet.
- Meg is van az első! Nezu igazgató úr. Tisztességesnek és érthetőnek találja a céljainkat?
Az igazgató kis csend után válaszolt.
- Érthetőnek teljesen érthető. Mivel te átélted az árnyoldalát a dolgoknak és teljes körű rálátást kaptál az eltűnésed időszakában, így tiszták a szándékaid. Tisztességesnek viszont abszolút nem az. Gyilkosságokhoz folyamodni vagy terrormerényletekhez már eléggé kemény és brutális jellemet takar. Scarlet Kinget meg pláne nem akarom látni vezetői székben.
- Ebbe van igazság. Nem ok nélkül a U.A. igazgatója ugyebár. Azt azért hozzáteszem, hogy a csapatból senki nem akar vezetni. Emiatt vezettük be a negyedik pontot.
Ezen kijelentés viszont nem tetszett a többieknek, de ez volt a terve. Endeavor átvette a szót.
- Hol a garancia arra, hogy azon profi hősöket, akiknek az első pontotok szerint bűnöket követett el, nem kivégzés vagy életfogytiglani börtön lesz a büntetésük?
Midoriya látszatra elgondolkodott. Valójában már most megmondaná, hogy az ittlévő Pro Hősök mind meg fognak halni. Ám akkor hol lenne a móka?
- Annyira mi sem vagyunk barbárok. Hozzám hasonlóan Scarlet King is hisz a megváltásban. Ha elismerik bűnösségüket és annak mértékét, akkor még a felfüggesztett börtön + terápia után visszatérhetnek a feladatukhoz. Velem ellentétben, aki ezekután céltalan marad. Hiszen, én nekem a hősi pálya volt mindig is a célom, maguknak hála viszont messze máshol kötöttem ki.
Teljesen hitelesnek hitték ezt a választ, de annyira azért mégsem hülyék, hogy el is fogadják igaznak. A tekintetek legalábbis erről árulkodnak. Midoriya körbenézett és kiszemelte Hawksot.
- Tőled kérdezek. Még amikor pályakezdőként dolgoztál, mennyi civilt mészároltál le addig, amíg a második számú hőssé nem váltál?
- Őrültség, ami a szádon kijön szavak helyett! -kiáltott fel a kérdezett, ám erre a reakció teljesen hideg volt.
- Felesleges a szentimentalizmus, második számú profi hős. -legyintett rá Midoriya. -Hiszen csak magukban vagyunk. Nyugodtan elmondhatod, hogy a Repülő Hóhér vagy a Véres Szárnyú név egyértelmű jelzése annak, hogy bizony te a legjobb cenzor voltál.
- Ha ez igaz, akkor honnét tudjam? -kérdezte vissza.
- Jogos. Magam sem tudom megjegyezni, hogy hány szelet kenyeret ettem meg az eddigi életemben.
- Rendben, akkor visszakérdezek! És Scarlet King mennyi becsületes hőst ölt meg abba a hitbe ringatva magát, hogy álhősök?
- Meglephet téged a válasz, de tisztában van a tettei súlyával. Igaz hősök voltak a megöltek között, de ne felejtsétek el azt a tényt, hogy All for One vonalaiban volt és ott bizony nehéz dió megszegni a parancsot. Persze mindezt azért, hogy gyökerestől irtsa ki őket. Sajnos ilyenkor meg kell lépni nagyon kemény döntéseket. Most pedig ott vagyunk, hogy csak tényleg az álhősök fognak fizetni. Hogy az életükkel vagy börtönnel… az már csak a ti kezetekben van.
- Értjük mire akarsz kilyukadni. -sóhajtotta Mizudaria. Egyelőre Midoriya nem érte el azt, hogy felidegesítse őket.

Gyorsan ránézett All Mightra és kérdezett.
- Igazam van abban, hogy ezt a hősrendszert meg kell-e változtatni vagy úgy jó, ahogy van?
Ekkor az egykori nagy hős teljesen lefagyott. Totálisan sarokba szorította ezzel a kérdéssel. Bár, amennyire nem tisztelik, nincsen vesztenivalója.
- Teljes mértékben. Amikor Amerikában dolgoztam, akkor ott nem az fogadott, hogy a hősöket tisztára kell mosni. Mindenki vállalta tettei súlyosságát és ha minden kötél szakadt, akkor önként mondott le. Itt meg amint beléptem, akkor egy papírt írattak alá velem. Abban nyilvánvaló volt, hogy a hősvezetés szava szent és semmit nem lehet ellene tenni.
- Szemenszedett hazugság! -kiáltott fel Shiniji, ám Mizudaria lecsendesitette.
- Akkor minden meg van magyarázva. A lejáratásom, rengeteg hős mondvacsinált indokkal kirúgva, civilek csendben való kiiktatása. Ez hátborzongató és undorító.
- Akkor én kérdezek. -köhintett Nezu. -Mi a garancia arra, hogy Scarlet King nem akarja megtámadni a U.A. Akadémiát és annak diákjait?
- Ilyen felesleges kérdést feltenni kicsit marhaság volt, nem gondolja? Bocsánat, bunkóság a részemről kérdésre kérdést feltenni. Nos, nem az oktatással van probléma. Éppen ellenkezőleg. A diákok védelme mindennél fontosabb számára és számomra is. Elég felhozni a USJ incidenst, ahol legalább hat diák életét mentette meg azzal, hogy All for One selejtjeit végezte ki.
Kisebb csend alakult ki. Midoriya robbantani akarta a puskaporos hordót. Erre pedig nem volt tökéletesebb célpont, mint…
- Endeavor! Maga szerint az a hős, aki a külvilágnak adja a tökéletes hőst és a mintaapát, de a négy fal között egy érzéketlen szörnyeteg, aki úgy tekint a megszületett és a leendő gyerekeire, mint az ingyenes okostelefonos játékok Gatcha rendszerre… nevezhetjük hősnek?
Ekkor a nagy hős teljesen elsápadt. Ez a kérdés túlságosan személyes volt a részéről.
- Mégis miféle elbaszott kérdés ez?! -kiáltott fel Mizudaria.
- Logikus. Gondolj bele, hogy mennyi hírességet ítélnek el, miután kiderül róluk, hogy magánszemélyként undorítóak. Arra vagyok kíváncsi, hogy hősként is ugyanez a helyzet?
- Szerintem tekinthető hősnek, hiszen a tettei és a magánélete két külön dolog. -felelte nagy nehezen. Midoriya elmosolyodott. Ha tudná, hogy ma este fenekestül fel fog fordulni minden a részéről.
- Akkor én jövök. Mennyire biztos vagy abban, hogy Scarlet King lesz a győztese ennek az egész felfordulásnak? -kérdezte All Might.
- Eddig minden terve szép sorban bevált. Akárhogyan is nézzük, a legjobb opció az, hogy megadjátok magatokat. Különben csak egyre keményebb lépések jönnek egymásután.
- A válaszunkat majd a kérdezések végén fogod megtudni. -morogta dühösen Mizudaria.
- Értem. Addigis… Shiniji! Mennyire élvezitek az elvakult és diktatórikus hatalom csúcsát annak tükrében, hogy rengeteg ember szenved?
- Elmész a pokolba, te szánalmas, Quirk…
- Shiniji! Válaszolj a kérdésre! -parancsolta Mizudaria, bár az ő hangjában is érezhető volt az, hogy már alig bírja visszafogni magát.
- Rendben. -morogta, majd tárgyszerű hangot vett fel. -Muszáj ebben az érában létrehozni rendet és fegyelmet. Ha tanultál volna történelmet, te is jól tudnád, hogy az ókor óta így működnek a dolgok.
- Tény és való, de ez nem válasz a kérdésemre.
- Nem élvezzük mi sem a dolgot, de a nép akarata számunkra mindennél fontosabb.
- Egy igazi politikushoz méltó válasz. -tette hozzá cinikusan Midiroyia.
- Oké, senkiházi, én kérdezek! Mi támasztja alá Scarlet King erejét?! Hiszen arra is feltételezhetünk, hogy eddig csak vakszerencséje volt.
- Jó vicc lenne, de gondolj bele pár dologba. Tegyük fel, hogy Stain és a legyilkolt hősök egy részénél szerencséje volt. Viszont All for One esetében is fennáll a lehetőség? Vagy akár egy komplett hősügynökség felszámolásánál? Ilyen a világon nincsen. Higgyétek el, amit most mondok, de van mögöttünk egy kisebb hadsereg, technológiai előny és tapasztalat egyaránt. Ha ez az egész háborúig fajulna el, akkor itt bizony a véretek fog díszelegni az aszfalton. Viszont senki sem akarja ezt, nem igaz?
- Igaz. -ismerték el mindannyian.
- Tudja mit, Mizudaria? Átadom az elsőbbséget és kérdezzen előbb.
- Köszönöm az udvariasságodat. Mennyi közöd van Bakugohoz és a lázadásához?
Ekkor Midoriya fél percre elfeledkezett a céljáról és dühös lett. Szóval még nem szakadt le a barátjáról és próbálja kivonni a forgalomból? Lenyugtatta magát és mély levegőt véve felelt.
- Semmi közöm nincs hozzá. Díjazom a bátorságát, de teljesen ostobán és vakon csinál mindent. Viszont jó, hogy szóba hoztad. Nem tudom, hogy Kamui Woods vagy Mt. Lady átadta-e az üzenetemet, de ha nem, akkor most pótlom. Ha egyetlen ujjal hozzáérsz a családjához vagy hozzá, akkor az én haragommal kell szembenéznie. És ne higgye azt, hogy abszolút zéró könyörületet nem fogok felé mutatni.
- Azt hiszed, megijedek a fenyegetéseidtől, Quirk nélküli szarzsák?! -kiabálta vissza Mizudaria.
- Nem. Éppen ellenkezőleg. A két normális tag kivételével mindannyian semmibe veszitek a szavaimat. Csak ez nagyon nagy baj. Mivel a mi oldalunknak nincsen vesztenivalója. Nektek viszont van bőven.
- Akkor én kérdezek…
- Már kérdeztél, úgyhogy a kis játéknak vége van. Akkor most rátérhetünk a tárgyra. Mit választotok: Meghajoltok vagy megtörünk?

Ekkor szabadultak el az indulatok. Endeavor és Hawks úgy álltak fel, mintha harcra készülnének. Shiniji elkezdett abszolút Bakugot idéző módon szitkozódni. Nezu és All Might ellenben ülve maradtak. Mizudaria csendre intette őket.
- Itt a válaszunk. Nem fogunk még mindig engedelmeskedni egy terrorista szavainak. Sokkal inkább ki fogunk irtani titeket. Bakugoról is gondoskodunk, efelől mérget vehetsz.
- Ciánt vagy Anthraxot? -szúrta közbe Midoriya a költői kérdést és felállt. -Akkor Uraim! Elmondom egyetlen szóban, mi volt ez az egész. Időpazarlás. Ez van. Viszont, tudjátok, mi a nemezis? Az érintett erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben mi leszünk. És ki lesz az elszenvedője? Nos… majd meglátjátok. Előre szólok, hogy ha az előbbi nem, a mostani fogja igazán megmutatni, milyen jó diktátor vezeti a hősöket. Egy dolog biztos: Amint megtudjátok a következő ellenlépést, azt fogjátok kívánni… bárcsak inkább újfent mészároltunk volna. Jövő héten folytatjuk.
Midoriya ezekután szépen kisétált az épületből, meghagyva a düh és a félelem keverékét. Mizudaria higgadtságot erőltetett magára. Nem egy mondat volt, ami egyre inkább csengett a fülében. Terve nemhogy nem sikerült, de még magának csinált hátrányt.
- Kettőzzétek meg a város őrjáratait és ellenőrizzenek le minden gyanús elemet! Ha azt hiszi, hogy szórakozhat velünk, akkor téved!
- Értettük. -felelték.
- A tárgyalást berekesztem! Távozzanak!

Midoriya azonnal a kúriába teleportálta magát. Karjai ismét kegyetlenül fájtak, ami a tárgyalás végén kezdett egyre rosszabb lenni. Azonnal lerohant Kyudai laborjához.
- Mik a fejlemények a mesterséges kar kapcsán? -kérdezte fájdalomtól nyögve.
- Pont ma érkeztek meg. Aztarohadt! -kiáltott fel, mikor látta, hogy mekkora baj van. Immáron mindkét csuklója barnás árnyalatban díszelegtek, amik kezdtek felmenni a kezéhez. -Azonnal megkezdjük a műtétet. Feküdj fel az asztalra.
- Annyit kérek még, hogy Amy, Yaki és Sly vezessék a további lépéseket, amíg vissza nem térek.
- Ez alap, zsenikém.
Midoriya felnézett az ágyról. Ott Őrmester nézett vele farkasszemet.
- Remek. Arra megkérem, hogy senkinek ne kürtölje el, ami itt történik.
- Rendben van. Remélem túléled…
Ez nem hangzott annyira biztosnak. Kyudai lassan altatni kezdte és beadagolt neki némi Quirk gátlót is, hogy ne terjedjen tovább a Decay.
- Megkérem, hogy távozzon. -motyogta a doki, amit az őrmester meg is tett. Ezekután szépen leamputálta Midoriya karjait és speciális tartóprotéziseket szerelt, amire kerültek a különleges fém és karbonszálas műkezek. Nem tartott a műtét hat óránál tovább. Az ablakon keresztül Eri, Kouta és Himiko figyelték az eseményeket.
- Remélem, hogy teljesen rendbe fog jönni. -motyogta aggódva és könnyes szemmel a kislány, mire Himiko megsimogatta.
- Ne aggódjatok. Nagyobb fájdalmat is túlélt már. Szentül hiszem, hogy csak még erősebb lesz.
Erre már nem érkezett semmi kijelentés.

Este hat óra előtt tíz perccel a kollégium ismét zajos volt. Mineta sikerrel lopózott be az összes lány hálószobájába és csencselt el egy-egy bugyit, hogy ezzel tegye próbára futóképességét. Eleinte a fiúk próbáltak gátat szabni, ám már inkább fogadásokat kötöttek arra, hogy meddig fogja szőlőpofa szuflával bírni. Ám most valami más történt. Mineta ugyanis megállt a fiúk hálókörlete előtt. A lányok meglepő módon szintúgy megálltak.
- Fussál már, pajti! -kiáltott Kaminari. -Különben miattad moshatom a srácok gatyáit kézzel!
Bakugo is felfigyelt a dologra, úgyhogy közelebb ment. Ekkor történt az, amire tényleg senki nem volt felkészülve. Megfordult és letett a bugyikat.
- Feladom. Semmi nem lesz olyan, mint a régi.
- Hogy érted? -kérdezte Bakugo. -Eddig háromszor lógtál meg legalább egy fehérneművel, és ötször kaptak el és akasztottak a csillára. Még fordulhat az állás.
- Nem úgy értem! -kiáltott fel. -Amiatt jelentkeztem hősnek, hogy a lányok felfigyeljenek rám. Ehelyett meg egy olyan szituációban vagyok, ahol már a családom és a szeretteim vannak veszélyben. Mizudaria egyre jobban veszíti el a józan eszét.
- Ha most azzal akarod megúszni a verést, hogy sajnáltatod magad… jó úton haladsz. -tette hozzá Ochako.
- Azt pont leszarom! Ma jött az értesítő, hogy megkettőzik a járőröket és most már végleges vérdíj van Scarlet King és Midoriya fején.
Ebben igazat mondott. Tíz perce lett a hivatalos fórumokon Mizudaria azonnali intézkedése.
- És hogy kapcsolódik ide? -kérdezte Todoroki.
- Nem értitek még mindig? Ha sikerül őket elintéznie, akkor Bakugo és mindenki, akinek a szervezkedéséhez köze van megkapják a magukét. Ha meg kiderül, hogy hamis infókat adtam meg, akkor a családom kerül veszélybe. Anyám, apám és a még egy hónapos kishúgom. Feladom és kilépek a U.A.-ből!
Ezzel a mondattal bement a szobájába és becsapta maga mögött az ajtót. Bakugonak feltűnt, hogy a szőlőpofa arcára volt írva a lelki megtörés.
- Ez nagyon bizarr volt. -mondta hangosan Ashido és felvette a saját fehérneműjét.
- Igen. Mintha egy teljesen másik ember lett volna. -jegyezte meg Momo egyetértően. -Csak hogy értette azt, hogy „hamis információt ad meg.”?
Erre választ nem kapott. Ugyanis bejött a hősblokk adása, ami most is fel lett törve.

Touya az élő adása előtt lemosta a hajfestéket és felvett egy öltönyt. Immáron teljesen készen állt Endeavor népszerűségét jelképező korhadt ajtó teli erőből való betörésére. La Brava is készen állt a mellékelt anyagokkal, amik sorban fogják az összes hős bűnét feltárni, amit az állam nyomtalanul eltüntetett. Twice és Spinner is vele voltak, de direkt a kamerától távol.
- Biztos készen állsz rá? -kérdezte Twice.
- Már akkor készen álltam erre, amikor Midoriyának elmondtam a tervemet. Ideje végleg szöget tenni apám koporsójára.
Ránézett az órára. Egy perc a kezdésig.
- Viszont ne felejtsd el, hogy ezt mindenhol látni fogják. Úgy törtem fel a rendszert, hogy nemcsak a hősblokkban fogják mutatni.
Erre csak bólintott. Mély levegőt vett és amikor elindult az adás, akkor nézett fel a kamerába.
- Üdvözlök mindenkit Japánban. Engem úgy ismernek, mint Dabi. Ám a valódi nevem… Touya Todoroki…

A Minisztériumba állt a bál. Mizudaria immáron teljesen magánkívül volt. Nem tudta, hogy Scarlet King mire készül. Persze, számára könnyebb lenne, hogyha behajolna az akaratának, de azzal csak lerombolná mindazt, amit felépített. Ekkor egy titkárnő nyitott rá ajtót.
- Uram! Feltörték…
- Midoriya megint ezzel…
- Nem, uram! Ezúttal valaki azt mondja, hogy ő az eltűnt elsőszülött Todoroki. Készül az első számú hőst besározni!
- Akkor kapcsolják le az adást és adjanak sötétítést!
- Ha ez megtörténne, akkor is látják.
- MICSODA?! -üvöltötte Mizudaria ténylegesen kikelve magából.
- Szinte minden létező csatornán látható és még a nagy hirdetőtáblákat is feltörték.
Ekkor felkapta a távirányítót és bekapcsolta a tévét. Amit látott, abból tökéltessen leszűrte: Fenekestül fel fog a helyzet fordulni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr4918147608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása