2023. május 16. 17:34 - Ragnafan1992

BnHA Heroes Downfall. 7. Fejezet: Egy éra vége.

Bakugo tekintete és arca teljesen azt a kifejezést mutatta, mintha szellemet látna.
- Ez nem lehet… te… átálltál All for One oldalára?
- Mit csodálkozol? A hősvilág elvette a jövőmet, a hősök meg az utolsó embert, aki szeretett engem. De a helyzet nem ilyen egyszerű. Több van a háttérben, mint azt gondolnád. -suttogta a végén. Tomuráék csak figyelték a kettőst, de Midoriya suttogását nem hallották.
- Elárultad mindazt, amit All Might képviselt! Hogy vagy képes a tükörbe nézni ezekután?! -kiabálta Bakugo és próbált szabadulni. Hogy vagy képenvágja halottnak hitt barátját, vagy csak elpusztítani dühében a teljes kócerájt, azt senki nem tudta. A halk válasz azonban meglepte.
- Eszem ágában sincsen ellene fordulni. Követem az elveit, de a saját utamon egy jobb jövő reményében. Vagyis… a te jövődért.
Ekkor kopogtattak. Midoriya visszarohant és visszavette a sisakját. Ez volt az a pont, ahol a káosz elkezdődött.

All Might, Endeavor, Kamui Woods, Gran Torino és Blue Jeanist a Mizudariának küldött koordinátákra mentek. Nagyon remélték, hogy nem valami átverés és tényleg ott tartják fogva Bakugot. A rádióban bemondták, hogy négy halottat találtak a táborban. Egy gonoszt és a teljes Wild Wild Pussycats csapatot. Nem hitték volna, hogy ennyire elfajulnak a dolgok.
- Megérkeztünk. Kezdhetjük a bevetést? -kérdezte Gran Torino.
- Igen. -felelte Kamui Woods és bekopogott. Utána egy rakás gyökérrel hatolt be és fogta el a teljes bagázst, Bakugot kivéve.
- Ezennel le vagytok tartóztatva a törvény nevében! Tomura Shiragaki, Himiko Toga, Twice, Dabi, Atsuhiko, Kurogiri és főleg te… Scralet King! -kiáltotta Endeavor.
- Ti ostoba bolondok azt hiszitek, hogy ennyi volt? -kérdezte Tomura, aki próbálta megvakarni magát, de a lefogásnak köszönhetően nem ment.
- Igen! Főleg neked, Scarlet King! Te számtalan hős lemészárlásáért felelsz!
- Ezt bóknak veszem, Endeavor. Sajnos ez csak kósza remény számodra. -felelte és nagy nehezen elővette a kését. Szerencsére, a kezének a közelében volt és meg tudta fogni. Elkezdte lassan levágni az indákat. -Sajnos rossz hírt kell közölnöm. Ez csak a kezdet.
- Mondhatsz, amit akarsz. Itt a vége az ámokfutásodnak. -sóhajtotta Gran Torino, miközben kiszabadította Bakugot. Még mindig nem dolgozta fel a fordulatot. Mt. Lady viszont elkövetett egy nagy hibát. Le akarta venni Scarlet King maszkját. Ekkor ugyanis a gyökerek felszakadtak és a nő arcán egy vágásnyom keletkezett, amitől összerogyott.
- Ártalmatlanítani! -kiáltott fel Endeavor, de későn. Scarlet King kivette a megmaradt flashbangjét és eldobálta. Senki nem készült az éles fényre, csak Tomuráék. Nem csoda, hogy elsüléskor mindegyik hős megvakult átmeneti időre. Scarlet King kiszabadított mindenkit.
- Kurogiri! Vigyél minket a főhadiszállásra! MOST!
Himiko és Twice megfogták Bakugo karját, Scarlet King Koutát kapta fel és Kurogiri elteleportálta őket. Mikor All Might kinyitotta a szemét, a gonoszoknak hűlt helye volt.
- Ez remek. Jól kitolt velünk. -morogta Gran Torino, mikor visszanyerte látását.
- Várjatok! Itt egy üzenet van. -szólalt meg Endeavor, amikor megnézte azt a boxot, ahol Midoriya evett. Ott egy szalvétára firkált cím szerepelt.
- Csak nem… Scarlet King nekünk akar segíteni? -kérdezte Gran Torino zavarodottan.
- Vagy csak ki akarja iktatni a konkurenciát. Gazfickók közt nincsen becsület. -jelentette ki Kamui Woods. Ellenben All Mightot nem érdekelte semmi más, mint kiszabadítani Bakugot, így azonnal a leírt címre sietett.

Kurogiri a társaságot egy lepusztult épület elé teleportálta. Valami nem stimmelt és azonnal meglátták az okát. Blue Jeanist és Sir Nighteye éppen küzdöttek All for Oneal. Tomura már épp segíteni akart, de mestere két jól irányzott ütéssel iktatta ki a hősöket.
- Látom, ti sem jártatok jobban. -morogta egykedvűen All for One.
- Valaki információt szivárogtatott ki a soraink között. -jegyezte meg Tomura.
- Akkor Muscular volt az. Ha már képes volt megölni az élve elfogandó célpontot. -mondta Scarlet King, de gyorsan témát akart változtatni. -A lényeg, hogy Bakugo itt van és rögtön megejthetjük a procedúrát.
- Igaz. Ezzel van esélyünk for…TE?!
Mondatát nem tudta befejezni, mert All Might megérkezett.
- Ideje egyszer és mindenkorra befejezni a kettőnk között zajló harcot.
- Igazad van, All Might. A haláloddal!
Scarlet King mást is észrevett. A közelben lapult Ochako, Kisirhima, Todoroki és Momo. Ez csak meggyorsítja a folyamatot.
- Kurogiri! Itt már nincsen teendőnk. Azonnal tűnjünk el!
- Megvesztél? -kérdezte Tomura hitetlenkedve.
- Mond annak, aminek akarod. Az egész küldetés megbukott! Engedjétek el Bakugot és tűnjünk innét egy rejtekhelyhez.
Himiko és Twice kérdés nélkül elengedték a célpontot, aki a társai felé rohant. Noha attól tartottak, hogy ellenállásba ütköznek, de nem így történt.
- Igaza van Midoriyának. Lesz még alkalmunk elrabolni. -jegyezte meg fennhangon All for One, All Might legnagyobb döbbenetére.
- Midoriya fiú?
- Nem hittem volna ennek a gyors coming outnak, de legyen.
Midoirya levette a maszkját. Amikor All Might meglátta, hogy nemezise nem hazudott, még a mosolyán keresztül érezni lehetett az ő döbbenetét. Szerencsére, az osztály menekülőre fogta és nem néztek hátra.
- De most már elég legyen ebből a színjátékból! Kurogiri! Vigyél el minket.
A megnevezett tette a dolgát és kaput nyitott. Amint a Leauge of Villains belépett rajta, bebiztosította Midoriya győzelmét.

Egy romos dokképületben találták magukat. Fel sem fogták, hol vannak, mikor fegyverek szegeződtek rájuk. Midoriya elmosolyodott.
- Sakk-matt, Tomura Csicskaratyi. -jelentette ki mosolyogva Midoriya.
- Tudhattam volna! Elárultad a mesterünket.
- Micsoda felfedezés… csak későn!
- Ezzel hálálod meg, hogy feltámasztottunk és erőt adtunk neked?
- Nem amiatt csinálom. Mikor a USJ elleni támadásnál kiderült, hogy a mestered minden józan ésszel íródott szabályt mellőzött, mert azt hitte, büntetlenül megúszhatja. Emellé ostoba is volt, mikor Stainnek és a jelenlegi csapatnak simán megadta a rejtekhelyeink koordinátáit. Tulajdonképp, végig a kezemre játszott.
- Nem hiszem el… Miért nem jeleztem mesterem felé? Amikor edzeni mentél, végig ellenünk szövögetted a terveidet vagy néhány megnyilvánulásod…
- Most komolyan kérdem: Hitt volna neked? Te állandó jelleggel úgy viselkedtél, mint egy tinipicsa, aki azon van kiakadva, hogy a szülei nem vettek neki autót, közben a jegyei a béka segge alatt vannak. Folyton azt látom, hogy te elcseszel mindent. Ebben mondjuk közös vagy a mestereddel.
- Akkor sem magyarázat, hogy ellenünk fordultál!
- Nem-e? Akkor mondok egy sokkal jobbat. Amikor Bakugot elraboltuk, akkor már megástuk a saját sírunkat. Eddig csak a hősvezetés korrupt hozzáállása miatt lehettetek életben. Viszont azzal, hogy az egyik legtehetségesebb diákot erőszakkal át akarjuk állítani, aláírta a halálos szerződését.
- All for One ki fogja nyírni a hősöket és téged is, ha ennek vége lesz. Információkat szivárogtattál ki…
- Ismét egy alapvető, de késői felfedezés. Mire a nap véget ér, te és később All for One meghaltok. Én pedig saját utamon járok tovább. Ennyi a felállás.
Himiko, Dabi, Atsuhiko és Twice Kouta mellé álltak és meghajoltak.
- Ti is elárultok? -morogta vakaródzva Tomura. Még hitte, hogy innét győzhet.
- Ha veled maradunk, akkor nem fogjuk a céljainkat megvalósítani.- felelte Dabi. Kurogiri ellenben nem mozdult.
- Te nem csatlakozol hozzánk? -kérdezte Twice.
- Sajnálom, de a protokoll szerint csak akkor csatlakozhatok, ha Tomura meghal.
- Akkor mindenki dőljön hátra, mert ma kioltom az életét.
Midoriya kijelentése alatt levette páncélját és csak a két kését hagyta meg. Még a lőfegyvereit is eldobta. Tomura elnevette magát.
- Ezzel csak a saját sorsodat pecsételted meg. A Decay közelre hat!
- Nem vagyok hülye. Tudom, mit csinálok. Fegyvert leengedni!
A parancs a katonáinak szólt, mivel személyesen akarja elintézni. Nem kellett kétszer kérni, egyből elrakták a fegyvert, majd hangosan biztatták vezetőjüket. Himikoék is hátrább húzódtak, úgyhogy tiszta volta a terep. Kouta csak aggódva figyelte.
- Megbánod, hogy ellenünk fordultál, MIDORIYA! -üvöltötte Tomura és elkezdett azonnal rohamozni. Ám ellenfele sikerrel tért ki és próbálta megvágni, amit éppen hogy megúszott. Folyamatosan támadták egymást, de siker egyik oldalon sem volt. Aztán Tomura sikerrel fogta meg az első kést, ezzel elrohasztva. Cserébe, a másik megvágta az arcát.
- Nem rossz, elismerem. Csak elkövettél egyetlen hibát.
- Én? Tévedsz! -kiáltott Tomura és most Midoriya csuklóit fogta meg elképesztő gyorsasággal. -Most pedig hatalmas fájdalmak közepette fogsz szétrohadni! Legalább lesz időd arra, hogy megbánd azt, hogy All for One ellen fordultál!
Amikor a legutolsó támadás megtörtént mindenki lélegzetét visszatartva figyelt. Ez lenne Midoriya végzete? Pont a célvonal előtt? Ekkor viszont gúnyos kacaj töltötte be az épületet. Okkal, mert semmi nem történt.
- Mi a…
- Ahogy mondtam, Tomura Csicskaratyi. Hibáztál. -suttogta és sikerrel szúrta hasba a késével. Tomura csak tág szemekkel és fájdalmában tántorgott hátra.
- Miért nem hatott a Decay?
- Tudtam, hogy előbb vagy utóbb nagyobb falatokkal fog meggyűlni a bajom. Emiatt készíttettem egy olyan speciális kést, ami elnyeli a Quirkoket. Ezzel végeztem ki Tigret és te vagy a következő.
- Szóval te ölted meg őket? Rohadék. All for One megöli a Béke Szimbólumát és utána veled fog végezni.
- Ebben is tévedsz. All Might legyőzi, bár mindketten örökre legyengülnek. Legalábbis, ez a tervem és eddig minden úgy alakult.
Tomura válaszolni akart, de már nem tudott. A földre rogyott és az utolsó lélegzet is elhagyta ajkait. Az Order of Scarlet emberei ujjongani kezdtek. Midoriya elrakta a kését és megfordult.
- Ideje hazamenni! Kurogiri! Teleportálj minket a Chisaki kúriához.
- Igenis, mester.
Egy teleportkapuval később nyomtalanul tűntek el. A dokképületben már csak Tomura holttestét találták meg.

All Might alig állt a lábán. All for One nevetett.
- Nem tudom, mi a szánalmas? A tény, hogy ti, hősök ezüsttálcán adjátok át a potensebb harcosokat nekem. Vagy az, hogy itt vagy, gyenge áldozatként és hamarosan meg foglak ölni.
- Nem ezt akartam…
- Mégis megtörtént. Nana, az előző One for All használó az unokáját adta nekem, míg TE Midoriyát. Ironikus, nemde?
All Might nem szólalt meg, csak köhögte fel a vért. Nem hitte el még mindig, amit látott. Az a Midoriya, akik lelkes, kedves és igazi hősként akarta leélni életét most gonosz gyilkológép lett, aki megutálta a hősöket?
- Tévedsz! Lehet, hogy Midoriya fiú a te oldaladat szolgálja, de soha nem dobná kukába az elveit.
- Hazudhatsz saját magadnak, de szemtanúja voltál annak, hogy a hősöket hidegvérrel mészárolta. Azt próbálod rámfogni?
- Nem tagadom, hogy ölt. Viszont számára még mindig van remény arra, hogy jobb ember legyen.
Ekkor All for One felnevetett és felkészült a végső támadásra.
- Mondj, amit akarsz. Neked most véged! Búcsúzz el az életedtől.
All Might ekkor kapott valami csoda folytán még erőt. Talán a reményei, talán az élni akarása, de visszaváltozott izmos alakjára. Hitt abban, hogy Midoriya csak eltévelyedett és csak jót akar. Ellenfele támadt, amitől megsebesült, de minden erejét az utolsó ütésre összeszedte.
- UNITED STATES OF SMASH!- kiáltotta, amikor All for One arcát teli erőből megcsapta és azzal a lendülettel a földhöz vágta. Hatalmas robajjal szakadt fel a talaj, amibe a legendás gonosz szó szerint belepréselődött. Nem bánta, hogy eltalálta, mivel minden a végső tervei szerint alakul. Ha kell, Tomurát felhasználva fogja elpusztítani a hősvilágot. All Might immáron visszaváltozva nézte, ahogyan All for Onet elviszik a Targatos emberei.

Két nap telt el. All Might örökre elvesztette az erejét, de még élt, ahogyan All for One is legyengült teljesen. Viszont, a gonosznak a jókedvét nem szegte ez a tényező. Ezt már sem All Mightról, sem Bakugoról nem lehetett elmondani. Mindketten még mindig szörnyű sokkban voltak azért, amiért Midoriya még életben van, ráadásul a gonosz útra tért. Az osztály azon részén, akik a megmentésben részt vettek, azok csak értetlenül álltak a dolgok felett. Viszont egyikük se merte ezt a témát feszegetni. A U.A. ismét kétnapos szüntet rendelt el, hiszen ismét temetést tartottak a Wild Wild Pussycats csapatának. Noha Mizudaria szűrője által annyi lett megjegyezve, hogy All for One emberei ölték meg, ezt már lassan senki nem hitte el. Tudták legbelül, ki a tettes: Scarlet King. A tengerparton All Might és Bakugo voltak csak. Most tudtak csak egymásra időt szánni. A szél süvítése még jobban megerősítette a borús hangulatukat.
- Még mindig nem tudom elhinni. A legjobb barátom…
- Igen. Egy jó ügyért harcoló és igazi hősjellemű srácot ez a rendszer gonosszá nevelte.
- Miért? Miért nem tudtál ez ellen tenni?! -kiáltotta All Mightra.
- Hogy érted?
- Ezen gondolkodok két napja! Te vagy az első számú hős, nem?! Akkor meg miért nem veszed a kezedbe az irányítást és csapsz oda Mizudariának és az átkozott hősvezetésének?! Miért nekem kell elvinnem ezt az egészet a kibaszott vállamon?!
All Might csak sóhajtott erre.
- Már nem vagyok hős.
Erre a kijelentésre nem készült fel, így csak hallgatás volt a válasz.
- Immáron elvesztettem örökre az erőmet. Endeavor vette át az első számú helyet. Még a tanácsból is terveznek kipaterolni és helyemre Mirkot léptetik. Te vagy a következő ezen a téren. -mutatott rá mondata végén. Ám, ez nem nyugtatta meg Bakugo kedélyeit. Nem akart elterelő választ.
- Ez még mindig nem válasz a kérdésemre! Miért nem tettél semmit azért, hogy Midoriya ne kerüljön ebbe a helyzetbe?! Miért nem kapta ő a One for All -t?!
Erre már nem tudott felelni, mivel érezték, hogy egy kapu nyílik ki nem sokkal mellettük. Ebből lépett ki Kurogiri.
- Neked aztán van képed itt megjelenni! -kiáltott fel Bakugo és támadni készült. Legnagyobb meglepetésükre meghajolt.
- Midoriya szeretne titeket látni. -mondta nyugodt hangon és meghajolt. -Azt ajánlom, hogy kerüljük az erőszakot és önként jöjjetek. Garantálom, hogy nem fog bántódásotok esni.
- Meg a francokat! Itt helyben gyalullak bele a földbe!
- Rendben van. -jelentette ki All Might.
- Köszönöm az együttműködést. Fáradjatok velem a kapuba. Közvetlenül Midoriya irodájába kerültök.

All Might és Bakugo amint belépett a teleportkapuba, rögtön Midoriya irodájába találta magát. A helység puritán és tiszta jellegét két dolog tette érdekessé. Egy vitrin, amibe Scarlet King páncélja pihent, a másik meg egy ordas nagy tévé. Az iroda tulajdonosa az asztalánál ült és mosollyal nézett rájuk. Kurogiri is ott termett mellettük.
- Elhoztam a barátait, ahogy kérte.
- Köszönöm szépen. És most távozz. -felelte. Mikor az árnyalak eltűnt, felállt és összecsapta a tenyerét. -Öröm látni titeket immáron úgy, hogy nem valami nagy balhéban vagyunk. Ahogy Kurogiri mondta nektek, beszélni szeretnék veletek.
- Az biztos, mert van hozzád egy-két keresetlen szavam, okostojás! Hogy van képed eldobni mindazt, amiért küzdöttél?!
Ekkor Midoriya felnevetett és nosztalgikusan sóhajtott.
- Hogy mennyire hiányzott a fenyegetésekkel egybekötött kiabálásod? Ember, mintha egy teljesen másik, gondtalan és naiv életet éltem akkor.
Mindkettejüket meglepte ez a kijelentés, de All Might folytatta.
- Midoriya fiú. Elhiszem, hogy hatalmas fájdalmat éltél át, amikor elvettek tőled mindent. De ez nem ok arra, hogy All for One oldalát fogd! Az az ember velejéig gonosz…
- Ostoba, meggondolatlan és igencsak szélsőséges. -fejezte be Midoriya változatlan mosollyal. -Tény, hogy kezdetben osztoztam a nézeteivel. Ám a USJ incidens és a tábori mizéria során vált világossá számomra a tény, miszerint teljesen elvakult és csak pusztítani akar Ha a terve valóra vált volna, akkor itt bizony a hősöknek, hovatovább Japánnak kampó. Ha személyes oldalt nézzük, akkor meg elárult, amivel kihúzta nálam a gyufát.
- Hogyan? -kérdezte All Might.
- Erre Bakugo tud megerősítést adni. -fordult felé. -Megegyeztem vele, hogy diákokat nem ölhet meg egyetlen felbérelt gonosz sem a USJ ostroma során. Ám, amikor az egyik megpróbálta és a többi kijelentette, hogy az az arcátlan szemétdomb nem mondott semmit… a többit tudjátok.
- Elhiszem, hogy megmentettél minket, de ez mentség arra, hogy hősöket öltél! -kiabálta Bakugo, ám a válaszra ő sem volt felkészülve.
- Igaz, de ismered a régi mondást: Nem csinálhatsz omlettet, ha nem törsz fel pár tojást. És ahogy láthattátok, én megteszem, ha minden kötél szakad.
- Akkor miért segítettél a hősöknek a tábori incidens alatt? Mármint, csak az árulás megtorlása lett volna az egyetlen indokod?
- Egyszerű. All for One sokkal potenciálisabb veszélyt jelentett, hiszen az állam szabadon engedte az összes övön aluli tettét egy bizonyos határig. Ha a mostani terv megvalósult volna… nem szükséges részleteznem a végeredményt. Jobbnak láttam nektek segíteni. Bevált a tervem. Elvégre, All for One emberei halottak vagy csatlakoztak hozzám és immár egyedül maradt egy üres emberi héjban. Immáron egyetlen szál maradt elvarratlan. Erre vagytok a díszvendégeim!
Ekkor a tévé elkezdett jelezni. Midoriya megfordult és bekapcsolta. A Targatos börtön volt látható egy testkamerán keresztül.
- Midoriya! Hallasz? -kérdezte Kyudai a vonal végén.
- Tisztán és érthetően, doki! Kezdheted az Skarlát Alkony záróakkordot.
- Értettem.

A kamera által követni lehetett, hová megy a doki. A legalsó cellablokkba, ahová a legkeményebb elítélteket szállítják. Ott az őrnek felmutatott egy igazolványt, így beengedték. Odabent All for One feküdt.
- Doki! Jó, hogy újra látom. Minden a tervek szerint halad?
- Ez meg mi a… -vágott közbe Bakugo, ám Midoriya csendre intette.
- Majd meglátjátok. -súgta vissza, miközben a doki készítette be az injekciót.
- Igen.
- Miért nem látogatott meg Tomura a napokban? Úgy egyeztem meg vele, hogy ha bejutok ide, innét fogom adni az újabb instrukciókat.
- Erre a választ nem én fogom megadni, hanem Midoriya.
Ekkor Kyudai egy hólókivetítőt vett elő és All for One kezébe adta. Midoriya beállt a kamera elé. Csak őt fogja a végső gonosz és az utolsó lélegzetvételekor látni. A doki kivette az első, áttetsző vörös színű injekcióját és készítette a beadagolásra.
- Üdvözlöm… mester. -mondta Midoriya hideg hangon.
- Ez mégis mit jelentsen? Hol van Tomura és a többiek?
- Tomura Shiragakit megöltem. A többiek pedig az oldalamat erősítik. Utóbbi tényen nem lepődök meg. Mindig is pocsék volt a vezetésed.
- Micsoda?! Miért?
- Egyszerű a válasz. Számára megváltás volt, számomra lezárás. Gyerekkorától fogva kis ölebként nevelted, de elolvasva az aktáját, a TE kezed volt abban, hogy a családját kiirtottad. Mindezt azért, hogy Nana Shiramuinak, a One for All előző használójának vigyél be egy igazán gusztustalan övön aluli ütést. Viszont, ha a kérdésedre másik választ akarsz… annak meg még egyszerűbb oka van. Azt akarom, hogy egyedül maradj életed hátralevő részéig.
- Én teremtettelek téged és te ezzel hálálod meg?!
- Mekkora klisé szöveg ez. Amikor a végső gonosz sarokba szorul teremténye által és ez az egyetlen érv, amivel előhozakodnak. -nevette el magát Midoriya, de ismét normális hangon folytatta. -Igaz, hogy te adtál nekem második esélyt, de azt már te is tudhatnád, hogy nem mindig te vagy a bábmester az élet színházában. Viszont, van még időnk. Úgyhogy sorba szedjük mindazt, ami miatt itt tartunk. Kezdjük a USJ elleni támadással.
- Azt ti szúrtátok el! -kiáltotta All for One és próbált szabadulni a fogva tartó szíjaktól, de azok nem engedték.
- Érdekes, mivel úgy emlékszek, hogy te megdicsértél minket, de ez most nem lényeg. Sokkal inkább az, hogy a csürhének NEM parancsoltad meg, hogy diákokat ne öljenek.
- Miben lett volna sikeresebb a tervünk, ha megvalósítom a kérésedet?
- Abban, hogy tényleg hű vagy a nézeteidhez. A nagy hősökkel volt mindig a bajod, nem pedig a tanulókkal. Ehhez képest kiadod utasításba, hogy mindenki szabad préda? Nem, ezzel már megmutattad nekem a napnál is világosabb tényt, hogy hazug vagy.
- Tévedsz! Azok a fiatalok hamis és ostoba dolgokat vesznek a fejükbe.
- Ezzel sem értek egyet, de haladjunk tovább. Stainnek elárultad a búvóhelyünket, aki bármikor rajtunk tudott volna ütni. Ehhez az ostobasághoz az is társul, hogy még olyan embereknek is elárultad, akik immáron az én vonalamat erősítik. Röviden és tömören, bármikor rajtad tudott volna ütni egy kettősügynök, aki a hősöknek dolgozik.
- Mi?!
- Bezony. Ahogyan az élet a kezedbe adott, cserébe mindent elvett tőled. Viszont, a kedvencem hátramaradt. Bakugo elrablása. Ahogy korábban mondtam…
- Mire a hősök felfoghatták volna, hogy mi történt és hol találnak meg, már mindennel elkéstek.
- Ezt eltaláltad. Emiatt kellett nekem eszközölnöm néhány óvintézkedést.
- Akkor a hősök rajtaütése minden csomóponton és rejtekhelyen…
- Bingo! Én voltam. Titkos úton elküldtem a Hősigazgatásnak a romkocsma koordinátáit és én hagytam hátra szalvétán azt a fő rejtekhelyet, ahová viszik Bakugot.
- Tomura pedig…
- Ha kettővel több esze lett volna és korához méltóan viselkedett volna, akkor bizony nehezebb dolgom lenne idáig eljutni. Szerencsére, saját magát égette be nem egyszer. Ezzel párhuzamosan viszont beigazolódott a sejtése, miszerint egy nap elárullak. Csak későn és ha még hamarabb jelzett volna, akkor sem hitt volna a kutya sem a szavaiban.
- Ezekután mégis mit remélsz? Azt hiszed, hogy visszatérhetsz a hősvilágba? Hiába ölsz meg, akkor is számolnod kell a tetteiddel. Eagle, Midnight, Ectoplasm, a teljes Wild Wild Pussycats és az a számtalan apró hős, akik vére a TE kezeden szárad!
- Visszatérni a hamis hősökhöz?! Dehogyis. A tervem az, hogy megváltoztassam jobb irányba. Hamarosan egy új világ fog beköszönteni, ahol az igaz hősök maradnak csak.
- Ostoba! Ez soha nem fog megvalósulni! Nemcsak én vagyok konok, hanem a másik oldal is.
- Ahogy gondolod. Doki! Kezdheti.
Kyudai belenyomta All for One csuklójába az injekciót. Már megérezte, hogy a szer meg fogja ölni. Legszívesebben felüvöltött volna fájdalmában, ám ahhoz sem volt ereje, hogy a száját megmozdítsa. A szer ugyanis másodpercről másodpercre perzselte mindenét. Egy perc múlva pedig már levegőt sem vett.
- All for One meghalt! A Skarlát Alkony hadművelet utolsó lépése sikerrel zárult. -jelentette ki Kyudai, miután megvizsgálta az életjeleit.
- Helyes. Távozzon a helyszínről. Vége az adásnak!

Amint a fények ismét visszakapcsoltak, Midoriya a kettős felé fordult.
- Hogy tetszett All for One másvilágra küldése? Vagy mondhatjuk a Leauge of Villains felszámolásának?
Mindketten le voltak sokkolva. Az az tini srác, aki korábban vallotta All Might elveit, a szemük láttára ölette meg az egyik legnagyobb gonoszt. Ráadásul olyan lazasággal, mintha csak valami hétköznapi dolgot csinált volna. Bakugo hamarabb tért magához.
- Mi a faszt szóljunk hozzá? Veregessük meg a válladat, amiért gyilkolászol és minden egyes lépéseddel szembeköpöd All Might elveit, amihez anno ragaszkodtál?! Dicséretet vársz azért, hogy számtalan hős vére a TE szárad?! Hadd mutassam be a jutalmadat ezért.
Bakugo teljesen kikelt magából és sorozatosan szájonvágta barátját. Legbelül remélte, hogy ezzel észhez fog térni. Ám meg sem rezzent.
- TE nem vagy hős, hanem egy olyan, aki Lelouch Vi Brittaniat játszik, mert azt hiszi, hogy megteheti és ezzel kurvára megváltja a hősvilágot! Ezzel azt hiszed, hogy elérsz valamit?!
A válasz erre igazi szög volt a szívébe.
- Akkor hadd válaszoljak erre a kérdésre egy másik kérdéssel. Azt hiszed, hogy a te utad biztosabb a változás felé?
- Igen! -mutogatott magabiztosan magára. -Én becsületes úton leszek első számú hős.
- Úgy látom, hogy nem látod a fától az erdőt! Amit eddig leműveltél, azzal csak a kirúgást, rosszabb esetben pedig a családod kivégzését éred el. Olvastam az aktáidat és amit Kamui Woods ellen tettél, az kis híján megpecsételte a végzetedet. Ha ez nem lenne elég, akkor a Sportfesztiválon elhangzott parádés beszédedet is ide sorolhatnám. Joggal jön a költői kérdés: Nálam jobb vagy ebben az esetben?
Bakugo lélegzet-visszafojtva hátrább lépett pár lépést. Alaposan átgondolta a dolgokat és igazat kell adnia a barátjának. Ám, nem itt fejeződött be a hideg zuhany.
- Van viszont más tény is itt. Ha még ezeket nem tennéd meg, hanem becsületesen csinálnád a dolgodat és még az első számú hős titulust is eléred, akkor sem tudsz semmit sem tenni. Ugyanis, az első számú hősnek is feltétlen engedelmességet kell tanúsítania Mizudaria és a hősvezetés felé. Nem igaz, All Might?
A megnevezett, aki eddig csendben volt, mélyet sóhajtott.
- Igazad van. Teljes mértékben.
- Emiatt nem tudtad a Midoriya lejáratásának adását megakadályozni?- kérdezte Bakugo hüledezve.
- Igen. Mizudaria mindenképpen bűnbakot akart arra az incidensre. Kamui Woods és Mt. Lady teljesen hűséges a jelenlegi rendszerhez. Emiatt nem állt volna nekik jól, ha azt mondják be, hogy semmit nem csináltak a túsz megmentéséért.
- És akkor a One for All…
- Akkor készültem volna átadni az erőmet neki, mivel nem volt más megoldás. Csak addigra már Midoriya eltűnt és még te is halottnak hitted.
- Arra az erőre semmi szükségem sincs ezen a ponton. Saját magam megoldottam a problémát. És jobb a te kezedben ez az erő.
- Még egyszer sajnálom, hogy anno leráztalak azzal a rideg kijelentéssel. -sóhajtotta All Might, ám Midoriya legyintett.
- Felesleges ezen rágni a kefét. Sokkal inkább a jövővel kell foglalkozni.
- Akkor mi a célod, ha nem az, hogy All for One nyomdokaiba lépj?
- Egyszerű. Mivel ez a hősvezetési rendszer törvényes keretek között nem fog eltűnni, így lépésenként fogom összeomlasztani. Amit eddig megtudtam, hogy hemzseg a kiskapuktól és All for Onet is azért nem kaphattad el, mert látható ellenséget kellett csinálni. Úgyhogy az első lépésem, hogy az államot és a jelenlegi hamis hős társadalmat hírnév szempontjából a sáros földig gyalázzam. Persze, előbb felkínálok nekik lehetőséget az önkéntes megadásra, de kötve hiszem, hogy kötélnek állnak. Szóval, az udvariasság jegyében csinálom így. Közben megvédem a verőembereiktől azokat, akik szembemennek a rendszerrel.
- Akkor összefoglalva, ezt a hős vezetést akarod megbuktatni?
- Igen. Tudom, nem lesz könnyű, de ahogy mondtam: Fel kell törni pár tojást a rántottához.
All Might csak kétkedve ingatta a fejét.
- Ez a terved nem fog működni. Mizudaria Napóleon-komplexusos és emellé a legtöbb hős az ő oldalát fogja. Hamarabb fognak téged lapátra tenni.
- Tisztában vagyok a nehézségekkel. -felelte Midoriya és megfordulva kinézett az ablakon. A nap már rég lement és megjelentek az első csillagok. -Ám nincs más út a sikerhez. Mielőtt megkérditek, hogy mik a terveim apró szeletei: Meglátjátok a napok során. Egyelőre viszont két dolgot kérek tőletek. Az első, hogy ez a beszélgetés köztünk hétpecsétes titok. Senkinek ne beszéljetek róla. Második pedig Bakugo felé szól. Fejezd be a pattogást a hősrendszer ellen és lapits. Ezt a szegmenst átveszem én. Garantálom neked, hogy mire kijárod a harmadik évet, addigra már egy olyan világban lehetsz hős, ahol az igaz hősök maradnak csak.
Kurogiri benyitott.
- Uram! Attól tartok, hogy a barátainak távoznia kell. Különben bárki gyanút fogna.
- Igaz. Elvégre, az élet megy tovább, All for One nélkül is.
Bakugo teljesen összezavarodott. Két érzés viaskodott benne. Egyik oldalon vissza akarta barátját rángatni erről az ostoba ösvényről. Másfelől azonban ez azzal járt volna, hogy a hősvilág nem fog megváltozni. Nem akart ezzel tovább foglalkozni, mivel a teleportkapu már nyílt is mögöttük.
- Szépen megkérem önöket, hogy távozzanak. -mondta Kurogiri a kettősnek. Azok megfordultak és elindultak a kapu felé.
- Járj sikerrel, Midoriya fiú. -súgta All Might. A kaput átlépve ismét a tengerparton találták magukat. Tíz perc néma hallgatás után indultak haza. Egyikük sem tudott az elmúlt egy óra cselekvésén túllendülni.

Másnap reggel a hősblokkban Mizudaria jelentkezett. A bemondott hír szabályosan sokkolta Japánt.
- Tisztelt nézők! Tegnap este meghalt All for One. A Targatos biztonsági vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: A tegnap éjszakai rutinellenőrzésen vették észre, hogy All for One, a legendás gonosz túlságosan csendben van. A cellában vették észre, hogy nincsenek életjelei. A halál oka szivroham, de bővebben csak a boncolás ad választ. Továbbá, egy elhagyatott dokképületben megtalálták Tomura Shiragaki holttestét. A halál oka szúrási seb okozta vérveszteség. Röviden és tömören, a Leauge of Villains rémuralmának örökre vége.
Noha Mizudaria tényszerű hangon beszélt, legbelül rettegett és frusztrált volt egyszerre. Nem fogja senkinek elismerni, hogy Scarlet Kinget ő engedte szabadon. Azt meg pláne, hogy a látható ellenség is eltűnt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr818125426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása