2020. május 16. 08:07 - Ragnafan1992

BnHA Star Knight Deku 11. Fejezet: Bomba az étteremben! Avagy, a dupla plágium.

Az Ariyama étterem a legfurcsább hely volt egész Japánban. Ötemeletes, minden emeletén egy-egy nemzet konyhája volt az alábbiak szerint: Amerikai, mexikói, francia, spanyol és japán. Ide tartott az friss pár is. Meg sem érkeztek, amikor látták, ki lesz Kumiko vakrandijának partnere. Tenya Iida testvére, Tensei Iida lépkedett zavarodottan a póknő mellet. Hogyan lehetséges, mikor Stain levágta a lábait? Melissa Shield speciális protéziseket tervezett neki, amik ugyan jól működtek, de ez Tenseit nem nyugtatta meg. Mély depresszióba esett, egészen addig, míg az elhanyagolt Tinder fiókjára írt Kumiko. Napi szinten váltottak szót, aztán egy nap a férfi ígéretet tett, hogyha vége a rehabilitációjának, elmennek egy randira.

Hát, itt volt az idő, viszont Tensei eléggé összehúzta magát. Mikor Ai és Mineta megérkeztek a bejárathoz tisztán hallották, hogy Kumiko bíztatta a srácot.
- Mit szégyenlősködsz? Túlélted a láblevágást, felépültél belőle és egy nőtől már megkukulsz?
- Sajnálom, asszonyom. Csak régen randiztam egy ilyen dögös nővel.
- Oh, ne nevezz így. Maradjuk a Kumikonál. – súgta halkan a póknő és a férfi fenekére csapott, mikor kiszúrta lányát.  – Látom, sikerült idekeveredni. Kicsit késtetek.
- Bocsi, anya. Csak megálltunk egy gamer bolt előtt, hogy megvegyem Peternek a legújabb pokemon játékot. Tudod, mennyire rágja a fejünket ezért és ha már szülinapja van, akkor miért ne? Továbbá, megvettem a Duke Nukem évfordulós kiadását PS4-re, mert tudom, hogy imádod még mindig ezt a játékot.
Ekkor Kumiko szeme felcsillant.
- Mindig is tudtad, mire vágyok. Ma este dupla programom lesz. Nem fogok aludni, de amúgyis szabin vagyok, szal oda se neki. De ne toporzékoljunk, menjünk be.
Mind a négyen a bejáratnál üdvözölve lettek. A póknő kijelentette, hogy az ötödikre megyünk és ő állja a számlát. A lifthez érve viszont egy narancssárga kezeslábast viselő, baseball sapkáját a fejére húzó férfi készült távozni.
- Elnézést, de mit csinál itt? – kérdezte az egyik pincér, mire a tag megállt egy fél pillanatra.
- Üzemzavarhoz vezettek ki engem. A liftnél problémák akadtak. – válaszolt tömörem, majd ismét elindult. Mineta csak összehúzott szemöldökkel figyelte az eseményeket, de Ai rántására automatikusan elindult vele az ötödikre. Odafent remek kilátás nyílt a helyre és még szabad hely is volt. Leültek és rendeltek. Addig is ment a beszélgetés egészen apró dolgokról, mígnem meghozták a kaját. Tény és való, hogy marhadrága étterem, de nem ok nélkül kapta meg a második Michelin csillagját. Mineta megfeledkezett a tagról, amihez az is szolgáltatott, hogy Ai az alsó kezével a combját fogta. Mikor befejezték, egy pincér jött oda.
- Rendeltek már desszertet? Ajánlhatnám a piros szalagos szerelem gofrit, vanília fagyival?
- Köszönöm és kérünk belőle négyet. – mondta Kumiko, aki Tenseihez bújt. Ekkor viszont a hangosbemondó megszólalt, ami miatt megszakadt a romantikus jazz zene.
- Figyelmeztetés! Bombát rejtettek el az épületben, ezért mindenki higgadtan távozzon a lépcsőn keresztül! A hatóságokat már értesítették, így semmi okuk nincs a pánikra.

Mindenki lefagyott egy másodperce. Mikor realizálták a dolgot, azonnal pánikolni akartak, mire a négyes mindenkit lenyugtatott és a lépcsőkhöz terelte a társaságot.
- Csak tudnám, hova rejthették el a bombát. Nem egy olyan hely ez, ahol bárhová el lehetne egy szerkezetet rejteni és nem vesszük észre. – gondolkozott Ai hangosan, Mineta mellet. Ekkor szőlőpofában ismét felmerült a tag, aki állítólag a liftet bütykölte. Hirtelen elindult az ötödik emeleti liftajtóhoz és megnyomta a vésznyitót. Ai segített felfeszíteni az ajtót. Kumiko is csatlakozott hozzájuk. Mineta levett két golyót a fejéről és elkezdett lemászni. Addig Tensei leállította a liftet, így az már nem mozdult a negyedikről. Mikor leért, minden sejtése valóra vált. A bomba ugyanis ott volt a lift tetején, digitális számlapján 20 perc szerepelt.
- Itt van! Megtaláltam.
Ekkor anya és lánya leereszkedtek és megvizsgálták.
- Ez egy házi tákolmányú szerkezet, annyi robbanószerrel megtömve, hogy a közelbe lévő házakat is felrobbanthatja. Akárki is volt, nagyon nem szeretheti ezt a helyet.
Szőlőpofán félelem futott végig. Itt lehet vége az életének? Nem! Megtalálta szerelmét, úgyhogy ebben a pillanatban van veszítenivalója.
- Hatástalanítom a bombát. Ti vigyetek ki mindenkit egy háztömbnyi távolságba. – jelentette ki határozottan.
Ekkor Kumiko a mellei közé nyúlt és elkezdett matatni. Kis idő után kivett egy svájci bicskát, amibe egy olló is volt építve. Mineta csak döbbenten nézett.
- Most mi az? Ezek az ikrek nem csak arra valók, hogy a férfiak szájába adjam, hanem eszköztárolásra. – nevette el magát, majd átadta az eszközt Minetának, majd felugrott az ötödikre. Ai addig felhívta az ügynöksége kordinátorát és lefotózta a bombát. Így megkapták az utasításokat. Mineta lassan, de biztosan vágta el sorban a kábeleket.

Így telt el negyed óra. A problémák akkor adódtak igazán, amikor már csak a piros és a kék maradt.
- Mekkora egy gyökér klisé már! – akadt ki Mineta. – Mi az utolsó vezeték?
Ekkor a nő csak döbbenten nézett és letette a telefont.
- Nincs több kábel. A hivatalos tervrajzok szerint nem kéne többnek lennie.
- És nem tudunk kimenekülni? – kérdezte szőlőpofa, ám hangjában inkább beletörődés hallatszott.
- Nem, ha tényleg igaz a bomba hatósugara. Akárki is volt ez a gyökér, speciális robbanószert rejtett el. Így is meg fognak halni az emberek, mivel vannak olyanok, akiket nem tudnak olyan gyorsan evakuálni.
- Értem. Akkor menj és segíts az evakuálásban. Én meg elvágom az utolsó kábelt, amikor már csak tíz másodperc marad hátra. Vagy a ragasztógolyóimmal teljesen betömöm a bombát és rávetem magam. Talán tompítja a robbanást.
Ekkor Ai hozzábújt a sráchoz.
- Nem megyek el! Nem hagyom magára a páromat! Pláne nem úgy, hogy megtaláltam a vörös fonalam másik végét!
Mineta mosolyogva átölelte.
- Ne aggódj. Egy senki vagyok. Legalább abban a tudatban halok meg, hogy hőshöz méltóan távozok a túlvilágra, akárcsak All Might. Legalább menő leszek, csak nem érem meg.
- Számomra már hős vagy és menő.
Mineta számára ezek a szavak erőt adtak. Ekkor ugrott be valami. A szerelem vörös fonala. Hát persze, a mai desszert is vörös szalagos volt és Ai is emlegette állandóan. És ha közelebbről nézte a bombát, úgy nézett ki a két vége, mintha egy pár kisujja lenne. Felemelte a kezét, amibe ismét visszatért az erő. Ai megfogta a srác kezét.
- Együtt vágjuk el a kábelt, ezzel eldöntve élet és halál közötti választást.
Mikor a számlapon már csak tíz másodperc volt látható, elvágták közösen… a kék kábelt. Megállt a számláló, a bomba hatástalanítva. (Counter Terrorist Wins. – R.) Erre gondoltam én is.

Azt egyikük se sejtette, hogy egy drón, kamerával felszerelve figyelte az eseményeket és adta élő adásban. Mikor kimásztak, a tömeg odakint hangosan éljenzett. Mindenki látta a két fiatal önfeláldozását, aminek köszönhetően ők a nap hősei. Mineta sutba vetve az eddigi aggódását, úgy ujjongott, mintha egy kisgyerek lenne. Ai csak kuncogott, majd a vállára vette a srácot, hogy minél jobban lássák, kit ünnepeljenek. Kumiko és Tensei is a tapsolók között volt. Gyors interjú után a póklány letette pasiját a földre, majd elindultak közösen a kollégiumba. Tény, hogy hősies volt a tettük, de átlépték a korlátot, úgyhogy garantált lett a lebaszások garmadája. Félúton Ai lenézett Minetára.
- Rossz helyen van a kezed.
- Pedig…
Ekkor a póklány a srác kezét a fenekére irányította, amitől az elvörösödött.
- Egy igazi hősnek megfelelő hely. És ma már nemcsak számomra váltál azzá, hanem sokaknak is. Erről egy ideig biztos beszélni fognak még. De a lényeg, hogy egy hősnek meg kell adni a tökéletes bánásmódot.
Megérkeztek a kollégium elé, ahol már majdnem mindenki követte az eddig történteket. Ugyanis, amikor a nappaliba értek, majdnem mindenki ünnepelte Minetát és Ait, köztük én is. Őszintén, soha nem hittem volna, hogy ez megtörténik, de nem is bánom. A mai naptól ő nemcsak egy szimpla perverz, hanem elkezdte a saját hősútját.

A tettesre a mai nappal körözést adtak ki. Másnap délelőtt, nem sokkal reggeli után kijöttek a hatóságok, hogy kérdezősködjenek Minetánál és Ainál, de ez nem vezetett eredményre. Egy óra után távoztak a helyszínről, ezzel visszaált a mindennapi kerékvágás és visszatérhettünk a fesztivál megtárgyalására.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr3615699606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása