2019. május 07. 14:40 - Ragnafan1992

BnHA Star Knight Deku 16 Fejezet: A gyakorlati vizsga. Harc a tanárok ellen.

A megfigyelő központban rajtam kívül Ochako tartózkodott. Megfogtam a vállát.
- Szia. – köszönt rám mosolyogva. – Hogyhogy itt?
- Lényegében: Kacchannal való eszmecsere felért egy sajtreszelővel való rejszolással. Mókás egy ideig, de utána fáj.
- A partnerem szintúgy gyökér. Erre rácsesztünk. – vonta meg a vállát Ochako. – Akkor nézzük, hogy a többiek hogy teljesítenek.

Elsőként Eijiro és Sato küzdött Cementos ellen. Ez a csata a tipikus elemi ballépések egyikét mutatja be: Több volt az erő, mint az ész. Cementos falai folyton feljöttek a tanár előtt. Mindhiába a két osztálytársunk kimagasló fizikai ereje, ha ész nélkül használják. Hiába utánozták még Jotaro Kujo féle „OraOraOra” kiáltását, az nem adott nekik plussz erőt. A hiba hamar a két srác kudarcához vezetett. Cementos lazán kimerítette őket. Nyeltem egy nagyot. Rá fogok cseszni, úgy érzem.

A következő vizsgázók Tsuyu és Fumikage voltak. Ellenfelük, Ectoplasm volt, aki tudta magát klónozni. Ez egy klasszikus vad és vadász meccs volt, ahol az eltökéltség és a mozgékonyság volt a kulcsa mindennek. Próbáltak ketten a klónok ellen harcolni, ám ez annyira esélytelen volt, mint árral szemben úszni. Inkább menekülőre fogták. Recovery Girl, aki figyelte velünk együtt az eseményeket, elmondta, hogy mik a gyengéjük. Fumikage árnya remek távolságtartó, viszont közelharcban esélytelen a technikája. Tsuyu egy igazi vezető, akinek a higgadtsága igazi erőt ad, ám gyakran koncentrál a csapattársára és magáról teljesen elfeledkezik. Egyet kellet értenem Recovery Girllel. Kettejük a kijárat közelében volt. Ekkor Ectoplasm bevetette ütőkártyáját. Egy hatalmas adag ektoplazmát hányt ki magából, ami egy óriás klónná alakult. Egyetlen támadással mindkét hős a falra lett kente, akárcsak egy poszter. Tokoyami árnylénye elkezdte támadni ellenfelét, ám mindhiába. Ekkor Tsuyu felöklendezett valamit, amit az árnylény megfogott és azzal a valamivel az öklében támadta meg Ectoplasmot. Hárította a támadást, ám ekkor…egy fémes kattanás és a bilincs rajta volt a tanár kacsóján. Szép munka volt a kettejük összedolgozása. Tsuyu technikája gusztustalan volt, de hatásos. Lefogadom, hogy neki sem lehetett kellemes élmény.

A harmadik meccs Iida és Oijiro kettőse Power Load ellen. Ők inkább a „szégyen a futás, de jót tesz a vérkeringésnek.” elvét követték. Főleg, mert a terep tele volt csapdával, amit Power Load szeretettel tálalt nekik, mint a Pierot a Tokyo Ghoul:RE-t. Eijiro ekkor Iida nyakába pattant. Az osztályelnök beindította a lábaiban pörgő motort és elkezdett Sonicot megszégyenítő tempóban futni. Ez egészen addig tartott, amíg ellenfelük el nem gátolta a teljes utat előttük. Ekkor taktikát váltottak. Oijiro farkával rátekeredett Iida lábára és hatalmas pörgésbe váltottak át. Aztán Oijiro úgy lőtt ki, mint a sópisztyollyal seggbelőtt vadszamár. Időközben a biztonság kedvéért még egy rúgást is kapott Power Load farkas ellenfelétől, majd a célvonal felé repült. Ők is sikerrel teljesítették a próbát.

A negyedik meccs Todoroki és Momo Yaoyoruzu párosa, ellenfelük Aizawa. Az ofőnk képessége, hogyha valaki szemébe néz, akkor annak a képessége átmeneti ideig törlődik. Viszont, amint pislog, rögtön megszűnik. Továbbá, a sálja hajlékony, de keményebb a gyémántnál is. A meccs kezdetétől fogva Momo az alkotás nevű képességével matrojoska bábukat alkotott, ezzel felmérve, hogy Aizawa a közelben van-e. Egész jó ötlet. Ahogyan az Alien Isolationban is úgy tudod meg, hogy a dög a közeledbe van, ha a használod a mozgás detektort. Egy helyen megálltak valami miatt és látszólag ez volt a vesztük. Aizawa, úgy lógott le a sálján kettejük közé, mint egy pók. Szétváltak, aminek az lett a végeredménye, hogy Torodokit elfogta Aizawa a sáljával és fellógatta a megközözött delikvens. Hogy ne nagyon jusson eszébe a szökés, ofőnk egy csomó Tetsubishit rakott le, amik kiálló tüskék voltak. Immáron csak Yaoyoruzu maradt. Nem kellet sok idő, hogy őt is becserkéssze, ám nagy meglepetésére, az ellenkező irányba futott. Mikor összetalálkoztak, valamit beszélhettek. Nem az a lényeg, hanem az ofőnk újabb támadása. Viszont, az előzőleg megidézett babák néhánya fel lett dobva Momo által. Amint Aizawa elütötte, akkor láttam, mik azok. Villanó gránátok! Ezzel bőven tudtak időt nyerni a szabaduláshoz. El is kezdtek futni, ám Aizawa utánuk eredt, folyamatosan nézve őket. Ám egyetlen pislogás elég volt ahhoz, hogy forduljon a kocka. Todoroki hatalmas jégfallal lényegében blokádot képezve nyertek maguknak időt. Nem láttam, hogy mit terveznek, ahogy Aizawa sem. Ekkor két ruhába burkolt alakként rohant tovább a páros. Aizawa sáljával megfogta őket, ám kiderült, hogy csapdába sétált bele. A ruhák púpos része próbababákból állt és az alsó részen már egy kikészített katapult várta a kilövést. Egy halom sálszerű anyag volt beletöltve, ami körbekerítette Aizawat. Todoroki jókora lángcsóvával megkeményítette az anyagot, ezzel lebénítva ellenfelüket. Eddig ez a meccs volt a legjobb példája két hős csapat munkájának. Én még tapsoltam is teljes lelkesedésemben.

Az ötödik meccs során Ochako és társa Yuga rendre megszívták Tizenhármas ellen. Ez főképp azért volt nagybetűs szívás, mert a tanárnak nem volt egyetlen meridián pontja, így a Hokuto Shinken használhatatlan volt ellene. Nem tehettek mást, mint a korlátot fogták, akárcsak a részeg emberek a buszon, nehogy beszippantsa őket a fekete lyuk. Yuga valamit mondhatott Ochakonak, amitől rákvörös volt a feje és elengedte a korlátot. Várható lépés volt Tizenhármastól, hogy lezárta a technikáját, ám emiatt szabad volt a támadásokkal szemben, amit ketten ki is használtak. Sikerült megbilincselniük a tanárukat, ezzel biztosítva a győzelmet. Azon tanulók, akik készen voltak a vizsgával, a megfigyelő központban pihentek le. Gratuláltam nekik.

A következő meccs az igazgató ellen volt, ellenfelük Ashido és Denki voltak. Eleinte minden csöndes volt, ahogy haladtak. Nem ok nélkül: Nezu igazgató egy bontógolyós darut használt eszközként. Lényegében, azon utakat vágta le a diákok előtt a diri, amik a kijutáshoz vezették volna őket. Egy utat hagyott szabadon, ám mindkettő annyira pánikban volt, hogy nem vették észre az idő lejárta előtt. Így hatalmas kapa lett a részükről. Erre mondom én azt, hogy egerek a labirintusban. Ochako is megérkezett és Tsuyu egyből bebombázta azzal a kérdéssel, hogy mit mondott társa a csata közben. Erre nemcsak ő pirult el, hanem én is. Tsuyu egy halk „Oh.” kifejezéssel hagyta a dolgot.

A hetedik meccs Kyoka Jiro és Kouji Present Micet kellet legyőzniük. Eleinte egyoldalú volt a küzdelem. Present Mic hanghullámai sakkban tartották a párost. Egyetlen megoldásuk, Kouji Quirkje, az állati nyelv megértése és a velük való beszélgetés. A rovarok tűnhetnek igazi adu ásznak, ám fél a bogaraktól. Amikor Kouji meglátta Jiro bevérzett fülét, új erőre kapott és a földalatti rovarokat utasította támadásra. Present Micet hatalmas meglepetés érhette, hiszen érdemben fel nem tudott ellenük készülni. Az eredmény a második gyomorforgató jelenet az eddigi vizsgák alatt, bár Tsuyu öklendezését meg sem közelíti.

A nyolcadik meccs esetében Mezo és Toru állt ki Snipe ellen. Snipe folyamatos lövöldözésével remekül tartotta a párost távol a kijárattól. Lefogadtam Snipeal kapcsolatban, hogy a diákok miatt céloz úgy, mint egy birodalmi rohamosztagos. Végül, a tanár követte el az első baklövést. Füstgránáttal zavarta meg az ellenfeleit. Ám csak Mezora fókuszált. Az egy rövid futás után feltette kezeit. Ekkor csattan a tanár pisztolyt forgató kezén a bilincs. Ők is átjutottak a vizsgán.

Az utolsó előtti meccs Mineta és Hanta párosa harcolt Midnight ellen. Az első perctől kezdve a dolgok elfajultak. Hanta bevágta a szunyát Midnight ölében, Mineta bőgve menekült. Láthatólag ez is egy bukással végződött. Ám, Mineta hirtelen tököt növesztett és befedte Sero leszakad szalagjával az arcát. Úgy döntött, szembeszáll Midnighttal, aki még biztos be lehetett rágva az eddigi poénok miatt. Mineta rohama során annyi ragasztós labdacsot dobott Midnight ostorára és testére, amennyit tudott. Meg is tette a hatását, a tanárnő földbe gyökerezett. Mineta menekülés közben felkapta alvó társát és úgy mentek ki a naplementében…na jó, csak a célvonalon, ezzel megszerezve a győzelmet.

A győzelem kijelentése előtt futólépésben rohantam az utolsó vizsga kapuhoz. Ott volt már Kacchan, elég gusztustalan tekintettel. Félve a bukástól vártam a jelzésre, ami elindítja az utolsó vizsgát. Egy dolog biztos: Nem hagyom magam, még akkor sem, ha ezért teli erőből kell ennek a szőke pöcsnek a képébe vágnom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr2614813084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása