2019. április 28. 19:44 - Ragnafan1992

BnHA Star Knight Deku 13. Fejezet: A múlt sebei! Egy tanítvány visszatér.

Az Izanagi templom felé menet nem beszéltünk egy szót sem. Ám, mikor a hosszú lépcsőhöz értünk, leültem egy kiálló kőre. Urahara is megállt és rám szegezte tekintetét. Nem szólt egy szót sem, hanem követte a példámat és a velem szembe lévő kőre ült le. Idefele jövet viszont, egy valami nem hagyott nyugodni. Ideje volt megkérdezni tőle.
- Mester! Mi volt az, ami Staint ennyire kiborította? – kérdeztem óvatosan, lévén elég kényes témát feszegetek.

Urahara hosszas gondolkodás után válaszolt. Legbelül érezhette, hogy nem titkolódzik tovább.
- Régen, amikor annyi idős voltam, mint te, akkor a hősiparban dolgoztak azok is, akiknek nem volt Quirk a birtokukban. Ám, ahogy haladt az idő, zúgolódás kezdődött a Quikrel rendelkezők között. Miért kellet egy helyen osztozniuk olyanokkal, akiknek nem volt képességük? Ez a kérdés mindig feltették azok, akik látták, mi folyik a hősöknél. Egyre jobban hangot kapott a Quirkkel rendelkező hősök között az elégedetlenség, az ellenszenv és az ismeretlennel szembeni határtalan gyűlölet. Végül, addig heveskedtek, amíg be nem vezették a Zárt Szám Rendszerét, röviden ZSZR. Ez egy olyan törvény volt, ami minden hősügynökségnél korlátozta a Qurik nélküli hősök felvételét egy bizonyos mennyiségre. Ez az ügynökség nagyságától függött, meg a területi lefedettségtől. Azt hittük, hogy ennyit kell elviselnünk? Frászt!
- Ezt hogy érti? – kérdeztem, félve a választól.
- Egyszerű. A Quirkkel rendelkezők még mindig nem voltak elégedettek. Hiába volt a rendszer bevezetve és érvényesítve, még mindig zúgolódtak. Egyes ügynökségek vezetői lelki bántalmazást alkalmazott a képességekkel nem rendelkezők felé, megvonta a fizetésüket, vagy csak szimplán a legnehezebb munkákat kapták. Ekkor sokan megelégelték a szidalmazást és kiléptek az ügynökségektől, hogy saját maguk alapítsanak ügynökséget.
- És akkor minden megoldódott? Hiszen, akkor az ügynökségek csak Quirkkal rendelkezőket használhattak és volt egy másik ügynökség, ahol meg a képességgel nem rendelkezők dolgozhattak. – jelentettem ki. Biztos voltam benne, hogy így folytatódott tovább, ám jött a hideg zuhany.
- Nagy tévedés. Ekkor húzták elő a legmocskosabb húzásaik egyikét, a beérkező kérések átirányítását. Amik hozzánk jöttek volna, azokat mind átirányították a saját ügynökségükhöz. Amikor ez kitudódott, rögtön megkaptuk, hogy hazudunk, és csak be akarjuk őket feketíteni. A nép persze már nekünk hitt jobban. Azt hittem, hogy vége volt az egésznek és békén hagynak minket. Ám, az igazi szemétség most kezdődött. Bojkottálták a médiát is, hogy mi legyünk a gonoszak és ők az ártatlanok. A sajtóban minden nem Quirkkal rendelkező hős esetében azonnal kiteregették a szennyesüket, vagy kreáltak. Nem egy hős lett öngyilkos emiatt. Aztán, a Quirkkal rendelkező hősök tüntetéseket szerveztek. Egyértelmű volt a céljuk: Csak ők dolgozhatnak hősként. Ez odáig fajult, hogy megtörtént az, amitől rettegtünk: A tisztogatás napja.
- Tisztogatás napja? – kérdeztem vissza, bár sejthettem, ez mit takar.
- Egy hatalmas tüntetés vette kezdetét, ahol a Quirkkel rendelkezők betörtek a hősügynökségekhez és az utcára ráncigálták a képességek nélküli hősöket. Arra akarták kényszeríteni, hogy mondjanak le a hős titulusról. Akik elutasították, azokat a nyílt utcán végezték ki. Komplett vérfürdő volt egy nap alatt. Több száz nőt, férfit és akadémiai tanulót végeztek ki vagy tettek nyomorékká. Akiknek csak egy csöppnyi józan eszük volt, azok elmenekültek.
- Elmenekültél?
- Nem tudtam. Megmentettem pár fiatal gyereket, ezért Ragnaros, Endeavor apja megvakított. A mai napig csak a harmadik szem által érzékelek dolgokat.

Teljesen ledöbbentett az információ. Felálltam és elindultam a lépcső felé. Urahara követett.
- Miért módosították át a történelmet? Hiszen, egy szó nincs a könyvekben erről, ahogy Star Knightról, avagy rólad sem.
- Egyszerű a válasz… a történelmet a győztesek írják, és addig beszélik tele a fejedet, míg elhiszed. Stain megtudta az igazat és próbálta az emberek szemét felnyitni. Ám mindenki szart a fejére és ettől haragra gerjedt. Elkezdte módszeresen lemészárolni azon hősöket, vagy utódjaikat, akiknek a kezükhöz vér tapadt a tisztogatáskor. Ám, azok már köztiszteletben álltak, úgyhogy ő lett az első számú közellenség. – adta meg a választ Urahara és megállt. Egy pillanatra könny csordult ki a szeméből. Abszolút sajnáltam az öreget. Ennyi fájdalom és megaláztatás után nem csoda, hogy elfordult az emberektől. Viszont, még egy kérdésem volt.
- Volt olyan hős, aki ellenezte ezt az egészet? – kérdeztem.
- Igen. Kevesen, köztük a legismertebb One for All akkori örököse. Még azt is elérték, hogy néhány akkori nagyobb hős ki legyen rúgva, akit a média is látott.
Ez a mondat boldoggá tett. Örültem, hogy az akkori All Might ellenezte ezt az egészet.

Felértünk a templomhoz és fürdeni volt kedvem. Tűzet gyújtottam a nagy kád alá és megtöltöttem a kádat vízzel. Míg a víz felmelegedett, addig elgondolkoztam az Urahara által mondottakon. Elborzasztott, hogy a történelemben ekkora atrocitást a szőnyeg alá söpörtek. Viszont, magyarázta, hogy Stainről miért beszéltek annyira keveset a szükségesen kívül. Ha elkezdtek komolyabban vizsgálni az ügyben kiderülne az eltitkolt múlt és a nagyobb hősöket zaklatni fogja a média. A legrosszabb esetekben pedig végleg búcsúzhatnak a munkától és még paranoia veszélye is ott volt, hiszen már a nép se akarta megvédeni a jogos bosszútól. Beleültem a kádba, amikor már kellemesen meleg volt a víz. Kis idő után viszont egy ismerős női hang szólalt meg.
- Szia. Beülhetek melléd?
Megfordultam. Ochako volt az.
- Szia. Hát te mit keresel itt? Nem a hősügynökségen vagy?
- Nem. Semmit nem tanultam tőlük, ezért összedumáltam a szüleimmel, hogy igazolják a hiányzásom. Inkább ide jöttem edzeni. – mondta és levette a ruháit és az enyém mellé tette. Ekkor volt alkalmam megnézni meztelenül. Félreértés ne essék, nem vagyok perverz, csak kíváncsi voltam, hogy mennyit edzhetett. Hiszen, sokat gyakorolhatta a Dragon Breath használatához való gyakorlatokat. El is ámultam. A csinos testén látszott minden izma. Szinte semmi súlyfelesleg nem volt rajta. És tudom, hogy sok férfi nem találja megnyerőnek az izmos lányokat, de Ochakot valahogyan megszépítette. Teljesen elpirultam, amin Ochako elkacagta magát.
- Tetszik a látvány, ugye? – kérdezte mosolyogva, majd a kádba való beszállás előtt még megpördült.
- Még szép. Azt tudtam, hogy megerősödtél fizikailag és ezt a saját szememmel is láthattam. – mondtam elismerve.
- Köszönöm, de igazából ezt neked köszönhetem. Te motiváltál rá, hogy többet tanuljak erről a technikáról. És minden egyes nap, amióta a segéd és tanítvány lettem egyre jobban törekszem a harcstílus megtanulására. De mi történt veled? Nagyon sápadt vagy. – kérdezte aggódva.

Beszámoltam neki mindenről. Az edzéstől kezdve a Stain elleni csatáig bezárólag. Urahara múltjáról is beszámoltam. Stainnél ledöbbent. Urahara múltjának elmondásánál ellenben elgondolkodott. Hosszú ideig csendben maradt, majd végül megszólalt.
- Ha a történeteket sorba vesszük, akkor nem csoda, hogy Stain ennyire megveti a mai társadalmat. Idefele jövet néztem meg néhány cikket az elmúlt időszakokról Stainnel kapcsolatban. Viszont, mindet törölték. Felkerült egy Youtube videó, amiben egy srác beszél Stain valódi céljairól, legalábbis szerinte. Végig se tudta senki nézni a videót, mert a felhasználót leradírozták. A média valamiért iszonyatosan hallgat az egészről.
- És neked mi a véleményed? – kérdeztem, miközben az eget kémleltem.
- Sajnálni tudom, de az tény, hogy a mészárlás és az erőszak sosem volt megoldás. Az csak még több kétségbeesést szül, nem pedig békét. All Might is erre tanítja az embereket.
- Igaz. Amúgy megnéztem a videót a tabletteden. Nagyon hálás vagyok neked.
- Tényleg? – mondta hirtelen örömmel és hozzám bújt. – Annyira örülök, hogy visszaadhatok neked abból, amit eddig adtál nekem.
Átkaroltam Ochako derekát és rámosolyogtam.
- Nem adtam neked semmit…

Urahara rontott ki a házból. Megérkezése után azonnal bezárkózott a lakhelyére.
- Mégis, mit keresel itt, Ochako?! – mondta kicsit idegesen.
- A helyzet az, hogy én hívtam ide. – mondta egy magas, izmos, barna hajú férfi, akit rögtön felismertem.
- Te voltál az? – kérdeztem lesokkolva. – Te mentettél meg attól a Shisho nevű gyerek agymosásától?
- Valóban? – kérdezte tőlem az idegen. – Nem lehet, hogy van annyira erős az elméd és a tudásod a Hokuto Shinkenről? Akkor magad is megoldottad. Én csak segítettem. Te vagy Midoriya Izuku, eltaláltam?
- Igen. Te meg Kenshiro vagy, a Jump rendészet feje.
- Így van. Ő is tudja a Hokuto Shinkent. – mondta Ochako. – akárcsak Urahara Mester.
Kezet fogtam Kenshiroval, miközben magamban átkoztam a tudatlanságomat. Ő volt az első ismertebb örökös, akinek kalandjait a Weekly Shonen Jump megörökítette.
- Láttalak titeket a Sport Fesztiválon. Az abból fakadó teljesítményetek alapján mondom most, hogy jelenleg hol tart a szekeretek. Mielőtt belekezdek a rosszba, elmondom a jót. Mindketten tehetséges kezdők vagytok. Amennyi ideje tanuljátok a technikát, ahhoz képest rohamos léptékkel fejlődtök. Ez rád duplán igaz. – Kenshiro a mondata végén Ochakora mutatott. – Bár, eléggé helytelenül kezelitek. Ez azért van, mert még megváltoztatott kondíciót se nagyon tanultátok meg. Továbbá, a rövid idő is közrejátszik. A további ittlétetek alatt kemény edzéseket fogok tartani, hogy kiküszöböljük a hibákat.
- Már meg ne haragudj, de én vagyok a mesterük. – fejezte ki cseppet sem tetsző hangnemben Urahara.
- Akkor egy valamit kérdezek tőled: Hogyan akarsz tanítani, amikor alig állsz a lábadon? – vágott vissza Kenshiro, megjegyzem, teljes joggal. Az öreg botra támaszkodott, amire nem volt szüksége eddig. Biztos a Stain elleni küzdelem merítette le minden erőtartalékát és öreg kora miatt nehezen tud talpra állni. Viszont, én eléggé elszégyelltem magam.
- Fenébe is! Pedig azt hittem, hogy én vagyok a jobb tanuló és én tanulom gyorsabban.
- Neked sincs miért szégyenkezned, Midoriya. – mondta Ochako bátorítás gyanánt. – Te még nálam is alacsonyabban kezdted el. Kezdve azzal, hogy semmi Quirk nincs a birtokodban. Meg aztán, ott van az a spéci technika, a Tenha Kassatsu, amit nem is gyakoroltál, mégis kiválóan kezeled.
- Nem is kezelem jól. Három lövés csontra kiszívja minden energiámat.
- Erről a technikáról mikor hallottál? – érdeklődött Kenshiro
- Csak akkor, amikor egyszer véletlenül aktiváltam. – válaszoltam kíváncsi hangnemben. – Miért kérdezed?
Kenshiro felvázolta a helyzetet.
- A Tenha Kassatsu, másnéven a Mennyeket áttörő felnyársalás egy legendás technika, amit nem minden Hokuto Shinken használó tud megtanulni. Te viszont, ösztönből csináltad. Akkor te sem vagy semmivel sem lemaradva, lényegében. Holnap reggel elkezdjük az edzést egy technika megtanulásával.

Kenshiro otthagyott bennünket és Uraharaval elindultak a kunyhója felé. Én örültem a pozitív visszajelzéseknek, hiszen Urahara egyetlenegy alkalommal mondott ilyet. További örömömre szolgált, hogy új edzésmódszert próbálhatok ki. Most nincs idő a külvilággal foglalkozni, a továbbképzés végéig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr7414792404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása