2022. szeptember 06. 11:14 - Ragnafan1992

BnHA Heroes Downfall. 4. Fejezet: Csak egy hősgyilkos maradhat.

Midoriya első célpontja az őrmestere volt. Nem kellett messzire mennie, hiszen már az előtérben diktált a szolgáló személyzetnek.
- Zsenikém. Jó látni. -köszönt tisztelegve, mire Midoriya viszonozta.
- Viszont. Most viszont jelentést akarok hallani az ostromról.
- Akkor fáradj beljebb az irodádba. Most rendezték be.

Három emelet gyaloglással később már megérkezett egy teljesen átlagosnak tűnő dolgozószobába. Amint helyet foglaltak, az őrmester elkezdte.
- A szolgáló személyzet egyből beadta a derekát, ahogy a kisebb beosztású emberek. Viszont Overhaul elit testőrsége, a Shie Hassakai szembe mert szállni velünk.
- Azt látom, hogy lerendeztétek. Mekkora kárt okoztak?
- 100 embert öltek meg, 50 pedig súlyos vagy kisebb sérüléseket szenvedett. Szerencsére, a kúriának remek orvosi központja van, így az ellátás folyamatban van.
- Akkoris aggaszt a 100 fő elvesztése. -súgta halkan Midoriya, mire az őrmestere elmosolyodott.
- Zsenikém! Sajnos mindig lesznek veszteségek, ha harcról van szó.
- Csak a mennyisége nem mindegy. -vágta rá, majd kinézett az ablakon, ahol látta, hogy az emberei, köztük Amy is ássa az elesett társaiknak a sírgödröt. -Hiába célom a hősök eltörlése, ha rengeteg ember hal meg már az első lépésekben.
- Igazi taktikustól elvárható válasz. Szerencsére, hadsereged egyre csak növekszik. Noha lassan, de biztosan. Én pedig a szavamat adom, hogy minden embert a megfelelő képesítésben részesítsek.
Midoriya belenézett az őrmestere határozott tekintetébe. Örült neki, hogy legbelül megbízhat valakiben. Ideje volt viszont témát váltani.
- Másik témára rátérve: Volna számodra egy nagyon fontos megbízásom.
- Hallgatlak.
- Szedd össze a tíz legjobb emberemet és keressétek fel Kyudai Garaki professzort. Szükséges átállítani az oldalunkra. Viszont, erről All for One nem tudhat.
- Tervezed megölni azt, aki megadta neked a bosszú lehetőségét?
- Igen, ha ellenáll. Tény, hogy hálával tartozok neki, de az ő útja a biztos pusztulásba taszítaná, ha All for One oldalát erősíti. Csak pusztítani akar az a hatökör, de csak magát öli meg a végén. Viszont, a doki orvosi segítésére szükségem lesz.
Az őrmester hosszú hallgatás után vigyázzba vágta magát.
- 24 órán belül megoldjuk.
- Nem kell annyira sietnie. Egy hetet kap rá, de nem többet.

Bakugo éppen vonattal utazott Gran Torino felé. All Might javasolta, hogy a külsős gyakorlatot ott töltse, hogy kiismerje a One for Allt. Ám, a Sportfesztivál óta eltelt idő alatt számtalan esemény történt. Iida még a döntő előtt lelépett. Mint később kiderült, testvére bevetés közben meghalt. Eleinte mindenki Stainre gyanakodott, ám az egyik harmadéves, akinek az apja rendőr, elmondta a halál okát: Noha a lábaiban lévő inak teljesen el voltak vágva, fejlövés végzett vele. Innen már világos volt, hogy Scarlet King végzett vele. Ám Bakugo megpróbáltatásai nem értek véget. A fesztivál utáni első tanítási nap All Might elhívta egy személyes beszélgetésre. Ott próbálta lebeszélni arról, hogy felszínre hozza mindenki elé azt, hogy a barátja haláláért Mt. Lady és Kamui Woods a felelősek. Továbbá, ne feszítse a húrt Mizudariánál, mert nagyon rossz vége lesz. Ennek a vége az lett, hogy idegbetegen távozott a szobából és egész álló nap hozzá nem lehetett szólni.

Mialatt a gondolataiba merült, a vonat hangosbemondója benyögte, hogy Hosu állomása következik. Lassan készült a leszállásra. Mikor leszállt, első alkalommal gondolta el, milyen lesz az edzése. Eddig csak All Might felügyelete mellett csinálta és soha nem kockáztatta, hogy 10%-nál többet használjon. Bakugo ezt a tempót nagyon lassúnak vélte a helyzethez. Egyre jobban hullanak a hősök, az állam meg egyre keményebben szigorít. Gondolataiból viszont egy öregember szakította meg.
- Elnézést, fiatalember! Nem tudna engem hazakísérni? Nagyon nehezet cipelek és már elfáradtak a lábaim.
- Természetesen, Uram.

Bakugo átvette a nehéz csomagot és kérte az idős férfit, hogy mutassa az utat. Mialatt mentek az úton, a beszélgetés folytatódott tovább.
- Ahogy látom, hősnek tanulsz. Derék munka, fiatalember… vagy éppen veszélyes, ahogy a hírekben hallom.
- Engem nem lehet megfélemlíteni a veszély felmutatásával. Átéltem azt.
Ekkor az idős férfi felnevetett.
- Tudok róla. All Might mindent elmondott.
- Micsoda?!
- Nem csoda. Én vagyok Gran Torino. Amúgy, megérkeztünk.
Az öreg felmutatott a lakására, ami pontosan egyezett azzal a lakcímmel, amit Bakugo lejegyzetelt még indulása elején. A srác kezdetben azt hitte, hogy kandi kamerás átverés az egész. Ez a szottyadt és fáradt öregember lenne All Might tanítója? Gran Torino érezte a kételkedést Bakugoban.
- Úgy látom, bizonyítékot kell mutatnom, hogy az igazat mondom. Nem bánom. Gyere be és egy perc alatt megtudod az igazságot.

Gran Torino kinyitotta az ajtót és betessékelte Bakugot. Teljesen egyszerű lakás tárult a szeme elé. Semmi pompa vagy arra való utalás, hogy egy egykori hős lakhelyén van. Óvatosan letette a csomagot és nyugodt hangon megszólalt (bár legbelül szétvetette a feszültség.).
- Nem látok itt semmiféle megerősítést arra, hogy az igazat beszéli.
- Még szép. Unalmas lenne, ha fotó vagy bármi más alapján igazolnám magamat. Helyette… támadj meg a One for All által. Ne használd a saját Quirkodet.
Baguko csak ledöbbent. Mi a francot kér?! Támadja meg őt? Gran Torino nem mozdult, csak felnevetett.
- Mi lesz már? Támadj!
- De…
- Hezitálsz? Hiba! Ha élesben harcolnál, már rég kipurcantál volna! Vagy netán arra a sorsra akarsz jutni, mint a barátod?
Ekkor Bakugo dühe felülírt minden józan észt. Azonnal feltornázta a One for Allt tíz százalékra és egy rohammal támadta meg az öreget. Amikor már majdnem megütötte, hirtelen valaki belerúgott a hátába és előrebucskázott. Gran Torino a háta mögött volt, ráadásul olyan gyorsan, hogy azt szabad szemmel nem tudta felfogni.
- Ez kellő bizonyíték, taknyos kölyök, hogy igazat beszélek? -kérdezte Gran Torino, immár komoly hangvétellel és a választ meg sem várva ment a szatyrához és vett elő egy doboz üdítőt és kibontotta.
- Beigazolódott a gyanúm veled kapcsolatban. Te egy igazi szájkaratés vagy!
- Miről pofázik, maga vén trotty?!
- Még egy ilyen megjegyzés és akkor már én fogok támadni. És azt te megbánod! -torkolta le Gran Torino és beleivott az italába, majd utána folytatta. -Amire ki akarok lyukadni, az a Sportfesztiválon bemutatott kis kabaréd. A hősvilág felé keménykedsz és mutatod a nagy ászt, de eddig soha nem harcoltál nálad erősebb, okosabb vagy tehetségesebb ellenféllel. Hogy akarod legyőzni Mt. Ladyt vagy Kamui Woodsot… de akár Scarlet Kinget, amikor nem vagy tisztába a helyzeteddel?
Ekkor Bakugo dühe ismét fellángolt és meg akarta támadni az öreget, ám az meg se rezzent.
- Nem érted, igaz? El kell ásnod a büszkeségedet, ha komolyabban veszélyt akarsz jelenteni az ellenség számára. Annyit elmondok, hogy az előző támadásban az erőm töredékét sem láthattad. Szóval jól figyelj, kölyök, mert csak egyszer mondom el! Az elkövetkező két hétben kemény iramú edzésben részesítelek, a haladás érdekében. Ez annyit takar, hogy harcolnod kell ellenem úgy, hogy semmit nem fogsz vissza. Én segítek neked, hogyan használd jól a One for Allt, de nem fogom hagyni magam. Értve?
- Igen, Gran Torino mester. -mondta Bakugo, immáron nyugodtan.
- Akkor támadj meg úgy, hogy megpróbálom meginni ezt a doboz üdítőt. Rajta!
Bakugo számára megkezdődött a lehető legkeményebb edzés, amiben valaha része volt.

Még aznap este a hősök tanácsa újabb ülést tartott. Mizudaria arcáról le lehetett olvasni, hogy elég nagy baj van. A hangja se volt megnyugtató, ráadásul okkal.
- A mai nap négy újabb hőst öltek meg. Ebből következik, hogy Stain átlépett egy józan határt.
- Már megbocsásson az ismételt közbeszólásomért, de ebből kettőt nem Stain csinált. -mondta Endeavor és belenézett a lapok közé. -A halottkém jelentése szerint lőfegyver okozta a halálukat. Egyre jobban úgy látszik, hogy ugyanaz a gonosz volt, aki megölte Midnightot és Ectoplasmot.
- Már te is kezded, gyufaszál?! -kiáltotta Shiniji, magából kikelve, de Mizudaria csendre intette.
- Elég legyen! Nem akarom ezt a Scarlet Kinges baromságot hallgatni. Ma Stain levadászásáról akartam értekezni, nem egy fakezű és nagyon mázlista imitátorról. Teljesen biztos vagyok abban, hogyha a hősgyilkost levadásszuk, akkor a másoló is megadja magát.
- Én nem hinném, hogy másolóról van szó. -szólt közbe Toshinori. -Eléggé kevés közöttük a hasonlóság.
- És mégis miféle különbségek vannak, Sherlock? -kérdezte Mizudaria gúnyolódva. -A lőfegyver?
- Részben. Továbbá, a merészsége is.
Ekkor Nezu köszörülte meg a torkát.
- Egyet tudok érteni Endeavorral. Stain soha nem merészkedett volna odáig, hogy a USJ-ben gyilkoljon le profi hősöket. Ő mindig is az árnyak közül csapott le akkor, amikor a legkevésbé számítana rá.
- Ez igaz. -morogta Shiniji úgy, mintha fájna neki, hogy nem ő mondott hatalmas igazságot. -Ha Stain úgy viselkedne, mint Scarlet King, már rég nem itt tartanánk. Nem akarok célozgatni…
Ekkor Endeavor fél percre összerezzent és egy csepp verejték szaladt le az arcáról az égő szakálláig.
- Most nem fontos azon lovagolni, hogy a másoló összeomlik attól, ha Staint elkapjuk. Egyetlen dolgot akartam kijelenteni.
- Mégpedig? -kérdezte Nezu.
- Jelenleg a UA összes diákja el lett küldve hősügynökségekre. Ebből az okból kifolyólag minden aktív Pro Hős járőrözik az adott kerületben. Endeavor és All Might! Magukra bízom a csapatok vezetését.
- Értettük. -reagálták le mindketten.
- A tárgyalást berekesztem!

Mizudaria kijelentésére mindannyian távoztak. All Might és Endeavor az irányító központ felé vették az irányt.
- Beszéltél a tanítványoddal? Tudod, miről.
- Igen. Nem is akar arról hallani, hogy a két hős szó nélkül elmenjen a tett mellett.
- Értem. Ebben az esetben ne fűzz sok reményt ahhoz, hogy sokáig tanítványod lesz. Amennyiben tovább pattog az állam felé, akkor elég hamar terroristának lesz beállítva és ebben az esetben te is kerülsz a tepsibe.
- Efelől nem aggódok. Elküldtem Gran Torinohoz. Ő majd megtanítja az alázatra és tiszteletre. Más miatt aggódok jelenleg.
- Hadd találjam ki: Scarlet King.
- Részben. Egyik tanítványom, Iida a Hosu kerületben vállalta a gyakorlatot, hogy a testvére hősügynöksége ne omoljon össze.
- Szerinted bosszút akar állni a gyilkoson? -kérdezte Endeavor hidegen.
- Tény, ami tény: Iida kiváló tanuló és erkölcsös. Viszont, a traumák képesek kihozni az emberekből a legjobbat… vagy éppen a lehető legrosszabbat.
- Hát igen. Meg is érkeztünk. Jelenleg a feladatra koncentráljunk. -súgta Endeavor, teljes okkal. Noha a folyosón szabadon beszélhettek, az irányító központnak Mizudaria füle van.

Az elkövetkező nap a Leauge of Villains rejtekhelyén Midoriya elég feszült hangulatban lehetett találni. Okkal, mert az őrmestere a temetés után kijelölte a tíz legjobb emberét és elindultak megkeresni Kyudai dokit. Noha megbízott a csapatában, félt attól, hogy All for One jelentkezik a rádióban és kijelenti, hogy elkapták a teljes osztagát. Még nem állt készen az Order of Scarlet arra, hogy kirobbantson a nagy gonosz ellen egy komolyabb háborút. Hiába van a kezükben a tudás, a létszámfölény és annak ténye, hogy nem ismerik All for One összes emberét, már nagyobb bajt jelentettek.

Ám nemcsak Midoriya volt az egyetlen feszült ember a búvóhelyen. Tomura megpróbálta látszatát kelteni annak, hogy nyugodt, gyakran lehetett azon kapni, hogy ideges. Amióta a számára csak „második esélyt kapó ficsúr.” idekerült, azóta All for One úgy bánik vele, mint egy ócska ronggyal. Az meg pláne nem segítette hozzá, hogy az tervét azonnal visszavonta a mestere. Nem akarta belátni ötletének ténylegesen semmiféle komolyabb célja nincs.
- Kurogiri! Mikor fog készen állni a Nomu hadsereg? -kérdezte egyik alkalommal, amikor Midoriya távol volt. Kezdte már felettébb mód bosszantani, hogy elég sok időt nem tölt el itt.
- A mestere megtiltotta a kérését, szóval…
- Nem érdekelnek a kifogások! A választ akarom tudni! -kiáltotta vissza. A teleportáló árnyalak csak bólintott.
- Ezen a héten meglesz a teljes hadserege. Mégis mekkora csapást akar tervezni és hová?
- A lehető leghatalmasabbat, ami csak azt erősíti meg, hogy a hősök kora hamarosan meghal. Ami pedig a helyszínt illeti: Hosu kerülete tökéletes célpont lesz.
- Értettem. -felelte nyugodtan Kurogiri. Tudta, hogyha még meg is szegik a szabályokat, akkor se ő kapja a lebaszást.

Midoriyát időközben értesítette az őrmestere. Sikerült elfogni a dokit, még ha ez azzal is járt, hogy egy embert sikerrel megmérgezett. Azonnal visszasietett a kúriájához és felrohant a dolgozószobájába. Még az ajtót se nyitotta ki, amikor odabentről hallatszódott a doki hangja.
- Azonnal engedjenek el! Semmit nem fogok elmondani!
- Erre ne vegyen mérget, Einstein. Egyelőre a megbízómra várunk.
Amikor benyitott, mindketten ránéztek.
- Zsenikém! Itt a doki, akivel szót akartál váltani.
- Köszönöm szépen.
- Te elárultad All for Onet? Emiatt ráncigáltattál ide a csicskáiddal?! Ezt nagyon meg fogod bánni!
Midoriya erre elővett egy kést és a doki nyakához szorította, mintha meg akarná ölni. Megtehette, lévén le volt kötözve.
- Még nem árultam el azt a kergemarhát és NEM ráncigáltalak volna ide, ha idő előtt megadtad volna magad és saját lábadon jöttél volna ide. Helyette ostoba módon ellenálltál, abba bele nem gondolva, hogy a te javadat akarom szolgálni. Nem igazán okos dolog, de erre mondják, hogy az ész nem a korral és a végzettséggel jár.
- El akarod árulni mindazt, amit a megmentőd képvisel. Lerombolod a munkámat. És még engem nevezel ostobának?
Midoriya eltette a kést és leült a dokival szemben.
- Nem fogja fel a helyzet komolyságát, igaz? All for One hamarosan meg fog bukni. Az részlet kérdése, hogy az ő irányításbeli inkompetenciája, vagy Tomura Csicskaratyi töketlenkedése miatt fog bekövetkezni. Az már csoda, hogy a hősvilág eddig nem szedte széjjel darabokra, de ami késik nem múlik. Továbbá, gondoljon bele abba, hogy maga mit fog kapni, ha lemegy ez a forgatókönyv! Kiadják Kínának, Oroszországnak vagy Amerikának és felelhet az emberiségellenes cselekedetéért.
Ekkor Kyudai arcán végigfutott a félelem. Midoriya elmosolyodott.
- Rátapintottam a gyengédre, eltaláltam?
- Honnan…
- Tudok rólad? Sehonnan, csak sejtéseim vannak. Mióta megismertelek, én is a kísérleted végeredménye vagyok, akárcsak a Nomuk, amiket All for One előszeretettel használ. Lefogadom, hogy azoknak a megalkotása teljesen szembemegy mindenféle tudományetikai szabállyal.
- És akkor te most nagy hős leszel és megmented a világot azzal, hogy megölsz még All for One előtt? Tény, hogy All for One kérése nélkül is csináltam Nomukat. De azok mind a tudomány érdekében történtek. Ezek a jövő harcosai.
Midoriya ezt sóhajtott és a kezében lévő kés markolatát megszorította.
- Az elmondottak alapján megtenném. Csak nekem nagyobb hasznom származik abból, hogy az oldalamat erősíted.
Kyudai ennek hallatára csodálkozva nézett.
- Nem mondod? Neked segítsek?
- Igen. Akármennyire ellen kell álljak annak, hogy darabokra szedjelek, be kell lássam, hogy az orvostudománybeli szakértelmed pótolhatatlan. Szóval, felajánlok neked egy lehetőséget. Segítsd az ügyemet és cserébe soha nem kell többet szenvedned. Amikor meg végzünk ezzel az undorító hőstársadalommal, akkor te megmentő leszel, nem háborús bűnök elkövetője.
Kyudai hosszú ideig gondolkodott. Lassan, de biztosan megszólalt.
- Rendben van. Mit kell tennem pontosabban?

Ekkor Midoriya a késével elvágta a köteleket. Mikor végzett, visszatette azt a tokjába. Senki nem vette észre, de Eri is bejött megnézni megmentőjét. Az őrmester a szoba leghátsó sarkából figyelte az eseményeket, de a kislányt nem vette észre.
- Először is, meggyógyítod azt az embert, akit sikerrel megmérgeztél. Másodszor, vért veszel tőlem, hogy megvizsgáld azt, hogy a szer nálam miért volt hatékony és miért ölt meg más kísérleti alanyokat.
- Az én véremet is tessék megvizsgálni… uram. -szólt közbe Eri, mire Kyudai kérdőn ránézett.
- Ez felesleges. A szarvadból tudom, hogy a Quirkod a Rewind.
- Továbbá, teljes mértékben megtiltom, hogy a kísérleti patkányod legyen. -tette hozzá Midoriya, és Eri felé fordult. -Nem kell a segítséged.
- Dehogynem. Hallom, hogy hősöket akarsz megölni, de ahhoz a vérem kell. A kínzóm emiatt vágta fel az ereimet és gyógyított meg újra és újra.
- Akkor meg pláne nem kérhetek tőled ilyet.
- Már megbocsáss, hogy közbeszólok, zsenikém, de valamit nem mondtam el. -szólalt meg az őrmester. -Találtunk egy rakás ismeretlen ampullát, amiben nem tudjuk, hogy mi van. Az egyik szoba széfjébe vittük az összeset.
- Köszönöm a késői jelentést. -morogta Midoriya, majd ismét a doki felé fordult. -Doki! Vigyél el egy ampullát és vegyél tőlem vért, hogy azt leelemezve megkapjam a velem kapcsolatos válaszokat.
- Akkoris kell tőlem vér. -vágta rá gyorsan Eri és felmutatta csuklóját. -Azokban az ampullákban a vérem van, de állítólag teljesen felhígítva. Kell egy tiszta is, nem?
- Eri! Nem kérem a segítséged. Te egy kislány vagy.
- És a te katonád is! Még a felső is rajtam van!
Ekkor vették észre, hogy nem hazudik. Midoriya hirtelen dühös lett.
- Senki nem volt a csapatban, aki azt mondja rá, hogy nem léphet be?!
- És mégis mit mondjak neki, zsenikém? Fiatalkorúakat nem engedünk be? Mindenképpen be akart kerülni.
- Igen, Midoriya mester! Én döntöttem úgy, hogy segítek a megmentőimnek!
A kislány bekiabálása után kisebb csend következett. Midoriya gyorsan összeszedte gondolatait és felsóhajtott.
- Rendben! Doki! Megkapja az ampullát és vért vesz Eritől és tőlem. Aztán visszamegy a laborjába és megvizsgálja szépen. Természetesen, mindezt All for One tudta nélkül. Akkor menjünk az orvosiba. Ott van szükséges eszköz és be tudja adni annak a szerencsétlennek az ellenanyagot. Őrmester! Mutassuk meg az utat!

Kis idő után megtörtént a vérvétel. Ezekután Kyudai visszament a laborjába. Midoriya is távozni készült, ám még volt egy-két szava ahhoz, hogy Erit besorozták. Immár nem haragudott senkire, holott az irodába majd szétdurrant.
- Eri!
- Igen, Uram! -kiáltotta hangosan és vigyázzba vágta magát.
- Nem haragszok arra, hogy be akarsz lépni. Még annak ellenére sem, hogy ezt a tudtom nélkül csináltad.
- Sajnálom, Uram! Ez viszont a saját döntésem és nem lépek tőle vissza!
- Értem. Innentől Amy és az Őrmester felügyelete alá tartozol! Azt fogod tenni, amit ők mondanak. Tehát felfoghatod úgy is, hogy amit kérnek, az az én parancsom. Világos?
- Igenis! Megyek és megkeresem őket.
- Leléphetsz.
Eri még egyszer vigyázzba állt, majd elindult Amy felé.
- Biztos vagy ebben a döntésben, zsenikém? -kérdezte az őrmester.
- Igen. Viszont azt az orrodra kötöm, hogy semmi esetre sem mehet ki harcolni. Még túl fiatal hozzá.
- Értettem. Bocsáss meg a kérdésemért, de szereted ezt a kislányt, hogy ennyire védelmezed?
Midoriya fél percig gondolkodott, majd megszólalt.
- Mondjuk úgy, hogy most már valamennyire meg tudom érteni, milyen a szülő-gyerek kapcsolat. Talán… sőt biztos, hogy még az irodámba kapott dührohamba az aggódás is belevegyült. Továbbá, én nem vagyok diktátor, hogy gyerekkatonákat alkalmazzak. Új rendet akarok kiépíteni, de az emberek bizalmát is meg akarom szerezni egy időben.
- Értettem.
- Ami azt illeti, én megyek vissza Tomurához. Játszanom kell a szerepemet. Add át Amynek a feladatait a nevemben!
- Értettem.
Miközben Midoriya távozott, az őrmester elmosolyodott. Örült, hogy ilyen parancsnoka van.

- Kelj fel, szaros!
Ez hangzott el Gran Torino szájából minden egyes reggel. Az öreg eléggé keményen gondolta a Bakugoval való edzést. Reggeltől késő estig folyton küzdöttek egymással, ezzel próbára téve nemcsak a fiatal örököst, hanem a One for Allt is. Gran Torino ugyanis a Jet képességével állandó jelleggel tudta kikerülni és büntetni minden egyes támadását. Továbbá, óránként elhangzott egy inzultus.
- Gyerünk csak, taknyos! Ha így harcolsz, akkor a legközelebbi ellenfeled simán darabokra szed!
Eljött végül a pénteki nap, ahol változott a terv. Éppenséggel vonattal indultak el egy újabb edzésre. Torino el is magyarázta, hogy mit fognak csinálni.
- Ideje felmérni, hogy mennyit fejlődtél. Az arénába megyünk!
Bakugo csak hallomásból ismerte a helyet. A hősök oda jártak megküzdeni egymás ellen, szabályos keretek között. Noha senki nem mondta ki, de a harcok során gyakran szoktak súlyos sérülésekkel vagy halállal záródó mérkőzés keletkezni. Ám gondolkodni nem volt igazán idő, mikor a szerelvény felső részét egy óriási szárnyas Nomu feltépte a karmaival. Gran Torino szinte a másodperc törtrésze alatt rúgta telibe a szörnyeteget.
- A pokolba is. Jókor jött ez a támadás. Bakugo! Maradj itt a vonaton! Ezt a programot fújhatjuk.
Mikor távozott, akkor volt igazán látható, mi történt abban a kevesebb, mint egy órában. Legalább egy tucat szörnyeteg pusztított a városban, hatalmas romokat és lángoló maradványokat hagyva maga után. Ám Bakugot nem ez nyugtalanította, mikor saját maga is látta ezeket. Ez nem látszik másnak, mint valami elterelő dolognak, hogy valami nagyobba ne figyeljenek fel a hősök. De vajon mire? Ekkor ugrott be a megoldás: Stain! Kit tervez levadászni időközben? All Mightot? Kizárt, mert előbb vadászná le azt a két rohadékot, semmint azt, aki valójában hősként viselkedik. Ám, további gondolkodásra nem volt idő, mert a telefonja megcsörrent. Ochako neve és képe ugrott be. Azonnal felvette.
- Szia! Fogd rövidre, mert elömlött a szartartály itt.
- Te is akkor hallottad?
- Az hagyján… látom is.
- Akkor segíts neki, kérlek!
- Mi? Kinek?
- Iidának. Most küldte az üzenetet mindenkinek, akinek ismeri a telefonszámát.
- Az enyémet nem ismeri. Mit tervelt ki?
- Egy hatalmas hibát követett el. Elkezdett Stain után kutakodni és rájött, hogy a Hosu kerület a fő vadászterülete. Éppen tervezi a megtámadását, a Stadion közelében lévő elhagyatott sikátornál.
- Köszönöm az infót. Akkor jobb, ha sietek.
Noha Gran Torino kérése ellen megy, de senkit nem akar holtan az osztálytársai közül, ha meg tudja akadályozni. Olyan gyorsan indult, amennyire lába bírta.

Hosu kerület legmagasabb épületén három ember figyelte a pusztítást. Tomura, Kurogiri és Scarlet King. Tomura volt a legelégedettebb.
- Milyen nagyszerű látvány ez a kis ramazuri. Ezzel sikerrel üzenek hadat ennek a szánalmas világnak.
A páncél mögött Midoriya másképp gondolta. Felelőtlen, ostoba erőpazarlás, aminek a végén jó, ha All for One nem fogja szétkapni a fejüket. Teljesen szembement a paranccsal, amit még titkolni se titkolta.
- Tomura. -szólt közbe Kurogiri. -Azzal ugye tisztában van, hogyha a mester hallani fog a kihágásról és a terved sikertelen, akkor oltári nagy gázban találod magad?
- Nem érdekel. Ő se jobb nálam. A USJ elleni támadás bőven bizonyította.
Scarlet King nem bírta tovább és alaposabban körbenézett, hátha talál valami fontosat. Megérte, mert látta, hogy Stain a Stadion közeli sikátorba megy. Hezitálás nélkül indult el arra, meg se hallva Tomura kérdését.
- Átkozott piperkőc. Mindig önfejűsködik.
- Bagoly mondja…
Kurogiri válaszára Tomura csak legyintett.

Nem kellett sokat kutatni Stain után. Éppen egy indián kinézetű hőst készült lefejezni. Scarlet King felismerte: Native a hősneve. Annyira jelentéktelen, hogy még All for One se tűzte ki célpontnak.
- Állj le! Én nem vagyok hamis hős!
- Számomra mindegyik hős ugyanolyan hazug féreg. -mondta Stain elégedetten. A kardján lévő vér egyértelművé tette, hogy nem ez az első gyilkossága erre a napra. Szépen, lassan odalépett és készült leszúrni Nativeot, ám hirtelen elugrott. Okkal, mert Iida pontosan Stain fejére célozta a lábában lévő motorok általi rúgást. Ha az telibekapta volna a hősgyilkost, akkor a fejét a Holdon kellett volna keresnie.
- Utálom, ha munka közben zavarnak. -mondta gyűlölettel teli hangon Stain, de hamar átváltott kéjesbe. -Egy újabb disznó érkezett a vágóhídra. Milyen célból mersz ellenem kiállni?
- A testvéremet jöttem megbosszulni, akit te megöltél! -kiáltotta Iida, majd ismét beizzította a lábait.
- Szóval az egyik főbűn a motivációd? Nem hőshöz méltó.
Ekkor a srác elkezdett fénysebességgel körözni körülötte.
- Ismerem a taktikádat! Gyenge vagy közelharcba, emiatt lesből támadsz! Szerencsémre, a szemtől szembeni harc a specialitásom!
Scarlet King érdeklődve nézte a harcot. Ez az Iida nevű srác már most komolyabb falatnak ígérkezik. Nem is lehet emberi szemmel követni. Stain ezzel ellentétben mintha felvette volna vele a tempót. Nem mozdult, csak várta a támadást, amit egyetlen pillanat alatt megtörténhet. Fél perc se telt bele és Iida ismét a hősgyilkos fejére célzott.
- Pusztulj!
Stain ellenben lazán kikerülte a támadást és a kardjával szúrt. Szemmel láthatólag mellé és csak a srác arcát sebezte meg. Iida azonnal visszább ugrott és ismét elkezdett körözni ellenfele körül.
- Hatalmas hibát vétettél, fiacskám. -mondta magabiztosan Stain és lenyalta a pengéről a vért. Ekkor Iida szó szerint a földre tapadt és meg sem bírt mozdulni.
- Mi a pokol ez? -nyögte és próbált felállni.
- Ez? Csak az én képességem, a Vérbéklyó. Nem sokáig hat ugyan, de bőven elég ahhoz, hogy elvágjam a nyakad.
Stain elkezdett ellenfele felé sétálni, aki már nem tudott semmit tenni a halál ellen.
- Amúgy, elárulok neked valamit. Ostoba módon vontad le velem a következtetést. Kiválóan tudok harcolni, csak jobban szeretem a gyors munkát. A testvéred talán tudna mesélni… ha még élne.
- Szemét. -nyögte Iida Stain kéjes röhögése közbe.
- Sebaj. A túlvilágon mesélni fog róla. Viszlát, pancser.

Scarlet King itt volt azon a ponton, hogy saját kezűleg ölje meg ezt a hősgyilkos imitátort. Nem bánta, ha felnőtt hősöket tesz el láb alól, de a tanulók megölése már átlépi a morális határát. Ám ekkor egy hatalmas robbanás vágta Staint az egyik ház falának. Bakugo megérkezett.
- Ostoba fajankó vagy, Iida! -kiáltotta. Scarlet King észrevette, hogy ez a robbanás mellett még a One for All is megadta a kakaót. Örült annak, hogy a megfelelő kézbe került All Might képessége.
- Már megint egy. Viszont te érdekesebb vagy a számomra. Az erőd egész jó kihívás elé fog állítani. -suttogta Stain kéjesen és megforgatta a kardját. Bakugo szó nélkül rohamozta meg és egy újabb robbantással akart véget vetni a meccs végének. A bajok ott kezdődtek, hogy az ellenfelét kétszer nem lehetett ugyanazzal megsebezni. Kikerülte, ellenben nem tudott a srác arcáról vért venni. Folyamatos robbantások és kard suhintások vegyültek egymásba. Scarlet King örömmel nézte, hogy egykori barátja mennyit fejlődött a USJ eset óta. Bár, eléggé magasról indult ezen a téren. Az egyik komolyabb összecsapásnál Bakugo figyelmetlen volt és Stain megvágta az arcát. Erre persze válaszul kapott a pofájába egy nagyobb robbanást, amitől tíz métert repült és elzanyált a földön. Amikor felkelt, kezében még ott volt a kardja, ám a véres rész letört, így elúszott az esélye.
- Ez meg…
- Bocsi, de láttam, hogy mit műveltél a barátommal. -felelte Bakugo, majd felemelte kezét, amiben ott volt a letört kardrész. Stain ettől dühbe gurult.
- Szemtelen hamis féreg! Most megöllek! Fenébe a Quirkkel! Sokkal képzettebb vagyok nálad!
A hősgyilkos esztelen támadása azonban nem következett be, mert a semmiből egy hatalmas tűzgolyó suhant el a háta mögött. Todoroki volt az.
- Bocsi a késésért. Kicsit nagyobb dugó volt a kelleténél. -mondta és egy újabb tűzgolyót készített elő. Stainnek ezen a ponton inába szállt a bátorsága. Azonnal fel akarta húzni a nyúlcipőt.
- Legyetek szerencsések. Nem kenyerem ennyi fiatalt megölni egyszerre. Élve elmehettek.
Scarlet King ezen a ponton már fel nem fogta, hogy ez a szánalmas nyomorék hogyan érdemelt rá a hősgyilkos elnevezésre. Ezt még röhögve legyőzné egy óvodás is. Ám, nem tudta, hogy Stain piszok gyors, csak akkor, amikor elindult a sikátor kijárata felé. Nem hagyhatta ezt. Az előbb fiatalokat akart megölni, most meg eljátssza az erkölcsös antagonistát. Ettől hányhatnékja van. Azonnal megragadta revolverét és rácélzott Stain lábaira és lőtt.

A fegyver hangos dörrenését elnyelte a kinti csatazaj, de talált. Stain arccal elvágódott. Lábából szivárgott a vér. Scarlet King leugrott a háztetőről, mindenki legnagyobb döbbenetére. Mindhárman emlékeztek a USJ incidensre.
- Elég volt ebből a komédiából. -mondta Scarlet King, fegyverét Stain felé tartva.
- Áruló féreg! Erre vártál, nem igaz? Eltegyél láb alól, ahogyan annak a taknyos kölyöknek a testvérét.
- Őt kegyelemből öltem meg, mert te örökre megnyomorítottad. Játszod itt a nagy igazságosztót és mi vagy valójában? Csak egy nyivákoló koszos csöves, aki próbálja a kudarcait a hősökre kenni. Nem vagyok számodra konkurenciád. Én vagyok az igazi hősgyilkos és ezt ma bebizonyítom.
Iida üresen állt. Nem hitte el, amit Stain mondott… mégis… Scarlet King ölte volna meg a testvérét? Ettől olyan erősen dühbe gurult, hogy újfent támadni akart, ám most Scarlet Kinget. Stain ráér később is. Ám, még megvárta, hogy mi lesz a csata végkimenetele. Stain is hasonlóan gondolkodott, csak annyi különbséggel, hogy ebben a pillanatban akarta elvágni Scarlet King torkát.
- Milyen jogon ítélsz el engem?! Te, aki csak arra vagy képes, hogy engem majmolj? Méghogy én olcsó? Semmi jogod nincsen hozzá!
- Dehogynem. Az eddigi parádézásod csak arra volt jó, hogy keménynek mutasd magad. Jómagam simán legyőztem volna három növendéket, ha már eddig szemtől-szemben öltem meg profi hősöket. Te meg csak az árnyékból mertél támadni, de három tinivel nem tudsz elbánni. Ennyi a te igazi valód.
- Ennyi?! Megöllek és itt ér véged a történeted!
Ekkor Stain elővette másik katanáját és egy ugrásból indított vágással akarta kettéhasítani Scarlet Kinget. Ám, egy újabb lövés után a feje lerobbant és hullája a földre zuhant, hatalmas vértócsa közepette.
- Bolond! Nem tudta, hogy soha ne hozzon kést pisztolypárbajra. -zárta le Scarlet King és eltette fegyverét. Ez volt a remek alkalom, hogy Iida és Bakugo közösen támadjon, miközben Todoroki fedezi őket. Scarlet King készült rá. Hallotta, hogy fejre érkezik az első támadás, ám lazán elkapta a srác lábát és a földhöz vágta. Bakugo ezt kihasználva vitt be egy sikeres támadást, amitől ellenfele páncélja megrepedt. Erre viszont Scarlet King megfogta Bakugo karját és egy laza mozdulattal eltörte. Felüvöltenie nem volt ideje, mert ellenfele befogta a száját és a halántékához nyomta az újra elővett revolvert és Todoroki felé fordult.
- Eltévesztettétek a házszámot. Én nem az a pipogya nyomorék vagyok, akivel az előbb harcoltatok. Viszont, nem akarok fiatalkorút ölni, ha nem muszáj. Úgyhogy üzletet ajánlok. Amennyiben elengedtek, tietek a dicsőség és megélhetitek a másnapot. Fogalmazhatunk úgy, hogy ez mindenkinek jó lesz. Ám, ha valamelyikőtök megtámad, akkor…
Felesleges volt befejeznie a mondatát, mert mindhárman tudták, hogy mi lesz akkor, ha valaki támad. Todoroki felemelte kezét és Iida is csak felállt. Scarlet King elengedte Bakugot, de a revolvert nem tette el. Elkezdett hátrálni, ám Iidának volt egy kérdése.
- Mielőtt elmész, egy kérdésre tudnál válaszolni? A bátyámat szándékosan ölted meg?!
- Nem. A kérése volt az, hogy megöljem kegyelemből. Nem akart fél életet élni és hidd el: Jobb akkor inkább meghalni. -felelte Scarlet King hátrafelé lépkedve. A társaság lassan eltűnt a szeme elől. Kénytelenek voltak visszavonulót fújni. Scarlet King elrakta fegyverét és visszaindult a Hosu körlet legmagasabb pontjára. Ám látta, hogy a Nomu támadás véget ért, teljesen kiszámítható végeredménnyel.

Másnap a média tudomást szerzett a tegnap este történtekről, de Mizudaria teljesen eltussolta az egészet és Stain halálát balesetnek könyvelték el és a három hős kitüntetést kapott az elfogásért. Nem akarta elhinni, hogy egy gonosztól megszabadultak, de jött helyette egy még rosszabb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr2517925171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása