2022. augusztus 09. 13:51 - Ragnafan1992

BnHA Heroes Downfall. 3. Fejezet: Felemelkedés.

Bakugo folyamatosan edzett és fejlesztette a technikáit. Ebben semmi meglepő nem volt, de a USJ eset óta duplaannyit edzett. Minél hamarabb fel akart kerülni az első helyre és gyorsan tenni a hősvilág megváltoztatása ellen. All Might végig segítette az edzésben, de nem mondta el, hogy az első számú hősnek semmiféle irányítása nincsen Japán esetében. Ám, amikor eljött a Sportfesztivál, akkor Bakugo jobbnak látta figyelmeztetnie jövendőbeli tetteiről mindenki.

Azon a napon szó szerint majdnem az összes profi hős ott volt. Alibi gyanánt beadták, hogy kíváncsiak az idei év tanulóira, de akik aktívan követik a fesztivál eseményeit, egyből látják, hogy látszat az egész. Soha, egyetlen évben nem volt ennyi hős itt. Mikor elindult a nyitóceremónia, Bakugo Katsuki nevét mondták be, akinek a feladata nem volt már, mint az üdvözlő beszédet elmondania. Mizudaria, aki részt vett az eseményen, ráadásul VIP részlegben, egy papírlapot nyomott a srác kezébe.
- Ezt szépen felolvasod és akkor minden rendben lesz. -súgta oda olyan hangnemben, mintha fenyegetné. Bakugo ellenben nem követte ezt az utasítást. Sokkal másabb utat akart bejárni.
- Tisztelt osztálytársaim, tanárok és emberek! Egyszerű mondandóm van: Én leszek az első helyezett, bármi történjék is! Erre egyetlen okom van: Az első számú hős akarok lenni és követni All Might útját!
Ekkor mindenki ledermedt. A 1-B osztályból Neito már vissza akart szólni, ám érezte, hogy Bakugoban megváltozott valami. Kemény és határozott volt, aki nem hagyta volna a mondandóját félbeszakítani.
- Sokat gondolkodtam azóta, mikor a legjobb barátom, Midoriya megpróbált megmenteni. Akármennyire sulykolták a fejetekbe, akármennyire próbálták az én ellenkező hangomat elnyomni, megragadom az alkalmat, hogy kifejtsem a véleményemet. Ha én leszek az első számú hős, akkor az első dolgom, hogy azt a két gyáva rohadékot, akik nem érdemelnek rá a hős kinevezésre, azonnal kirúgom! Mt. Lady és Kamui Woods! Ti ketten hagytatok volna megdögölni, míg az, aki Quirk nélkül született, egyből a megmentésemre sietett! Tényleg hősöknek képzelitek magatokat?! Mert innét csak jelmezes kamugyárat látok!
Ekkor a két megnevezett hős azonnal egy egy ütést csaptak a falba, közvetlenül Bakugo mellett.
- Vigyázz a szádra, taknyos kis kölyök. -mondta Kamui Woods.
- Mi tényleges hősök vagyunk. Ami meg a kis barátodat illeti, miatta nem tudtunk téged megmenteni.
- Szerinted mit éltünk át akkor, amikor egy gonosz kezébe túsz van?! -kiáltotta Mt. Lady, próbálva visszafogni azt az érzést, hogy most helyben megverje. -Te még csak tapasztalatlan kis görcs vagy! Mi már akkor húztuk az igát, amikor te apád heréjébe kapaszkodtál, nehogy kiverjen téged!
- Ebből elég legyen! -vágott közbe Mizudaria és intett a két hősnek, hogy azonnal hagyja abba. -Tegyünk úgy, mintha ez meg sem történt volna. Ami téged illet, fiatalúr. Veled van egy kis beszédem.
Bakugo zsebre tett kézzel követte a miniszterelnököt. A tömeg azt sem tudta, hogy köpjön vagy nyeljen. Mikor az egyik folyosóra értek, Mizudaria megszólalt.
- Úgy látom, hogy nem voltam elég világos. Vagy nem akarsz a szabályok szerint játszani? Talán ennyire nem becsülöd meg azokat, akik miatt nyugodtan álomra tudod a hajtani a fejed, az otthon melegébe?
- Azon hősöket tisztelem, de azt a két rohadékot soha nem fogom tisztelni. -felelte Bakugo.
- Az, hogy mi a véleményed, azt jobb magadban tartani ebben a világban. A mai nap felett még szemet hunyok, de ha még egy alkalommal így mersz pattogni, akkor ne csodálkozz azon, hogy egy nap kiderülne az édesanyádról, hogy a legősibb foglalkozást űzi, vagy apád gépén pedofil tartalmakat talált a rendőrség egy „véletlenszerű” razzia során. Az nem tenne jót a karrierednek.
- Ha azt megléped, akkor garantálom neked, hogy nem a gonoszok miatt kell majd aggódnod. -mondta hidegen Bakugo, majd visszament, mert lassan elkezdődik az első kör. Mizudaria csak elégedetten mosolygott. Úgy hitte, hogy akárcsak a többi hős, Bakugo is az ő kezében van.

A Fesztivált megelőző napon Midoriya átadta az immár teljes jelentést All for One felé. A válasz rá tíz percre jött meg.
- Nagyszerű, munka, ifjú hősgyilkos. Viszont, vannak dolgok, amik felett nem mehetek el szó nélkül, ha a USJ megtámadásáról van szó.
- És mi lennének azok? -kérdezte Midoriya, aki a kanapén ült és lábait a dohányzóasztalra tette fel.
- A kémeim jelentették, hogy tíz gonoszt holtan találtak meg a hősök. Ami a legszebb az egészben, hogy mindannyiukkal fejlövés végzett. Mivel a hősök között csak Snipe használ lőfegyvert, így nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy kitaláljam, hogy te vagy az elkövetője ezeknek.
- És azt akarod megkérdezni tőlem, hogy miért öltem meg őket?
- Így van.
Midoriya sóhajtott. Nem hitte volna, hogy ennyire hamar konfrontálódnia kell All for One-al.
- Tudja, abból a tíz gonoszból kettő azt mondta, hogy te nem adtad parancsba a kérésemet. Holott tisztán elmondtam, hogyha egyetlen is gonosz megpróbálna megölni a hőstanoncok közül bárkit, hezitálás nélkül lelövöm őket. Elárulná, hogy miért nem teljesítette a kérésemet?
- Egész egyszerűen. Nem fogom meghallgatni a katonáim nyavalygását és nyalogatom a lelki sebeit. Pláne akkor nem, ha a fő feladattól távol esik.
- Amit egyáltalán nem teljesítettünk. Leszámítva azt, hogy megöltem két profi hőst, mit értünk el? All Might él és virul. Azzal meg aláírjuk a halálos ítéletünket, hogyha diákokat ölünk. Ez is oka volt annak, hogy erre kértem.
- Nem értem az álláspontodat… partner. -szólt közbe Tomura, mire Midoriya a fejéhez kapott.
- Te neked ennyire nincs előrelátásod? Ha a gonoszok elkezdik ritkítani a UA diákiait, már egy csapat, legrosszabb esetben Japán összes hősét ránk uszítanák. Nem tudom, mennyire erősek vagyunk jelenleg, de biztos nem annyira, hogy öt percet kibírjunk, ha megkezdenék akárcsak egy támadásukat.
- Elég a vitából. Midoriya! Ha legközelebb megölöd az egyik emberemet, akkor árulónak leszel kikiáltva és akkor ki fogunk végeztetni. Megértem az álláspontodat, de ez nem egyenlő azzal, hogy azt csinálsz, amihez kedved van.
- Értettem. Legközelebb nem fordul elő… hogy tudomást fogsz szerezni róla. -tette hozzá magába Midoriya a végét.

A Sportfesztivál adását Midoriya és Tomura is nézte. Meglepődtek azon, hogy Bakugo teljesen ellene megy a megszokott beszédnek.
- Ez elég furcsa, nem gondolod? -kérdezte Tomura, miközben megvakarta az állás. Szokása volt vakaródzania, amit Midoriya nem értett, mert bármikor tudott venni egy jó zuhanyt.
- Ebben semmi nem furcsa. Egyesek nem követik vakon a trendet, amit a hazug hősök felállítottak.
- Igaz. Te hová mész? -kérdezte ismét Tomura, mikor látta, hogy Midoriya felveszi a sisakot.
- Edzeni. Nem érdekel ez az egész Fesztivál, ahogy van. Sokkal inkább az, hogy fejlesszem magam…
- Értem, értem.
Midoriya útja most viszont egy kis helyiségnézőbe ment át. Egy díszes kúriánál állt meg igazán és nézte megbővülve. Mikor a tetejénél pihent a szeme, belegondolt, hogy ez lenne a legtökéletesebb főhadiszállás. Gondolataiba mélyedt, egészen addig, amíg valaki nem ütközött neki a lábszárának. Mikor lenézett, egy fehér hajú, rongyokba öltözött kislányt pillantott meg.
- Eltévedtél, kislány? -kérdezte, amikor két dolgot észrevett. Az egyik, a kis szarva, a másik a karján lévő sebesülések. Azok vágásnyomok voltak. A lány csak reszketett, mint a nyárfalevél és rémülten tekintett körbe. Már meg akarta volna kérdezni, hogy ki tette vele, amikor egy díszes öltözékű, tukán maszkos férfi lépett be a sikátorba.
- Látom, megtalálta a lányomat. Nagyon hálás vagyok érte. Folyton elszökik és igen, gondolkodtam, hogy pórázt kötök a nyakára.
- Nem mondtam eddig semmit. -jelentette ki a sisak által torzított hangon Midoriya és a kislányra nézett, aki bujkált a lába mögött. -Ki vagy te?
- A nevem Overhaul. Neked be sem kell mutatkoznod. Te vagy Scarlet King, akit ez a szennyes hőstársadalom próbál elfelejteni. De te nyomatékosítod őket a létezésedről. Helyes dolog. Magam is megvetem a hősöket.
Midoriyát nem érdekelte a felületes nyalizás.
- Tiéd ez a kecó?
- Tetszik, mi? Esetleg nem akarsz hozzánk csatlakozni? Van bőven célpont és rendesen meg leszel fizetve.
- Nem érdekel. Sokkal inkább más.
- Felejtsd el a megvételét. Láttam, hogy nézel rá.
- Nem arra. Sokkal inkább a kislányra, azonbelül egyetlen furcsaságra.
- A szarvára gondolsz?
- Ne játszd a hülyét. Ha az vagy, akkor meg már tökmindegy.
Overhaul erre a megjegyzésre felmordult.
- Miért van vágás a kislány kezén? -kérdezte Midoriya határozottan.
- Azok balesetek. Most hősgyilkos vagy, vagy detektív?
- Mindkettő és egyik sem. Ami biztos, hogy te egy hazug féreg vagy. Ezek vágásnyomok. -tette hozzá idegesen Midoriya és előrántotta a revolverét és a férfi koponyájának szegezte. -Szóval, ideje kicsicseregned az igazságot, vagy hezitálás nélkül hullazsákba teszlek.
Overhaul meg sem rezzent a fegyver láttán.
- Ahhoz beljebb kéne mennünk a sikátorba.
Midoriya erre sarkonfordult és elindult. Már kitanulta a mesterlövészek látását, így nem kerülte el a figyelmét, hogy a tag leveszi a kesztyűit. Az lehet Quirkjének a kulcsa.

Mikor pontosan a sikátor közepe fele voltak, a kislány el akart menekülni, de valami miatt úgy érezte, hogy felesleges. Midoriya meg sem fordult, csak letette a táskáját és úgy csinált, mintha keresett volna valamit. A sisak miatt legalábbis sejteni lehetett, de valójában kivette a felsőjét.
- Na jó, féreg. Itt vagyunk és senki nem fog megzavarni. Akkor, leszel szíves válaszolni a kérdésemre?
Overhaul felnevetett.
- Mivel nemsokára meghalsz, elmondom, mire kell az a kislány. Leszarom, ha boldog, mert a vére minden pénzt megér. Ez képes a Quirkokat kivonni a forgalomból. Olyan lehetőség, amit soha nem hagynák ki.
- Ezzel sikerrel elérted, hogy megöljelek. Te sem vagy különb, mint azok az álszent hősök akik cenzorokként dolgoznak és hezitálás nélkül teszik el láb alól azokat, akik ellent mondanak a szennyes és kifordult világnézettel.
- Hogy merészelsz engem a hősökhöz viszonyítani?! -kérdezte Overhaul teljes dühvel és nekirontott ellenfelének. Midoriya nekidobta a kivett felsőjét, ami az ellenfele érintése során szó szerint elporladt. Szóval, ez a képessége? Akkor ez sem másabb, mint a késsel való gyakorlás. Overhaul próbálta megragadni vagy csak megfogni, ám mindegyik próbálkozása kudarcba fulladt. Egy alkalommal nem sok kellet, hogy sikeres legyen. Midoriya viszont kapott az alkalmon és egy sikeres gurulás után Overhaul hátába került. Elővett két kést és beleszúrta a két karjánál található mozgatóidegeinek közepébe. Sikeres támadását mi sem bizonyította jobban, mint az azt követő rúgás, amitől Overhaul hassal földre vágódott.
- Akkor most hadd áruljam el veszted okozóját, Overhaul. -mondta Midoriya és a bal lábával egy hatalmasat taposott Overhaul háta közepébe, amitől feljajdult. -Nem közönséges emberrel állsz szemben. Én vagyok ennek a világnak az igazságosztója. A bíró, a tanú és a hóhér egyszerre.
- Tévedsz. Te sem vagy különb nálam. -nyögte Overhaul. -Önös szakálladra dolgozol és emellett a törvények felett állónak hiszed magad. Olyan vagy, mint én, csak elhiteted magaddal, hogy jobb vagy erkölcsileg, mint a hősök.
Ekkor Midoriya két karjával átkulcsolta Overhaul állát és a hátára térdelt. Elkezdte felfele húzni, egészen addig, amíg egyetlen hatalmas roppanással el nem tört ellenfele gerince. Eri csak döbbenten nézett a harcra és egy pillanatig hálásan fellélegzett, amikor kínzója meghalt. Midoriya felállt és levette sisakját, majd a kislányhoz hajolt.
- Jól vagy? Hogy hívnak? -kérdezte.
- Igen. A nevem Eri és hálás vagyok neked, amiért felszabadítottál.
- Megérdemled a szabad életet, ahogy bárki más is. Ha gondolod, akkor egy árvaházig elkísérlek…
- Nem! Önnel szeretnék maradni, kedves…
- Midoriya. Nem tudom ajánlani. Ahogy láttad, nem vagyok az a minta ember, akire felnézhetsz.
- Ez nem igaz. -mondta Eri és megsimogatta Midoriya arcát. -Te megmentettél és örök hálával tartozok ezért. Senki nem lett volna képes ilyesmire értem.
Ekkor Amy és egy csapat katona jött be a sikátorba. A kislány egyből elbújt Midoriya mögé.
- Hallottuk, hogy bajba keveredett, mester. -lihegte Amy.
- Baj? Ha ezt a vásári pojácával való harcot bajnak véled, akkor már egyetlen hős sem tudna megölni.
- Hála istennek. -vágta rá az egyik katona. Ekkor vette észre Midoriya a felsőiket. Skarlátszínekben pompázó főnix díszelgett a fekete alapon. Noha nem beszélt erről senkinek, mégis előre kitalálták a csapata lógóját.
- Van viszont egy jó hírem. Megtaláltam az ideális főhadiszállásnak valót. A tulaja kedvezményesen odaadta nekem.
- Azta. -mondta Amy. Midoriya nem végzett.
- A következő a kérésem. Szedjetek össze mindenkit és menjetek abba a díszes palotába. -mutatott a Shie Hassakai főhadiszállása felé. -Ajánljátok fel neki, hogy vagy engem szolgálnak, vagy meghalnak. Aki ellenáll, azt hezitálás nélkül vonjátok ki a forgalomból.
- És önnel mi lesz? -kérdezte egy másik katona. -Vezető nélkül harcba nem szívesen megyek.
Ekkor a csapatban egyetértő morajlás futott végig. A válasz gyorsan jött.
- Amy és Őrmester a helyettesem.
- Köszönöm, Uram.
- És még valami. Vigyáznátok Erire? Vissza kell mennem ahhoz a kamu gonosz Tomurához. Azt hiszi edzeni mentem el és már valószínűleg gyanakszik arra, hogy hátba akarom szúrni.
- Igenis! Nagyon aranyos kislány vagy. -mondta Eri fele Amy. A kislány folyton váltogatta a tekintetét őrangyala és a nő között.
- Ne aggódj. Amyre az életemet is rábíznám. -mondta Midoriya és átölelte gyorsan Erit, majd visszavette a sisakját és a társasághoz fordult. -Amennyiben sikerrel takarítottátok ki az épületet, akkor kezdjétek meg a berendezkedést.
A katonák tisztelegtek, ahogy Amy is. Midoriya visszaindult a bárba, persze előbb visszavette a sisakot. A nap meglepetései itt nem értek véget.

Bakugo az öltözőben várta a döntő meccsét. Szinte hibátlanul teljesített és az egyetlen dolog, amitől azért kicsit rosszul érezte magát, hogy Ochakot és Kirishimát kegyetlenül elpáholta. A lányt a karjaiban vitte Recovery Girl elé. A gondolataiba mélyedt, miközben kopogás hallatszott. Ochako volt az, kicsit kótyagosan, de már állt a lábán.
- Szia. Szép meccs volt. -mondta fejét megvakarva.
- Kösz. Bocsi, hogy annyira kegyetlen voltam veled szemben. -morogta Bakugo, mire a lány megsimogatta a fejét és átölelte.
- Semmiért nem kell. Tekinthetjük is ezt a valóságos harcnak… pláne a USJ elleni támadás és két hős halála után.
Ezt mindannyian megérezték. A UA három napos tanszünetet rendelt el az események feldolgozása végett. Amint az utolsó napon temették Midnightot és Ectoplasmot ünnepélyes keretek között, tömegesen akartak a diákok lelépni. Van, akit könnyen rá lehetett beszélni a folytatásra, mint az 1-B osztályból Tetsutetsut, ám pl. Yuuga Aoyama osztálytársuk a Sportfesztivál után készült lelépni. Mindenki félt, Pro hősök általi védelem ide vagy oda. Ochako témát váltott.
- Amúgy, a fejemben van az, amit a beszédedben mondtál.
- Te is le akarsz szólni?
- Dehogy. -intett a lány, mikor látta Bakugo arcán az idegek megfeszülését. -Teljes mértékben egyetértek veled. Követem a híradásokat és undorral gondolok arra, amit a barátoddal műveltek. Nem tudom, milyen lehetett valójában, de biztos nagyon rendes srác és akár az osztályunk részét is képezhetné.
Mielőtt Bakugo bármit lereagált volna erre, Todoroki, az elkövetkező ellenfele bejött.
- Szia. Tudom, nem sokat beszéltünk és nincs sok közöm a magánéletedhez, de kíváncsi vagyok egy valamire.
- Kérdezz, de cserébe én is kérdezek. -reagálta le Bakugo.
- Miért veted meg Mizudariát és mindazt, amit képvisel? Ebbe Kamui Woods és Mt. Lady is beletartozik.
- Láttam az igazi arcát ennek az álszent mocsoknak, amikor a barátomat és annak jövőjét végleg tönkretette. Amikor élt, valószínűleg benyújtotta ide a jelentkezését, de fel se vették, mondván „Egy töketlen, Quirk nélküli hülyegyerekre semmi szükség nincs.” Pedig az a helyzet, hogy a barátom többet ér még holtában is, mint a Fanyüvő és a sztrip klubbos óriáspicsa!
- Értem. Akkor kérdezz tőlem.
Todoroki arca semmit nem árult el.
- Ahogy láttam, nem használtad a másik kezedet egyetlen támadás során. Miért?
- Egyszerű. Soha nem akarom használni apám örökségét. Mikor olyan dolgokat csinált a családjával szemben, amiket soha nem fogok neki megbocsájtani, megígértem magamnak, hogy nem vetem be egyszer sem. Ennyi.
Ezektuán távozni készült, ám Bakugo megfogta a vállát.
- Mielőtt kiállsz ellenem, fogadj meg egy jó tanácsot tőlem. Akármennyire nehéz, dobd sutba az ígéretedet.
- Miért kéne?
- Emlékszel a USJ elleni támadásra? Ott teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy teljes erőbedobással kell harcolnod, legyen bármilyen nehéz is. Mert elég egyetlen hülyeség és a sírkövedet már véshetik. Én ellened mindenemet bele fogom adni, szóval, tekinthetsz gonoszként rám.
Erre Todoroki semmit nem reagált, hanem elindult a kijárat felé. Ekkor a hangosbemondóba beszóltak, hogy a döntő meccs tíz perc múlva kezdődik. Ochako szerencsét kívánt barátjának és elindult a küzdőtér felé.

A szünet ideje alatt Endeavor és Toshinori a VIP. Részlegen ültek és vártak.
- Most végre elérkezett a nagy pillanat. Kiderül, hogy az én fiam vagy a te tanítványod jobb. -mondta Endeavor büszkén, mire Toshinori ránézett. Ekkor egy kicsit szabadkozásba kezdett. -Tudom ám, hogy te képzed ezt a Bakugo nevű srácot. Nem is baj, elvégre, lassan gondolkoznod kell a nyugdíjazásodon. Hiszen, közölünk te vagy a legidősebb.
- Értem. -morogta Toshinori és a küzdőtér felé vetette pillantását. A meccs még el sem kezdődött. Endeavor észrevette, hogy kollégája nem nagyon izgul.
- Még mindig Scarlet Kingen kattog az agyad? Azt a nyamvadt Stain utánzatot hamarosan le fogják kapcsolni.
- Nem… vagyis.
- Helyes. Mert sokkal nagyobb probléma a tanítványod viselkedése. -súgta Endeavor, -Elég szép műsort rendezett le a nyitánynál és csak annak köszönheti a bukás elkerülését, hogy Mizudaria és Shiniji nagyon jókedvében van.
Ekkor felmutatott, ahol a két megnevezett ült és Pina Coladat vedelt.
- Nem nagyon tudok ez ellen tenni. Eléggé be van rágva arra, hogy a barátjának az életét tönkretették, mielőtt meghalt.
- Én abban sem hiszek, hogy az a Midoriya Izuku nevű srác meghalt. A jelentés szerint nem volt harmadik holttest, amikor befejezték a törmelékek eltakarítását. Egy százalék esélyt látok rá, hogy ő ölte meg Eaglet.
Ekkor Toshinorin végigfutott a hideg, de azonnal megnyugtatta magát.
- Találkoztam azzal a sráccal és nem lesném ki belőle, hogy ő lenne Scarlet King. A légynek se tudna ártani, nemhogy még öljön.
- Mindig így kezdődik. A legártatlanabb mindig a legkegyetlenebb is egyben. -felelte Endeavor némi ironikus éllel.
- Biztos vagyok benne, hogy nem ő az. Továbbá, mennyi embert nyomorítottak meg, vagy öltek meg a cenzorok. Elképzelhető, hogy Scarlet King a pórnépből emelkedett ki.
A két hős halk tanácskozását Present Mic bejelentése szakította félbe.
- Majd a Fesztivál után folytatjuk. -mondta Endeavor. Arcára visszatért a kíváncsiság.

A küzdőtérre lépett Bakugo és Todoroki.
- Remélem, hogy megfogadod a tanácsomat, Kétarc. Én ugyanis egyetlen másodpercre sem kíméllek. -súgta Bakugo határozottan. Ellenfele nem reagált rá. Mikor megszólalt a síp, Todoroki azonnal támadott a jéggel, ami teljesen beborította Bakugot. Úgy látszott, hogy ez a meccs is úgy ér véget, ahogy a többi, de hatalmas robbanások sorozata cafatokra tépte a jeget. Bakugo azonnal ellentámadásba lendült, ám újabb jégfalat kapott az arcába, de ezt sikeresen megkerülte és betalált egy kisebb robbantást, amitől Todoroki megtántorodott.
- Mit ugattam neked?! Ez kevés lesz ellenem! -kiáltotta Bakugo és újabb támadásra készült, amikor egy hatalmas tűzcsóva találta telibe. Ez ugyan váratlanul érte, de két robbantással kikerülte, ám még így is megperzselte a ruháját.
- Ez az, Shoto! Mutasd meg a világnak, milyen az igazi támadás! -kiáltott fel Endeavor, amit mindketten meghallottak.
- Hallottad apádat. Ideje előhúznod a fő támadásod. Én ugyanis így fogok tenni. -mondta elégedetten Bakugo. Todoroki teljesen lefagyott és csak az ellenfelét nézte, aki elkezdett cikázni, miközben zöldes aura járta körbe a testét. Már éppen készítette volna a tűztámadását, ám ehelyett hatalmas jéghullámmal támadott. Bakugo kikerülve érezte, hogy a 20% -ra töltődött a One for All. Ideje volt a legerősebb támadását bevetnie. Felugrott és egy hatalmas forgásba kezdett.
- V-2 Impact!
Ennyit hallottak, amikor hatalmas fényesség és azzal együtt járó robbanás terítette be a stadiont. Mire minden visszaállt a normálisba, addigra látták a meccs végkimenetelét. Todorokit telibe találta a lövés, ami miatt belecsapódott a falba és a törmelékeken feküdt, teljesen eszméletét vesztve. Bakugo első látásra sértetlen volt, a bal karja teljesen tropára vágódott.
- A győztes, Bakugo Katsuki! Ezzel megnyerte a Sportfesztivált, hibátlan győzelemmel!
A tömeg éljenzett, miközben az orvosok elvitték az eszméletlen Todorokit. Bakugo önmagától ment a medikus részlegre, lehajtott fejjel.
- Látod, ez van, ha nem fogadod meg a tanácsomat. -súgta halkan. Senki sem volt elégedett. Endeavor azért, mert a fia konok módon megtagadta a tehetségét, Toshinorit pedig nem hagyta nyugodni kollégája mondata. Mizudaria és Shiniji kifejezéstelen arccal nézte végig az egész meccset.
- Mit szól ehhez, uram? -kérdezte Shiniji, mikor felállt a páholyból.
- Tehetséges. Ha megtanulja befogni a pofáját és úgy ugrál, ahogy én fütyülök, sokra fogja vinni.
Kamui Woods és Mt. Lady immár joggal félhettek. All Might tanítványa bebizonyította, hogy amit mond, véghez is viszi.

Midoriya lassan, de biztosan visszaért a bárba, ahol nem várt vendégük akadt. Egy magas, nyurga férfi állt a pultnál. A szemfedőt leszámítva a késkészlete és a katanája tökéletesen felismerhetővé tette.
- Nem hittem volna, hogy meghallgatást szerveztél, Tomura. -mondta Midoriya, ám a sisak miatti torzító miatt az idegen jobban ráfigyelt a bejövő tagra. Szemei csodálkozást sugalltak. Tomura ellenben rájuk se bagózott, hanem a Sportfesztivál döntőjét nézte.
- Te vagy a legendás hősgyilkos imitátor, Scarlet King. -jegyezte meg az idegen és előrántotta a kardját. Midoriya a kését rántotta elő és immáron úgy látszott, hogy egymás torkának fognak ugrani.
- Te meg a Stain vagy, a hősgyilkos. -tette hozzá Midoriya. -Talán problémád akadt a konkurenciával?
Ekkor Kurogiri közbe akart ugorni, ám felesleges volt. Mindketten elrakták a fegyvereiket és kezet fogtak.
- Eleinte bökte a csőrömet, ám látva az eredményeket, emelem kalapom.
- Ha befejeztétek egymás körbeszopását, akkor elárulhatnád, hogy mit keresel itt, Stain? -kérdezte Tomura, immár abbahagyva az adás nézését.
- Egyetlen kérdéssel élnék feléd. Úgy hallottam, hogy te is megveted a hamis hősöket. Azt szeretném tudni, hogy emiatt harcolsz ellenük.
- Őszintén. Engem nem érdekelnek a hamis hősök. Tulajdonképp, mi a hős fogalma? Az a szakma, amit a kormány nagyra becsül, inkább maskarás senkik a valóságban. Én azért csinálom, mert élvezem a pusztítás örömét. Te viszont a szánalmas életedet ezen kifogás mögé bújtattad bemeséled magadnak a szent mártír szerepét. Pedig nem vagy más, mint egy olcsó és használt bohóccipő.
Ettől Stain begurult és az egyik késével készült volna elmetszeni Tomura torkát, ám Kurogiri megakadályozta.
- Itt hagyjátok abba. Nem lesz ebből a helyből vérfürdő.
Ez sikerrel akasztotta félbe a készülő harcot. Stain eltette fegyverét és a kijárat felé indult, de megállt és hátranézett.
- Szemmel láthatólag csalódnom kellett ebbe a büdös nagy kuplerájba… Scarlet King! Ha megfogadsz egy jó tanácsot, akkor tiplizz a felesleges hús mellől és csatlakozz hozzám. Közösek a céljaink, emiatt jobb jövőt csak közösen alakíthatunk ki.
Ezektuán távozott. Midoriya legszívesebben ledőlt volna aludni, de nem hagyta nyugodni annak a ténye, hogy itt termett a semmiből. Lassan elindult a kijárat felé.
- Ismét edzeni mész? -kérdezte gyanakodva Tomura.
- Nem. Megfigyelem ezt az alakot. Nagyon gyanús volt nekem a megjegyzése és az, hogy bejött ide. Ha jól tudom, ez a rejtekhely titkos a All for One többi emberei számára, ahogy a többi rejtekhely is.
- Igazad van. De egy kérdésre még felelj. Igazat adsz Stain mondatának?
- Nem teljes mértékben. Ha valóban gyűlölné a hősöket és személyes okok állnak mögötte, akkor soha nem viselkedne így. Amiben igazat adok, az a veled kapcsolatos megjegyzés. Nem áll módomban senkiről negatív véleményt alkotni, de amióta ismerlek, semmit nem csináltál a UA biztonsági rendszerének kiiktatásán és a pofázáson kívül. Én addig próbáltam minden helyzetből kihozni a legjobbat. Emiatt is ismernek fel jobban, mint téged. Te csak egy gyenge láncszem vagy, bárhogy is nézem.
Midoriya ezek után lelépett. Tomura fülében csengettek a leteremtő szavak. Felkapott egy poharat és falhoz vágta, ám a Decaynek hála még széttörni se volt ideje.
- Hogy takarjon be földdel a sírásó a jó buzi kurva anyád mellé, te nagyképű geci! Méghogy ÉN GYENGE?! Majd meglátjuk, hogy kit ismernek fel hamarabb. Egy hét múlva, a nevemet megismeri a média és Scarlet King kerül feledésbe. Kurogiri! Szükségem lesz ötven Nomura! El fogom pusztítani a Hosu kerületet. -parancsolta vakaródzva.
- Ez nem jó ötlet. Ha All for One megtudja, hogy mire készülsz…
- Leszarom. Nem hagyom, hogy ennyire sárba tiporjanak.
Kurogiri csak sóhajtott és elteleportált.

Stain Hosu körlet legmagasabb épületénél strázsált. Ez volt Midoriya szerencséje, így biztos távolból figyelhette a tagot. Nagyon nem bízott az egész helyzetben, ami az elmúlt egy órában alakult ki. Honnan tudta meg Stain a főhadiszállás címét? Nem sokáig maradt egyedül, mert egy talpig páncélos hős robogott felé, a háztetőn landolva, Stainnel szemben.
- Chizume Akaguro! Ezennel le vagy tartóztatva több rendbeli gyilkosságért!
- Ohh! Egy újabb áldozatom jött önként és dalolva. Ez ritka meglepetés. -súgta Stain és kihúzva az egyik katanáját előrébb lépett ellenfele felé. -Amúgy, téveszméket kergetsz, ha azt hiszed, hogy ilyen könnyen megadom magam.
- Akkor készülj arra, hogy a kórházban kelsz fel!
Midoriya felugrott ugyanarra a háztetőre, ám egy rejtet zúgnál bújt el, hogy nyugodtan tudjon megfigyelni.
- Hogy hívnak, kispajtás? Ha már tudod a nevemet, akkor alapvető a bemutatkozás.
- A nevem Ingenium! Remélem az eszedbe vésted.
- Ne aggódj, a hullazsákodra majd ráírom.
Ekkor Ingenium elkezdett körözni Staintől harminc centire. Midoriya szemmel nem igazán tudta követni, ellentétben Stainnel, aki csak állt és szemével megfigyelte, hogyan mozog ellenfele. Egy szempillantás alatt egy hatalmas rúgás találta el Stain fejét, de ez alkalmat adott, hogy kardjával megvágja ellenfele lábát. Hamar felállt és lenyalta a vért a fegyveréről, amitől ellenfele a földre vágódott és nem tudott felkelni. Midoriya felvont szemöldökkel figyelte az eseményeket. Erős képessége van, ráadásul elsőre nem ismerhető fel.
- Elpilledtél, Ingenium? -kérdezte szadista hangon Stain és odalépett a taghoz.
- Égj a pokolban, átkozott féreg. -nyögte és próbált felkelni, de legbelül tudta, hogy meg fog halni. Stain átszúrta mindkét lábát, amit hatalmas agonizáló sikoly követett volna, ha nem lett volna a szája befogva.
- Ilyen durva dolgokat kérsz tőlem? Pedig tudhatnád, hogy ez már megtörtént. Ez itt a földi pokol.
Midoriya már készült volna lelépni, amikor a legdöbbentebb dolgot látta meg. Stain eltette katanáját és abba akarta hagyni a feladatát. Ez lenne hősgyilkos? Megnyomorítja áldozatát és úgy távozik, mint aki jól végezte dolgát? Közbe kellett lépnie. Odaugrott Stain elé, aki meglepődött azon, hogy követte bárki is.
- Meglágyult a szíved? Miért nem ölöd meg?
- Nem tartozok a másolóm felé magyarázattal.
Ingenium félelme meghatványozódott, amikor felismerte a másik tagot a USJ támadásánál leírtak alapján.
- Scarlet… King… -nyöszörögte, de senki nem figyelt rá.
- Szép dolog, mondhatom. A nagy hősgyilkos Stain nem akar megölni egy hőst? Innen szánalmas vesztes vagy, nem több, nem kevesebb.
- Vigyázz a szádra, kópia. Különben akkor téged nyírlak ki!
- Félnem kéne? Szólj és akkor eljátsszom.
Ekkor Scarlet King és Stain kései összecsattantak. Végezetül Stain odébb lökte ellenfelét, majd angolosan távozott.
- Chh. Kamu gyáros. -mondta Scarlet King és el akarta tenni fegyverét, ám ekkor vette észre Ingeniumot, aki vonszolni próbálta magát. -És itt az áldozata is. Nekem kell elvégeznem a piszkos munkát?
- Kérlek… végezz… velem…
- Ezt akarod? Hiszen van hova visszamenned.
- Kudarcot vallottam, mint hős. Emiatt a halál lenne… az ítéletem… -nyöszörögte Ingenium és a sisakjából könnyek kezdtek el potyogni.
- Nem vallottál semmiben kudarcot. Te igaz hősként végzed munkádat az államtól függetlenül.
Scarlet King látta, hogy bármit is mondhat, nem fog a helyzet változni. Ingenium inkább a kegyes halált választja, semmint a nyomorék életet. Stain ugyanis a mozgatóidegeket vágta át úgy, hogy ne vérezzen el. Odalépett és revolverével a fejét célozta meg.
- Köszönöm. Ha lehet róla szó, mondd meg az öcsémnek, Tenya Iidának, hogy büszke vagyok rá. -súgta mosolyogva Ingenium, mielőtt a kegyes halálba vezető golyó bele nem csapódott a kobakjába. Midoriya lelkét ekkor némi bűntudat töltötte be. Ingenium nem volt az ellenfele és becsületes hős volt a maga nevében. Ám, néha jobb a kegyes halál, mint a nyomorék élet? Akkor neki se kéne élnie. Hamar kirázta magából a gondolatot és miközben visszament Tomurához, egy másik cél fogalmazódott meg a fejében: Megölni Staint. Neki nincsen célja az életben és tulajdonképp gyenge a lelke mélyén.

Aznap este Mizudaria újabb tanácsot hívott össze. Az este hat órás hírekben elmondták, hogy Ingeniumot megölték és ezért Scarlet King a felelős. Józan ész azt diktálja, hogy ez a fő oka a tanácskozásnak.
- Uraim! -kezdte Shiniji a jelentést. -Azonnali idehívattuk magukat, mert a mostani eset alapján kezd egyre eldurvulni a helyzet.
Shiniji kijelentésére Toshinori és Nezu legbelül megkönnyebbülten sóhajtottak. A két nagyokos rájött arra, hogy a hősök folyamatos hullását már nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Ám, Mizudaria mondata hamar a realitás talajára pofozta őket.
- Így van! Bakugo Katsuki egyre jobban szembe akar menni a rendszerünkkel.
Ekkor mindenki ledöbbent. Shiniji folytatta.
- A Sportfesztivál felvezetésénél arra utalt, hogy az általunk irányított hősrendszer rossz és gonosz lenne. Továbbá, megfenyegetett minket, ha jót akarunk magunknak, akkor a legokosabb az lenne, hogyha önként és dalolva lemondanánk.
- Innentől átveszem, ha nem gond. Ugyanis, az jutott a fülünkbe, hogy lázadást szít ellenünk és ebbe a teljes osztályát bevonta. Úgyhogy, arra kérem Nezut és Toshinorit, hogy beszéljék le a céljairól, ha még valaha az első számú hős akar lenni.
Endeavor afféle „én megmondtam.” -féle tekintetet vetett kollégájára, aki immár a tenyerébe temette az arcát.
- Értsék meg, hogy nehéz korszakban van a megnevezett tanulónk. -vette át a szót Nezu, akiben még megmaradt valamennyi hidegvér. -A barátját maguk sárba gyalázták a hírnevük megőrzése érdekében. Aztán, csődöt mondtak a védelmezés szempontjából is, emiatt két toplistás hős is meghalt. Mindennek a tetejébe egyetlen csepp megbánást se mutatnak maguk, ahogyan se Mt. Lady, se Kamui Woods sem. Ahelyett, hogy oltanák a tűzet, csak szítják.
Ekkor Shinji felállt a székből és Nezuhoz lépett fenyegetően.
- Idefigyelj, te nagyra nőtt patkány! Nem érdekel a szaros lelkiállapota, nem érdekel a semmirekellő rinyája, ahogy a maga szentbeszéde sem! Parancsot adtunk ki magának és azt teljesíteni is fogja! -kiáltott a végén a nyálát fröcsögtetve.
- Shiniji! Vissza a helyedre! -vágta rá Mizudaria, de elsőre süket fülekre talált.
- Nem vagyok a kutyád! Azt meg pláne nem tűröm, hogy…
- Mondtam neked valamit. Ha nem akarsz másnap az utcán kikötni, akkor azt teszed, amit mondok. Világos?
Mizudaria fenyegetése bőven elég volt ahhoz, hogy visszaüljön. A rend így helyreállt. Mizudaria folytatta.
- Hidegen hagy, hogy annak a Bakugo nevű gyereknek milyen lelki állapota van. Nem fogom miatta megmásítani a kérésemet.
- Más miatt is van tanácskozás? -szólalt meg Endeavor most először.
- Igen. Az Ingenium halálesete után összehívtunk egy vészcsapatot. Stain ismét lecsapott és ezzel együtt harminc megölt hőst tudhat maga mögött.
- Már ne haragudjanak, hogy közbeszólok. -vágott közbe Toshinori, mire a két hivatalos személy rondán nézett rá, de ez nem érdekelte. -Olvastam a halottkém jelentését és golyó okozta a halálát. Stain sosem szokott lőfegyverrel ölni. Ez az a tag lesz, aki a USJ támadása során lelőtte két kollégámat.
- Tudom, mire akarsz kilyukadni, All Might. Viszont, nem áll módunkban senkit ráállítani az ügyre a rendőrségen kívül. Scarlet King hamarosan rácsok mögé kerül. Vagy inkább akasztófára.
- Ennyire fittyet hány a veszélyre?! Odakint egy olyan hősgyilkos van felemelkedőben, aki a TI fejeitekre is pályázik! Utoljára figyelmeztetem magát, hogy jobban gondolja át az egészet, mielőtt késő lenne.
- Akkor maga figyeljen ide! -kiáltott vissza Shiniji, de főnöke ismét megállította.
- Én is figyelmeztetem utoljára: Ha nem akarja, hogy kóklernek állítsuk be, akkor jobb, ha befogja azt az oltári nagy pofáját és úgy táncol, ahogy mi fütyülünk. A tárgyalást berekesztem!
Ekkor mindenki felállt és távozott. Csak All Might és Endeavor maradtak. A nagy hősnek már csak kollégája ígéretében bízott.
- Endeavor…
- Tartom magamat az ígérethez, de egyelőre ne várj eredményt. Láthattad, hogy ez a kettős teljesen inkompetens a hősipar irányításában.

Midoriya visszatért a rejtekhelyre és ledőlt aludni az egyik boxban. Nagyon fáradt volt, de csak három órát aludt. Zavarta, hogy Stain könnyen idetalált, ráadásul a kúriáért folytatott harcban se vehetett részt. Mikor feleszmélt, All for One beszélt Tomurához a rádión keresztül. Úgy döntött, hogy kihallgatja az egészet és úgy tesz, mintha nem kelt volna fel.
- Hogy sikerült a Stainnel való beszélgetés? Belép a köreinkbe? -kérdezte All for One.
- Nem. Bár, nem is kár érte. Egy lelki roncs… vagy inkább az utca rongya, aki labilis érzelmeitől vezérelve ragadott fegyvert. Nem is értem, hogy miért akarta besorozni köreinkben? Arra meg végképp nem, hogy miért árulta el a búvóhelyünket egy olyannak, akit nem ismerünk.
- Megvannak az okaim rá, de ha jót akarsz magadnak, nem kérdezed meg. -mondta hidegen, de végül ismét normális hangra váltott. -A lényeg, hogy nem sikerült. Majd meglátja azt, hogy ez veszedelmes hiba volt. Váltsunk témát. Tomura! Miért rendeltél el ötven Nomut a fő bázisomról?
- Egy kis üzenetet akarok a világ felé közvetíteni. -suttogta.
- Akkor sajnálattal közlöm, de visszarendeltem őket. Nincs szükség felesleges erőpazarlásra. A jelentést ezennel lezárom.
Ezekután a rádió kikapcsolt. Midoriya legbelül majd fel tudott robbanni dühében. All for One cseszik okot mondani arról, hogy miért mondja el olyan embereknek a búvóhely címét, akik veszélyesek lehetnek náluk. Tomura meg játssza a durcás picsát ahelyett, hogy komolyabban lépéseket tenne a hősök kiiktatása felett. Lassan kiment az ajtóhoz és visszavette a maszkját.
- Te meg hova…
- Ki kell szellőztetnem a fejemet. Mindjárt jövök.
Tomura eléggé zabos volt ahhoz, hogy ne firtassa tovább. A mestere úgy látszik cserben hagyja.

Midoriya lassan az egykori Chisaki kúriához ment, hogy megnézze, a csapata, hogy halad a kitakarítással. Amikor belépett, akkor látta, hogy mindenki tiszteleg neki. Az első lépés a felemelkedés útján megtörtént.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr8817904455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása