2021. november 07. 16:59 - Ragnafan1992

BnHa Star Knight Deku. 20K különkiadás, avagy Kérdezz-felelek Ragnával.

Sziasztok! A művem újabb mérföldkövet ért el. Tavalyihoz képest duplájára ugrott az olvasottsági szám, amit persze más BnHA fanficcek lazán felülmúlják, ám nekem ez is megmosolyogtató. Bizony, ez nagy szó, tekintve azt, hogy kevesebb oka van a normális, józanul gondolkodó embernek ujjongania.A lényeg, hogy erre az egy alkalomra, de csinálok egy kérdezz-felelek szegmenst. Ám, ez se volt egy fáklyásmenet. Ugyanis, két barátomon/blogger kollegámon kívül mindenki más cseszett bármit reagálni. Úgyhogy kb. ezt is nagy ívben cseszhettem… volna, ha nem tudtam már jó előre, hogy ez lesz a végeredménye. A lényeg, hogy arra a kevésre is adok választ, amik remélem azért elszórakoztatják az olvasókat.

1. Az olvasók kérdése kérdése felém.
Ilyen téren kezdjük xx18Rolandxx kérdéssorával.

1. Milyen arányban váltottak ki pozitív, illetve negatív hatást váltott ki Bakugo lázadása a netnép körében? (Milyen kommenteket kapott stb…)
Ahogy azt sejteni lehet, megosztóakat. Akik ténylegesen figyelték a hősök alakulását, azok teljesen átlátták a lázadás mögötti valós célt. Persze, ott a másik oldal, akik még azt hiszik, hogy All Might halála vajmi keveset változtatott Japán társadalma felé, ezzel nagy ívben ignorálva a káosszal megfűszerezett kétségbeesést. Persze, ha valaki ezt szóvá hozzák, akkor arra hivatkoznak, hogy az állami vezetés tökéletes és kézben tartja a dolgokat (természetesen szemet hunynak afelett, hogy All Might halála előtt egy maroknyi politikus már Overhaul kezében volt, ahogy a hősök 99%-a.). Ezen két oldal folyamatos hadakozást csinált a netes felületeken. Ezzel még nem lenne ugyan probléma, de nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy tudjuk a mikéntjét: Nyomdafestéket nem tűrő szavakat használva és személyeskedve, amik minden oldal adminjának megadják a kellő fejfájást (Ez gyakran kommentszekció letiltással zárultak.). Természetesen itt se hiányzik az a réteg, aki meg telibekakkantja az egészet és csak röhögni jár fel a kommentszekciókat böngészve. Jah, és akik magukba tartják a véleményüket. Summa Summarum: In Real Life szituáció.
2. Mik azok a már eleve létező játékok, animék filmek és egyéb médiumok amik sokszor adnak ötleteket?
Hűha, ez nehéz kérdés. Sokkal könnyebb lenne arra választ adni, hogy mi NEM adott ihletet egy vagy több történeti, karakteri elem kimerítéséhez. Konkrétabb válaszom egyszerű: majdnem minden shounen manga, szuperhős történet tudott alapul szolgálni néhány eszement ötletnek. Legfőképpen, amiben potenciált látok. Ez alól a videójáték és egyéb médium sem kivétel.
3. Tervezel még beleírni olyan történetszálakat amiket valós események ihlettek?
Nem nézek ennyire előre a jövő felé. Sokkal inkább arra törekszek, hogy a történetem ragaszkodjon a valósághoz (bizonyos fokig.) és néha foglalkozzon valós életbeli problémákkal. Ezenbelül még próbálok sokszínűségre törekedni. Ergó, az eredetiben található „szar abusive családban születtem, emiatt vagyok broken hero/megtört karakter.” és a „én is hős vagyok, csak a kezemre ártatlanok vére tapad és senki nem ért meg, brühühü…” -féle klisétől teljesen mást.
4. Hogyan reagáltak a keménymagos MHA fanok a művedre?
Megosztó. Valaki igazat adott nekem abban, hogy ezen változtatások tényleg jobbak lettek volna az alapműhöz képest és felvetek olyan dolgokat, amit az eredeti felületesen érintett/egyáltalán nem foglalkozott. Persze, a másik oldal már az első fejezettől hülyeségnek találta, előhúzva a „ Szuperképességek nélkül senki nem lehet hős.” kártyát. Persze, arról már teljesen elfeledkezik, hogy a Marvel és DC rendelkezik olyan képességek nélküli hősökkel/antihősökkel, akik tudtak okozni kőkemény fejfájást a gonoszoknak (és vice versa.). Ez van, nem tudom az egész BnHA tábort az olvasói körömbe vonzani.
5. Szerinted Kohei hogyan reagálná le a művedet ha valahogyan a fülébe jutna a híre?
Passz. Nem ismerem személyesen. Viszont semmit nem venne át a művemből, az teljesen biztos. Mivel az egyszeri sikerekre utazik és nem arra, hogy a műve valami egyenes és értelmes ívet közöljön.
6. Mi volt a legjobb komment amit valaha kaptál?
Technikailag nem komment, hanem privát üzenet formájában kaptam. Egy 18 éves nő írt nekem azután, hogy ledarálta egy ültő helyében az első öt évadot (és ebbe az extrák is beletartoztak, szóval nem kis idő.). Kijelentette, hogy sokkal jobban élvezi ezen a ponton a művemet és logikai folyamát, mint az eredeti széria logikai bakiktól hemzsegő, és néha kifejezetten röhejes döntéseit. Ami neki ezenfelül bejött a humor, a karakterfejlődés és (itt azért meglepődtem.) a szerelmi kapcsolatok. Nagyon hálás voltam neki és innen is köszönöm szépen a kedves szavakat.
7. Mi volt az a komment ami a legjobban feldühített?
Még tavaly be akart kóstolni egy vérbeli yaoi imádó, aki próbálta szétcincálni a művemet, majd rekordidő alatt elkezdett személyeskedni, amikor látta, hogy a trágár, mocsokban bűzlő kommentjeit törlöm. Két napi okoskodása után eltűnt a színről a profiljával együtt. Az oka mai napig rejtély számomra. Talán a Wattpad profilja annyi feljelentést kapott, hogy törölték, VAGY igaz a történet, hogy állítólag belekötött egy autista ember munkájába néhány helyesírási hiba miatt, de pár keményebb (fizikai értelemben.) emberke ráírt azzal az ígérettel, hogy szájon lesz csettintve, ergó eltűntette magát.
8. A művedben ugye szerepelnek fiktív karakterek is ( Kumiko , Ai, Dan stb...) Az olvasóid hogyan vélekednek róluk?
Eddig nem igazán hallottam felőlük rosszat. Dan sokaknak megtetszett, Ait pedig még valaki waifunak is mondta. Másrészről még Urahara is tetszett sokaknak a kicsit mogorva és kemény szigorral rendelkező, de jószívű karaktere miatt.
9. Neked melyik volt a kedvenc fiktív karaktered?
Mármint a sajátomból? Nekem mindegyik. Tulajdonképp, élvezem az alkotásukat, legyen bárkiről szó. Akár gyűlölni való karakterről, vagy éppen szerethetőről.
10. Ki a kedvenc originál karaktered a sorozatból?
Nekem Tsuyu marad az örök kedvencem. Bár, Mineta, Deku, All Might, Todoroki, Eri is ott vannak. Ha meg gonoszokról van szó, akkor Overhaul, Stain és Twice a Top 3.
11. Mennyire befolyásolja az évadok alakulását az olvasók véleménye?
Semennyire. Eddig is úgy alakítottam a történetet, ahogy logikusnak láttam, most is így teszek. Az egyetlen dolog, ami eddig befolyást, azok a moviek. Eszem ágában nem volt a sztorimba írni, de mikor láttam őket, már akkor raktam össze a fejembe, hogy miként és hogyan rakom össze a puzzle darabkáit.

Következzen Mangekyo022 kérdései.
1.Hogyan készítetted el az OC karaktereidet? Előbb volt meg az ötlet a karakterek felé vagy utólag találtad ki a személyiségüket és a szerepüket a történetedben?
Nem minden esetben. A discovery writing, vagyis a felfedező írásmód elvét követem és úgy építem a történetembe az OC-kat. Ha kivételt kell mondanom, az Daniel Harris karaktere, akit már az ötödik évadban terveztem beleírni… és a hatodik évadban, akárcsak az Age of Heroes movieban is előre engedélyt kértem xx18Rolandxx-től.
2.Mi a legfontosabb szempont szerinted egy történetben?
Kerek egész legyen elsősorban. Egy jó alappal nehéz lenne kihúzni a történeteket (ahogy nem egy anime, film vagy játék tette azt, hogy jó az alapja, de aztán defektet kapott.), így karaktereket, történeti ívet és remek lezárást kell tervezni. Persze ez műfajfüggő és írhatnék ódákat erről.
3.Merítesz ötleteket más mangákból és animékből?
Naná. Továbbá, a DC univerzum animációs filmjeiből, kedvenc nem szuperhősös mozifilmekből és játékokból is egyaránt.
4.Szerinted egy manga/anime/regény építkezhet kizárólag népszerű filmes vagy videojáték utalásokból?
Ha jól van tálalva, még vígjátéknak elmegy. Komoly vagy ne adj isten komolyan vett történeteknek azért már nagyon nem. A Star Wars utolsó filmjében megcsinálták, hogy minden percre valami utalást csesztek. Nem kell részletezni, mekkora trágyadomb lett a vége.
5.Ki a top 5 kedvenc karaktered a saját, illetve az eredeti történetben?
Ha mindenáron csinálnom kéne ilyet, akkor az alábbi lenne.
Eredeti sorozat: Tsuyu Asui, Eri, Midoriya, Mineta. Saját szériám: Aijin Kumoro, Daniel Harris, Urahara Seiji, Kumiko Kumoro, Peter Kumoro.

2. Kérdések az olvasóim felé. Itt egyszerre írom meg a válaszokat.
1. Eddig hogy tetszik a fanficcem?
XxRoland18xx: Én magam ugyan nem olvasok sok fanficcet, de a tiéd az egyik amire azt mondom, hogy nagyon tetszik. Látszik, hogy tényleg próbálod kijavítani az eredeti manga hülyeségeit és közben még a saját történetszálaidat és ötleteidet is beleírod, úgy, hogy próbáljon minél koherensebb lenni az eredeti történettel.
Mangekyo022: Tetszetős és jobban kedvelem, mint az eredetit, mely az alapkoncepciókon túl nem nagyon tudott mit kezdeni magával, valamint a hype és a „kritikusok” ellenére ugyanúgy tele van a bunyós shonen mangák/animék blődségével, logikátlanságával és megalomániájával, mint az elődjei, annyi különbséggel, hogy míg például a Dragon Ball nem vette magát annyira komolyan még a legsötétebb történetszálában sem, addig a My Hero Academia mangakája halálosan komolyan gondolta az egészet.
2. Ki a kedvenc karakteretek belőle és miért? (Itt főleg az OC szegmens érdekel.)
xx18Rolandxx: Ha mindenképpen mondanom kéne egy szereplőt akkor az Aizawa. Tudom, ez most meglepő de ő abba a karaktergárdába tartozik akiket nagyon tudok kedvelni, vagyis, hogy elsőre úgy látszik mintha semmi sem érdekelné és mindenre csak unott fejjel néz de ha cselekedni kell akkor bedobja magát teljes erőből. De a teljes Kumoro család is idefér, mert nem lehet őket nem szeretni.
Mangekyo022:OC szegmensen belül Urahara, Ai és a családja tetszik a legjobban. „Eredeti” karakterek terén meg Kirishima, Rei és Ida.
3. Melyik évad volt a kedvencetek?
Xx18Rolandxx: Az 4. Először is azért mert ott sikerült először úgy igazán kimozdítani a karaktereket Japánból és bővíteni a sorozat világát, de egy nagyon emlékezetes gonosszal is Orlok Kristóf személyében. Illetve azt se felejtsük el, hogy itt kezdett a történet jobban rámenni a valós történelmi események ábrázolására is.
Mangkekyo022: Az Overhaulos szál (5.Évad.), mivel sokkal izgalmasabb, érdekesebb, racionálisabb és élvezhetőbb volt, mint ami az eredetiben volt.
4. Melyik évadom volt a leggyengébb?
Xx18Rolandxx: A 3. Nem mondanám rossznak se, de számomra nem volt túl érdekfeszítő. Értem, hogy ez volt a harcolós/ edző , nagyrészben tournament arc és habár sok bajom nem szokott lenni az ilyenekkel de akár animált, akár írott legyen az ilyen de mindig kiütköznek a problémáim az ilyen szegmensekkel vagyis orrba-szájba megy az edzés,kiszámítható győztesek, egyes karakterek behisztizése mikor veszítenek stb stb. Egyszóval nem a szívem csücske az évad és csak az eleje volt nagyon jó.
Mangekyo022: Bár mindegyik évad tetszett nekem a maga módján, mivel nem vagyok annyira romantika párti, ezért inkább azt mondanám, hogy a romantikás részek nem tetszettek, de mint írtam, ez nem azért van, mert rosszak lennének, egyszerűen nem szeretem a romantikát.
5. Melyik melléktörténeti szálat kedvelitek?
Xx18Rolandxx: A Pókháló ügynökség szálát ( XD ) . Részben mert sikerült egy humorosan perverz de ezzel együtt is kompetens és szerethető társaságot behozni a történetbe, és nem mellesleg Ai karakterével együtt Mineta jellemfejlődését is sikerült elindítani. Másrészt azért mert bár ők nem hivatalos hősök, a főbb karakterekkel mégis képesek jól együtt működni és kisegíteni egymást.
Mangekyo022: Kedvencem mind közül a szigetes mentőakció volt, amikor elmentek evakuálni embereket egy szigetről.
3. Vs szegmens (avagy két olyan személy egymásnak eresztése, akik még nem harcoltak a fanficc futása során. Az eredeti karakterek is megküzdhet a fanficces megfelelőjével.). Kezdjük xxRoland18xx összevetésével.
1: Bakugo vs. Dan Offical harc. Ugyebár Dan és Bakugo nem túlzottan kedvelték meg egymást az 5.évadban ami érthető is előbbi szakmájából kifolyólag, míg utóbbi ígéretet tett, hogy ha legközelebb találkoznak akkor rendezni fogják a dolgokat. Na most egy teljes értékű harc köztük így érdekes kontrasztot adhatna kettejük kapcsolatának.
Válasz: Ha ez megtörténne, akkor Dan nyerne. Bakugo ereje, mozgékonysága és képessége nem alábecsülendő, de Daniel harci tapasztalata és rutinja kellően tudja ellensúlyozni. Ráadásul, a farkas férfi remekül tudja kamatoztatni az érzelmi játékot (amire az ötödik évadban lévő edzés során már volt példa.). Esélyek: 90-10 Dan javára.
2: Mineta vs. Ai. Igaz, hogy ők szerelmi pár, de szerintem érdekes lenne ha Mineta vele is meg akarna küzdeni hivatalosan. Egyrészt mert ettől mindkettejüknek fejlődhetne a jellemük olyan szinten, hogy hogyan tegyék félre a személyes érzelmeiket a harcok során,márészt pedig az író részéről sok perverz poénnak teret adna (na jó ez nem feltétlenül muszáj XD. ).
Válasz: Erre nem vagyok hajlandó válaszolni. Nem szeretem lelőni a poént, de majd meglátod az okát.

Következzen Mangekyo022, aki jóval többel állt elő.
Momo VS Daniel. Válasz: Ez már eléggé 50-50%. Daniel tapasztalata, és harci tudása cserébe Momo Quirkje remekül párosítva egy jó adag kiszámítatlansággal adhatna a farkasnak néhány igencsak kellemetlen fejfájást.
Izuku VS Ashido. Válasz: Egyértelműen Izuku. Tény, hogy Ashido sava és fizikai ereje nem lebecsülendő, attól függetlenül ember és az akupunktúrás pontjai is a helyén vannak. Izukunak emellé ezen a ponton már iszonyatosan magas fájdalomtűréssel rendelkezik, elvégre elég sokat kapott eddig. Az egyetlen megoldás, ha Ashido folyamatosan kitér és ezzel egyidőben sikerrel harcképtelenné tegye Izukut. Ezt viszont nem tartom nagyon valószínűnek. Esélyek: 85-15% Izuku javára.
Ochaco VS Fumikage: Elsőre Ochako esélyei eléggé kevésnek látszanak. Hiába a Quirkje és a Hokuto Shinken, semmiféle távolsági technikája nincsen. Fumikage pedig remekül tudja az ellenfelét távolról támadnia. Viszont, Ochako minden osztálytársához hasonlóan ismeri a Dark Shadow gyengéjét, vagyis a fényt. Továbbá, azzal a ténnyel is számolna, hogy ellenfele nem fog ellene éjszaka vagy nagyon sötét helyen harcolni, nehogy elszabaduljon, hiába az extra erő. Esélyek: 90-10% Ochako javára.

Endeavor VS Overhaul: Ez a harc is egyértelmű. Overhaul teljes erejét már megmutattam, de Endeavorét egyáltalán nem. Viszont, ha ezt a kijelentést félretesszük, akkor sem változna semmi. Endeavor Flames of Hope technikája se-perc alatt kiütné az egykori Yakuza vezetőt. Igaz, Overhaul meg erősebb tud lenni, ha magába olvasztja Mimicet vagy Chronostasist. Ezzel viszont a bökkenő, hogy ez 1 az 1 ellen. Esélyek: 100-0 Endeavor javára.

Ennyi volt eme rövid bemutató. Jövő héten jön a következő fejezet. Sziasztok és köszönöm még egyszer, hogy a fanficcem elért egy újabb mérföldkövet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr6716748702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása