2021. október 02. 11:00 - Ragnafan1992

BnHA Star Knight Deku. 7. Fejezet: Újabb családi megbeszélés.

Másnap a teljes Todoroki család ismét összegyűlt egy gyors megbeszélésre. Érdekes módon Ragna hívta össze, hogy gyorsan kitaláljanak valamit Touya mostani lépésére. Mikor az érintettek beszámoltak a „meghitt családi beszélgetéseket.”, Endeavor felsóhajtott. Annak örült, hogy a családja megúszta egyetlen karcolás nélkül.

Ragna csak akkor szólalt meg, amikor a beszámolók végére értek. Eri éppen a szobájában játszott a Rayman Legendssel, így nem kellett rá figyelni.
- Akkor nyugodtan kijelenthetünk ezen a ponton két dolgot. Egy, Touya nem adta fel a célját, hiába beszéltetek a fejére.
- No shit, Sherlock. -gúnyolódott Fuyumi, mire az apja felemelte a kezét.
- Lányom! Kérlek ne gúnyolódj. Ez nem volt annyira egyértelmű a vallomások előtt.
- De…
- Gondold végig az összes lehetőséget. Lehettek mellékesen ti is célpontok, mert úgy gondolja, hogy a pofátlanság netovábbja, hogy ti éltek, míg ő nem.
- Vagy akár én is. -szólt közbe Rei, miközben a kezében egy tollal írt egy papírra. -Ne felejtsük el: Touya csak most jelentkezett és elképzelhető, hogy elborult az elméje. Ebből az következik, hogy mindenkit ellenségének tekint.
- Sajnos viszont nem ez a helyzet. 100%, hogy apát akarja megölni. -foglalta össze Shoto a helyzetet.
- Így van. A második, hogy más ki akar hagyni a kereszttűzből. Bár, aki megpróbálja megvédeni, azt hezitálás nélkül megöli. -jelentette ki Natsuo, aki szemmel láthatólag a gondolataiba mélyedt.
- Ezt még megerősítheti a ma érkezett levél.
Ragna kijelentésére mindannyian ledöbbentek. Nem tudták ugyan, de az író a megérkezésük előtt húsz perccel kapott Touya Todorokitól egy levelet. Ami a legfurcsább, hogy Himiko adta oda neki.
- Te lepaktálsz a Leauge of Villains egyik emberével? -kérdezte kiakadva Fuyumi, mire Ragna közbevágott.
- Nem paktálok le senkivel. A Quirkom miatt nem mondhatok nemet erre. Egyik oldalt se támogatom egyetlen harcban. Továbbá, biztos ti is tudni akarjátok Touya Todoroki véleményét. És ha nincs további ellenérv, akkor felolvasnám.
A teljes Todoroki család néma csendben várta, míg Ragna felnyitotta a levelet és elkezdte olvasni.

Tisztelt családom!
Itt ülök és a levélírás előtt elgondolkodtam egyetlen dolgon, amit soha nem fogok megérteni. Hogyan vagytok képesek megvédeni egy olyan embert, aki eddig az életében a hazugság, kétszínűség és a saját vérét kukába dobó viselkedés kéz a kézben járt mindig is? Igen, apánkról beszélek. Aztán megvilágosodtam: Anya kivételével egytől egyik nem éreztétek át a fájdalmamat, amit ÉN! Natsuo! Te hiába szajkózod, hogy gyűlölöd apát, egyszer sem érezted át azt, milyen Shotonak lenni, vagy a helyemben! Ugyanis, mindig abban a kegyeletben részesültél, hogy anya nevelt fel. Látni és elszenvedni meg két különböző dolog! Fuyumi! Te és az ostoba békítési kísérleteid éppen olyan szánalmasak, mint amennyire röhejesek. Ha kinyitnád az örökké lecsukott szemedet, rájönnél arra, hogy apát megmenteni kár. Soha nem fogok vele egyetlen szót se váltani, mert a forgatókönyv ugyanaz lenne: Ő kimosná a kezét a dologból és próbálná fehéríteni az amúgy is elszart életét. Shoto… benned csalódtam a legnagyobbat! Azt hittem, hogy ugyanabban a sorsban részesültünk (annyi különbséggel, hogy te nem tapasztalhattad meg a halál érzését.), akkor a pártomat fogod, vagy legalább megértesz. Ám ehelyett azt kellett tapasztalnom, hogy te apám seggét véded. Szemmel láthatólag anya az egyetlen a családban, akire nem tudok haragudni. Mindig is megbocsájtó volt. Ennek ellenére megtette azt, amit TI nem: Eltávolodott apától. A pontja, miszerint ha megölöm apámat, az első számú „hőst.”, akkor Japán teljes fejvadász állománya engem fog keresni, teljesen logikus volt. Ezt az áldozatot képes vagyok vállalni.
Ezen a ponton már feladtam azt, hogy meggyőzzelek titeket az álláspontom teljes igazáról. Viszont, egyetlen kijelentésem még mindig érvényes: Ne álljatok apám és közém, amikor meg fogom ölni, mert abban az esetben nem fogok kímélni senkit. Nincs ínyemre a családomat ritkítani, de ha rákényszerítetek… mondjuk úgy, hogy annak nem lesz jó végeredménye.
Apám! Nehogy azt hidd, hogy nem üzenek feléd semmit! Most még élni fogsz, mert nem áll szándékomban támadni. Viszont, amikor a katarzis napja elindul, akkor már támadni fogok. Addig is vigyázz magadra. Utálom, ha valaki más végzi el helyettem a munkámat.
Tisztelettel: Touya Todoroki.

Ragna az elolvasás után átadta a papírt Fuyuminak, aki azonnal átolvasta újra.
- Nem az én dolgom rátok erőltetni, hogy kinek az oldalán álltok. Úgyhogy adok egy kis időt a választásra. Enji vagy Touya?
Ezekután az író kiment Erihez. A család minden tagja átolvasta a levelet és hosszú ideig mélyen a gondolataiba mélyedt. Endeavor törte meg a csendet.
- Figyeljetek! Touyának valamennyire igaza van abban, hogy a fejemet akarja…
- Apa! -szakította félbe Shoto. -Egyedül esélyed nincs ellene.
- Én sem fogok félreállni. Lehet, hogy magadnak okoztad a bajt, de ebből csak holtan végzed. -folytatta Rei.
- Én is kiállok melletted! -iáltott fel Fuyumi. Natsuo válasza csak nagy nehezen érkezett.
- Nincs ínyemre kimondani, mert még midig utállak azért, amiért a családoddal tettél… de a halálod nem változtat semmin. Touya benne ragadt a gyűlölet és harag tengerében. Úgyhogy én sem lógok ki a sorból.
Ekkor a családi béke immáron véglegesen helyreállt. Ragna is visszatért.
- Úgy látom, hogy a gyűrűt is együtt vinnétek vissza Mordorba. Ennek örülök.
Ekkor majdnem mindenki felnevetett. Endeavor volt az egyetlen. Nem tudta túltenni magát azon, hogy a családja, akiket ennyi ideig ignorált vagy éppen kínzott, most kiáll érte.
- Mostmárcsak az a kérdés, hogy Touya mit ért a „katarzis napja” alatt? -kérdezte Shoto, ám apjának megvolt a válasza.
- Biztos a választásokra.
- Kifejtenéd? Nem vagyok benne annyira mélyen a politikában. -vakarta a fejét az író. -Én csak annyit veszek ebből észre, hogy minden évben 1 Yennel drágább a kenyér.
- Nos, a mostani állami vezetés a béka segge alatt van. Ami az elmúlt hónapban történt, kezdve Mirio döntésén és a hősök és civilek ellen indított övön aluli húzásain, ez a logikus következtetés.
- Akkor emiatt jár egyre több újságíró a UA.-hez. Biztos azt várják, hogy Nezu is állást foglaljon.
- Értem. Akkor egyelőre ennyit a gyülekezőkről. Viszont, ne vegyük félvállról Touya figyelmeztetését. Nem igazán tartom szavahihetőnek. Legyetek óvatosak és ha látjátok, akkor használjátok ezeket.
Ekkor Ragna öt kulcssomóra illeszthető miniatűr gombos kapcsolót adott. A tárgy hasonlított az autók riasztójára.
- Ezek SOS hívóként működnek, amik Endeavor ügynökségének és a Symbols of Peacenek adják le a drótot. Mirióval beszéltem és megmondta, hogy abban az esetben személyesen jön elfogatni Touyát. Mivel kicsik, így titokban meg lehet nyomni.

Mindenki elvette az eszközöket, ezzel véget vetve a tanácskozásnak. Touya utolsó üzenete megint csak az ellenkezőjét váltotta ki. Ahelyett, hogy a család szétszakadt volna, csak még jobban összefogott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr1916706552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása