2020. december 05. 19:31 - Ragnafan1992

High Score Girl 1999 Round 36.

A kettős esküvő napját Július 6-ra lőtték be hőseink. Az addig eltelt idő tartogatott meglepetéseket. Yaguchi és Oono folyamatosan látogatták Raptort, aki immáron teljesen ki lett cserélve. Levette eddigi gusztustalan modorát és elhatározta, hogy immár tisztelettel áll az elkövetkező ellenfeleihez, legyen szó bármilyen játékról. Morrisons társszerződést kötött Daniellel, akinek konzoljavító és értékesítő üzlete remek árai és megbízhatósága miatt, szinte szárnyalt. Narumi és Eleonore elkezdtek randizni, emiatt a nő beadta a válópert, aminek összegét Morrisons az esküvőbe ölte (és emellé keveset számolt fel.). A Haruo lakás, amit Raptor felgyújtott, immár teljesen újjáépült és ki lett bővítve Yaguchi és Oono részére. Namire megnyerte a májusban tartott Puyo Puyo bajnokságot, ezzel beírva magát a helyi videójátékos történelembe, mint „A legidősebb nő, aki bajnokságot nyert.”. Lillith Oonot elsőfokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték. Noha a társaság ott volt, nem tapsolt az ítéleten. Az egykor hatalmas démonasszony immár teljesen megtört, legbelül halott emberhez hasonlóan fogadta a végét. Akira és Makoto folyton látogatták. Erre szokták mondani, hogy a barátait meg tudja válogatni az ember, de a családját nem. Jah és családdal kapcsolatban egy dolog: Rolento megfogadta Daniel tanácsát és egy teljes napon átívlő beszélgetés keretében elásta a csatabárdot Feliciával szemben. Azóta ténylegesen testvérként viselkednek egymással szemben.

  1. Július 6. Oono villa hátsó udvara, reggel 11 óra.

A nap sugarai a csinos villa melletti hatalmas, terjedelmes sátrat simogatta sugaraival. A bent tartózkodók persze kellemes szobahőmérsékletet érezhettek, hála a légkondicionálóknak. Noha, ezen helyiségen belül kettős házasság fog bekövetkezkezni, ez nem olyan nyomott hangulatú volt, mint a Daniel és Oono közöttiből. A társaságnak kötelező volt valami videójátékhoz köthető ruhadarabot viselnie (ez benne is volt a prospektusban.), a hardcore gamerek cosplayt is viselhettek. Ez alá tartozott Chikuron is, aki Alucardként a Castlevanie: Symphony of the Nightból öltözve dőlt hátra a székén. Noha szemmel láthatólag unatkozott, legbelül boldog volt.

A házasság másik furcsa része, hogy a sátor falainál játéktermi gépek sorakoztak. Street Fighter 2 Turbo, The House of the Dead 2, Final Fight, Tekken 3, Sega Rally és még jó pár. Danielék tényleg megtarthatták álmaik esküvőjét, azonban volt pár apró hír, ami kicsit elszomorította őket. Raptort még rendőri kíséret mellet sem voltak hajlandóak kiengedni, ahogyan Lillithet sem (bár őt hiányolta a franc, mégis jólesett volna a társaságnak, hogy lássa azt, amitől rettegtet.). Ugyan Felicia elfogadta a meghívást, de Rolentot még el sem érte a levél, úgy szívódott fel. Felicia csak annyit mondott az okokra, hogy saját útját járja, mert elég sok rossz dolgot követette el, amiért fizetnie kell. A tömeg izgatott és lelkes volt. Morrisons mosolyogva nézett körbe. Az emelvény közelében egy hatalmas fedő fedte be az ötemeletes tortát, amik különböző játékok címképernyői díszítettek. Az ételek és italok is nem az ilyenkor megszokott ételeket tartalmazták, lévén több volt a hideg étel, mint a főtt. „Tényleg más ez, mint az év eleji kényszerházasság.” Állapította meg magában Morrisons és az órájára nézett. Néhány kollegája is itt volt, akik megrökönyödve néztek a diszítésre és értetlenkedtek azon is, hogy miért pénzelte ezt a „kultúrarombolást”. Ám, egyikük, se mert ellene szólni. Ekkor futott be Jago.
- Nocsak. Erre fújt a szél? – érdeklődött Morrisons a fiatalember felől.
- Igen. Sajnálom, hogy késtem, de a Svéd Bankszövetséget nem két rágás megpuhítani.
- Semmiről nem késtél le. Tegyed félre a hivatali formaságokat és ülj le mellém. Nem akarsz lemaradni arról, amihez te magad is hozzájárultál?
Jago engedelmesen leült, mikor felhangzott a jelzés. Elkezdődik a házassági ceremónia.

Az egész ünnepség bizarrságát nem feltéltelnül az adta, hogy videójátékos témával volt megáldva. Egyetlen hozzávaló fűszerezte meg: Egymás esküvői tanúi lettek. Továbbá, nem igényeltek koszorúslányt sem, tehát a bevonuló zene során csak négyen meneteltek egymás mellet (ezzel megmagyarázva a széles sávot.). Mikor a zene megállt, ahogy a párok is, akkor lehetett közelebbről szemügyre venni a ruhákat, amik külön erre az alkalomra lettek szabva. Yaguchin és Danielen ugyanolyan fekete öltöny feszített. Hidaka szőke ruhája eléggé vakító hatást keltett, míg Akira Oonon a szokásához híven violaszín feszített. A legdrágább kellékek voltak, amiért Morrisons jó sokat perkált, de a válási pénzből lett állva az egész. A pap helyére nem más ugrott be, mint az R. Mika és Mai cosplayer nő, akin most elf varázslónő ruha volt a Dungeons and Dragons szériából. Megköszörülte a torkát és belekezdett monológjába.
- Tisztelt egybegyűltek! Azért vagyunk ma itt, hogy tanúi legyünk Akira Oono és Yaguchi Haruo, illetve Hidaka Koharu és Sir Daniel Michael Fortesque házasságának. Bárki, akinek ellenvetése van, szóljon, vagy hallgasson örökre.
Ekkor mintha Lillith szólt közbe, hogy tiltakozik. Oono döbbenten nézett a tömegbe, ahol meglátta, hogy csak Chikuron trollkodott bele.
- Bocsi. Ezt ki nem hagyhattam. – nevette el magát, mire a háta mögött ülő Felicia hatalmasat csapott a sétapálcájával a kobakjára. Ekkor a négyes nevetett egy jót, majd ismét komolyra vették a figurát.
- Akkor. Yaguchi Haruo! Hozzá szeretnél menni az előtted álló Sir Daniel…
Erre a társaság felröhögött. R. Mika azonnal rendbeszedte magát.
- Bocsánat. Karrierem során ritkán fordul elő a bakizás. Hol is tartottam? Yaguchi Haruo! Feleségedül veszed-e az itt látható Akira Oonot és mellette leszel jóban, rosszban, egészségben, betegségben, gazdagságban, szegénységben, a Konami elkurvulásában, amikor minden sikerjátékot pachinko masinákra adják ki és míg a halál el nem választ?
- Igen. – válaszolta Yaguchi.
- Akira Oono! Férjedül veszed Yaguchi Haruot és mellette leszel jóban, rosszban, egészségben, betegségben, a PS5 kijövetelekor, gazdagságban, szegénységben, a Half Life 3 kijövetelekor és míg a halál el nem választ? Igen, nem vagy mégse?
- Igen. – súgta halkan a nő, mégis érthetően. R. Mika Danielre fordította tekintetét.
- Sir Daniel Michael Fortesque! Feleségedül veszed az itt látható Hidaka Koharut és mellette leszel mindenben, míg nem kapsz nyilat az egyik szemedre Gallowmeretől nem messze és meghalsz, de élőholtként Zarokkot legyőzve tovább leszel mellette?
- Igen. – válaszolt Daniel, elengedve a mondata megkérdőjelezését. R. Mika is biztos unhatja ezen mondat ismétlését és emiatt tett bele néhány dolgot. Ám, egyszer még fel kell tennie ezt a kérdést.
- Hidaka Koharu! Elfogadod-e férjedül az itt megjelent Sir Daniel Michael Fortesquet és mellette leszel egészségben, betegségben, jóban, rosszban, azutánis, hogy Rensuke Oshikiri elbassza jellemedet egy ócska spinoff formájában?
- Igen. – mondta Hidaka határozottan.
- Akkor megkérem a férfiakat, hogy húzzák párjuk gyűrűsujjára a gyűrűt.
Yaguchi és Daniel féltérdre ereszkedve tettek eleget a kérésnek. Ekkor Makoto, Namire és Eleonore a meghatódottságtól sírtak.
- Az én kis morci húgocskámból felnőtt nő lett. – súgta Makoto, kiváltva Akira ronda tekintetét.
- A kisfiam végre felnőtt férfi lett. – vágta rá a két anya egymást ölelve. Ezek a gyűrűk se a szokványos értelembe vett díszek voltak. A Sonic szériából ismert aranygyűrűk (amiket a sztori hőse szokott gyűjteni.), a diszítésen pedig a hat Chaos Emerald volt rágravíroztatva. A két férfi felállása után már csak R. Mika utolsó mondatára vártak.
- Daniel és Yaguchi! Csókoljátok meg a mennyasszonyotokat!

Yaguchi szenvedélyesen, magához húzta Oonot és megcsókolta lassan, szenvedélyesen, akár a romantikus filmekben. Daniel és Hidaka ezzel ellentétben vadabb tempót képviselt. Lelki szemeikben az összes általuk látott játék győzelmi képernyője ott szerepelt színes színkavalkádokban és ahogyan kedvenc karakterük benyomják győzelmi pozíciójukat. A legnagyobb mámor érzése járta át az ifjú házasokat. Mikor kiváltak a csókból, a papnak kikiáltott R.Mika ismét felszólalt.
- Akkor megkérem az ifjú párokat, hogy avassák fel a tortát azzal, hogy belevágnak!
Mindannyian odamentek a tortához, miközben a sátorban a zene megváltozott és különböző videójátékok betétzenéjét játszotta a zenekar. Yaguchi és Oono a Final Fight címképernyőjét elfoglaló süteményrészbe vágott bele, míg Daniel és Hidaka a Super Street Fighter 2 Turboba. A násznép körül pincérek jöttek és mentek, különböző szendvicseket és italokat szolgálva fel a vendégeknek. Akik asztalhoz akartak ülni, azok megtehették, illetve ezen a ponton szabadon lehetett használni a játéktermi gépeket is. Yaguchi és Hidaka egymás mellé ültek le és úgy ették a kivágott szeletüket (A többit a pincérek porciózták ki.).
- Ez életünk alighanem legszebb napja, nem igaz? – kérdezte a nő, figyelve, ahogy Oono éppen a Street Fighterben veri meg ellenfelét.
- Igaz, de számomra azok maradnak a legszebb napok, amikor veletek elöszőr találkoztam. Tulajdonképp… akkor változott meg igazán az életem.
- Ha így nézzük, igazad van. Nem haragszol rám, amiért eléggé sokszor megpróbáltalak lebeszélni arról, hogy mondj le Oonoról?
- Akkor sem haragudtam rám. Rád sose tudok. – válaszolt Yaguchi, mikor lenyelte a falatot. – Még akkor sem voltam rád zabos, mikor megpróbáltál anno rám mászni.
Ekkor Hidaka elnevette magát.
- Igaz, az tényleg övön aluli húzás volt a részemről. Akkor azt hittem, hogy csak én lehetek számodra az igazi és már pasi nem kell.
- Hagyjuk a múlton való rágódást szerintem. Új élet vár ránk most, hogy összeházasodtunk azzal, aki a legfontosabb számunkra.
- Igaz. – vágta rá Hidaka, miután az utolsó falat tortát is leküldte. - Van kedved kiállni ellenem Tekken 3-ban? – kérdezte és az öklét Yaguchi fele intve.
- Naná. Viszont, van még egy elintézendő dolgom.
A srác odament a Super Street Fighter 2 Turbohoz, Oono mellé.
- Emlékszel, drágám? 1-1 az állásunk főbb eseményeknél lezajlott harcból.
Oono erre elmosolyodott.
- Akkor eldöntjük, ki a jobb itt és most? – kérdezte halkan.
- Így van.
- Viszont, ha én nyerek, te leszel alul. Tudod, hogy értem. – súgta Oono pajzán mosollyal. Yaguchi erre elnevette magát és felesége felé tartotta az öklét. Az viszonozta a gesztust és kiválasztva kedvenc karakterüket indították el a mindent eldöntő harcukat.

3 óra múlva Morrisons kiment a sátorból, hogy rágyújtson. Ő is beállt a gratulálok sorába és evett a tortából. Most egy pohár, eredeti whiskeyvel a kezében, kicsit dülöngélve az eddig fogyasztott alkoholtól, vette elő szivarját és gyújtott rá. Mellette, a kerítésnek támaszkodva egy nála fiatalabb férfi szívta a cigijét és itta a dobozos Asashi sört. Az idős üzletembernek nem volt ismerős a férfi.
- Ne haragudj a kérdésért, de meghívtalak az esküvőre?
- Igen, én is a meghívottak között vagyok. – válaszolta az idegen és beleszívott a cigijébe.
- Furcsa. Én nem annyira emlékszek rá.
- Amekkora tömeg gyűlt össze, az nem csoda. Bár, én minden fontosabb pontnál ott voltam. A Tekken 3 minibajnokságnál, a Street Fighter Alpha 3 bandaháborúnál és még az áprilisi tornán is ott izgultam a nézőkkel.
- Értem. – bólintott Morrisons és rágyújtott a szivarjára. – Amúgy, hogy hívnak?
- Lényegtelen. – jelentette ki a férfi, de egy kis csend után válaszolt. – Elég csak a becenevemen szólítani: Ragna.
Morrisons értetlenül állt a válasz előtt.

Egy évvel később sajnos sorozatos rossz hírek érkeztek, amik beárnyékolták a házaspárok mindennapjait. Lillith Oono elméje megtört a börtönben és öngyilkosságot akart elkövetni, ám az sikertelen volt. Azóta az elmegyógyintézetben kezelik, sikertelenül. Katatón állapotba került, és ha nem kapna infúziót, akkor szomjanhalt volna (rossz pletykák szerint csak megjátsza, mert megfülelhette, hogy a börtönben olyan rabok is vannak, akiket ő maga tett oda. Emellé, nyilvánosságra került a lányaival szembeni kínzás, úgyhogy rekordidő alatt megtapasztalta volna annak a bizonyos nyalókának a hegyesebbik végét.). Morrisons genetikai betegsége 1999. Karácsonyára súlyosbodott genetikai és 2000. Január végére életét vesztette. Noha Daniel nem számított örökösnek, mégis ott volt mellette. Ő intézte a temetést is, amit szűk körben tartott meg. Üzlet terén Narumi keményen mélytorkozott. Ex-felesége olyan mértékű rablást hajtott végre, aminek legtöbbjét lehetetlen vagy nagyon kemény munkák árán lehetett helyrehozni. Hiába volt a segítség minden oldalról, ez is nagyon kevésnek bizonyult. A Fortesque konzol szerviz a leghíresebb lett Japánban, az Interbank Jago vezetésével a 2000. Február végére a fogyasztói felmérések eredményéi szerint lett a legjobb bank egész Amerikában. És, hogy milyen a kapcsolata Yaguchinak és Oononak, illetve Danielnek és Hidakának? Hát… napról napra erősebb lett. Ez van, ha olyanok találják meg egymás között a szerelmet, akiket tényleg egymásnak teremtett az isten… vagy a Capcom, Namco, SNK és a többi videójáték fejlesztők, akik azon videójátékokat készítik, amiket a mai napig is élveznek. Továbbá, biztos felmerült a kérdés, hogy a házasság óta hallotta-e bárki is Oonot beszélni? Hát, csak a szűk családi és baráti köre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr7816319704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása