2020. november 23. 11:12 - Ragnafan1992

HSG 1999. Round 30.

Az Ages Knight és a Team Yomi szemmtől szembe álltak egymással. Raptoron látszik, hogy teljesen máshol jár az esze. Terve nemcsak, hogy nem vált be, de még kegyetlenebb harcossal állnak szemben, emellé a sérelem, amit Hidaka okozott sem tűmt el nyomtalanul. Chikuron ellenben baltaarccal várta a fejleményeket.
- Egész érdekes ötlettel álltatok elő. Ketten egyként harcolni? Ha nem a saját szememmel látom, akkor azt mondanám, hogy őrültség.
- Nem annyira, mint parancsba adni az egyik emberednek azt, hogy az egyik csapattársam kezét eltörje. – vágott vissza keményen Daniel, mire Chkiuron arca elkomorodott.
- Nem tudsz te semmit. A verseny végén el fogom árulni a teljes igazságot.
- Aha, persze. Inkább, verseny végén Zangief barátom fog gondoskodni arról, hogy soha a büdös életbe ne fogjatok a kezetekbe kontrollert. – morogta Hidaka, ám a csapatvezetőt ez a mondat hidegen hagyta. Oono felé fordította tekintetét.
- Remélem, hogy a döntőben egymás ellen fogunk harcolni.
A nő csak baltaarccal bólintottés elindult, ám pár lépés után megállt.
- A két Oonoval szeretnék beszélni a döntő előtt. Igencsak fontos ügy.

Nemsokra elkezdték az elődöntőt. Mika felkonferálta az elődöntő első mérkőzését, mely nem volt más, mint a Team Yomi kontra Blazers. Mindenki legnagyobb meglepetésére az első játékosa a Blazers csapatnak Mitsurugi volt. A férfi terve egyszerű volt: felpuhítani és leverni annyi ellenfelet, amennyit csak tud, s ha netalán kiesne, akkor a többiek felsörpik a megcsonkolt csapatot. Viszont a Team Yomi csapata is tartogatott meglepetést: Chikuron szállt be elsőként. Mitsurugi és Chikuron egymás szemébe néztek.
- Azt vágod, ha te itt veszítesz, akkor a csapattársaidat leverni már gyerekjáték lesz az enyéimnek? – Kérdezte Mitsurugi önbizalomtól túlfűtve.
- Nagy téveszmében élsz, barátom. A csapatom eléggé kemény. Talán azt hitted, direkt tartom hátul őket az első meccsnél? – kérdezte Chikuron fanyar mosollyal, majd mindketten odaálltak a kabinetek elé. Mika elismételte a már ismert szabályokat, majd elkezdődött a a elődöntő. Mitsurugi Gato-t választotta, míg Chikuron Terry-t. Az első round annyira szoros volt, hogy a vége döntetlen lett. Pedig dobálták egymást az erősebbnél erősebb szupertámadásokkal. Mitsurugi ekkor egy felszívott annyi levegőt a tüdejébe, amennyit tudott, amit aztán teljesen kifújt, mely után arca nyugodtabb volt, mint az érintetlen víz felszíne. Amikor elkezdődött a round Chikuron támadni akart, de hirtelen megállt. Észrevette, hogy Mitsurugi egy centit sem mozdul a karakterével. Rájött, hogy ezt a round-ot egy time up győzelemmel akarja Mitsurugi elérni, ezért vár, amíg az ellenfele rátámad, hogy majd roll mozdulattal meg counter támadásokkal megsebezze, hogy aztán trükkökkel kivárja a round végét. Minimális erő, abszolút győzelem. Sokak számára ez undorító módszer lenne, de Mitsurugi számára ez csak egy út volt a győzelemhez. Viszont egyvalamivel nem számolt a férfi és ez lett a veszte: Chikuron nem az a játékos, aki ne hajlana az ilyen megoldásokra. Mitsurugi döbbenetére Chikuron hátrált egy kicsit a karakterével, majd mindkét karját a háta mögé tette. Mindenki csak nézett, hogy mi van, pedig a tapasztalt játékosok már sejtették, hogy mire megy ki az egész: Chikuron is kivár, sőt, már provokálja Mitsurugi-t, hogy ő lépjen először. Mindenki érezte, hogy aki elsőnek lép, az fog elvérezni. Az idő meg telt. Végül az utolsó 5 másodpercben Mitsurigi bukta be a türelemjátékot: be akart vinni egy Raiga mozdulatot, amire Chikuron egy Roll és Buster Throw kombóval válaszolt. Ekkor felvillant a Time’s Up felirat, s ezzel Mitsurugi elvesztette a meccset. Lilith elélvezett az örömtől, mely látványtól egyedül a tégla nagyságú és betonból készült betét mentette meg a kanapétól. Mika szólítani szerette volna Blazers második játékosát, viszont ekkor Chikuron olyat tett, amire senki nem számított: mosolyogva fel tette a jobb kezét majd megszólalt:
- Sajnálom, de begörcsölt a kezem, szóval játékra képtelen vagyok. Feladom.
Majd nemesi mosollyal elhagyta a színpadot. Társai és az ellenséges csapat le voltak döbbenve, a nézők meg bambán néztek, kivéve Lilithet, akinek Chikuron eme lépésétől nem csak a haja és bőre, de a fanszőrzete is kifehéredett, mint a fal. Csak remélte, hogy tudja, mit csinál a harmadik utód.

Mika pár másodperc döbbenet után felkonferálta a két csapat következő versenyzőit: Raptor-t a Team Yomi csapatból és Yoshi-t a Blazers csapatból. Raptor Freeman-t választotta, míg Yoshi Hokutomaru-t. Raptor játékán sokan észrevették, hogy valami nem stimmel. Nem volt olyan pontos, mint a korábbi játékaiban volt. Ennek oka valamennyire egyszerű volt: Hidaka szavai jártak az eszébe, amiket a King Of Fighters 98 Slugfest meccsüknél mondott. Az első round-ot még Raptor nyerte egy Morbid Angel támadással, viszont a második round-ban bekapott egy Sora Hazaki Dan mozdulatot, majd a végső round-ban kikapott, miután ellenfele bevitt egy Rakkazan Kyo támadást. Az emberek örültek Yoshi győzelmének, viszont észrevették, hogy Raptor-t egyáltalán nem érdekelte eme veresége. Mintha Hidaka iránti rögeszméje már teljesen átvette volna felette az uralmat, s az egyetlen dolog, ami érdekelné, hogy összezúzza a nőt, az embert, aki ennyire megalázta egyszer és mindenkorra. Rolento és ellenfele Yoshi is érezték, hogyha Raptor elengedte volna a Hidaka dolgot, akkor még nyerhetett is volna. Viszont a harmadik összecsapás, melynek résztvevői Rolento és Yoshi voltak is tartogattak érdekes meglepetéseket. Rolento Hokutomaru karakterét választotta szintén, mellyel meglepte ellenfelét. Rolento és Yoshi keményen egymásnak estek, mindketten nyomatták Hokutomaru Karakusa Giri, Shuriken és Sora Hazaki Dan támadásait. Végül az első round-ot Rolento nyerte egy Rakkazan Kyo támadással. Megindult a második round, viszont ekkor hirtelen váratlan meglepetés történt: Rolento szándékosan, hátratett kezekkel hagyta, hogy Yoshi leverje az első round-ban. Az nézők értetlenkedtek, majd Mika odament hozzá a mikrofonnal.
- Ez mégis mit jelentsen! Látszott, hogy szándékosan veszítette el az első round-ot! Van erre magyarázata? – Kérdezte Mika.
- Nincs szükségem előnyre, hogy győzzek, szóval hagytam, hogy ellenfelem egyenlő eséllyel küzdhessen velem. – Nyilatkozta Rolento, melyre a közönség felháborodva reagált, ellenfele feje meg teljesen bevörösödött a méregtől. Felicia volt az egyetlen, aki messze a nézőtér sarkából szomorú fejjel nézte az eseményeket.
Rolento mutatványa után megindult az utolsó round közte és Yoshi között. Már éppen kiakarta ütni Yoshi-t egy Chou Hissatsu Shuriken szuper támadással, amikor Yoshi elkiabálta magát:
- A fene egye meg!
Ekkor Rolento fejében hirtelen megjelent két gyermek: egy kislány, aki fáramászás közben beütötte a jobb térdét és egy alig pár évvel idősebb fiú, aki bekötözte a lány térdét, majd együtt nevetve hazamentek, miközben a fiú a hátán vitte a lányt. Rolento eközben véletlenül rossz gombot, nyomot, s nem jött be a Chou Hissatsu Shuriken. Yoshi ekkor elkezdte gyenge, de gyors támadásokkal sorozni Rolentot, aki gyorsan összeszedve magát visszatámadott, s végül mindketten egy Kuuten Kyaku támadást vittek be, aminek a vége egy dupla knock out lett.
- Döntetlen! – Jelentette be Mika, mire Lilith akut agyfasszal bement a legközelebbi mosdóba káromkodni, amit a kültér elnyomott. Raditz és Splinter, de még Raptor is odasiettek hozzá, hogy megkérdezzék, mi történt, de Rolento elviharzott. A színpad egy eldugott, árnyas sarkából Chikuron észrevette, hogy Rolento és Raptor is bajban vannak. Nem hitte volna ezen a ponton, hogy tudja anya feladatát elvégezni. Ha a megmaradt két játékos is elvérzik, akkor vége a küldetésüknek.

Ezután Raditz lépett pályára, aki Kevin karakterét választotta. Ellenfele Siegfried volt, aki Tizoc-al próbált szerencsét. Raditz az első round-ot egy Hell Trap támadással nyerte, majd a második round-ot egy Creeper, Low Attack mozdulattal nyerte meg, ezzel kiegyenlítve a két csapat között. Második ellenfele Li Long volt, aki Kim Jae Hoon-t választotta. Az első roundban Li Long nyert egy Han Getsu Zan támadással, majd a második round-ban Raditz szépített egy Hell Snipe mozdulattal. Az utolsó round idegtépő volt, viszont a végén Raditz került ki győztesen egy Lucky Strike támadással. Viszont Raditz-on kezdett megjelenni a két ellenféllel való kifáradás tünetei. A Blazers utolsó játékosa Taki volt, aki Hotaru-t választotta. Az első round még Raditz szekerét tolta, de a második round-ban Taki átvette a vezetést egy Rengeki Shou támadással, majd a végső round-ban egy Shoushou Tenrenge szupertámadással kivégezte Raditz-ot. Ezzel mindkét csapatnak már csak egy-egy embere maradt: Splinter, aki Butt-ot választva ment a végső csatába, illetve Taki, aki maradt Hotaru-val. Az első round egy döntetlennel végződött. A második round első felében Taki vezetett. Viszont amikor Taki beakart vinni egy Tenshou Ranki szupertámadást, Splinter gyorsan megszakította egy gyenge, de gyors ütéssel, majd egy Kyokugen Ko Hou szuper támadással megnyerte a meccset.
- A győztes csapat… a Team Yomi! Ők jutottak tovább a döntőbe! – Prezentálta fel Mika.
A közönség nem volt boldog, mert a Blazers csapatát preferálták jobban. Viszont ezt a Team Yomi tagjait nem érdekelte, főleg Rolento-t, Raptor-t és Chikuron-t hagyta hidegen a közönség nem tetszése. Ezután a Team Yomi csapata angolosan távoztak. Lilith viszont ideges volt, mert érezte, valami nem stimmel a csapatával. Gyorsan Chikuronhoz ment és a fogai között préselte ki, hogy a döntőt megelőző egy órában várja őket egy kis beszélgetésre. Ezektuán visszament Morrison mellé, aki elégedetten kortyolgatta a kóláját.

Nem sokkal a Team Yomi és Blazers csapat harca után előkészültek az elődöntő második összecsapására, az Ages Knights kontra Crusadersre. Yaguchi csapata már fent is volt a színpadon, míg a Crusaders csapata sehol nem volt még. Danielék jobban örültek annak, hogy engedélyezték a tartalék játékos használatát, igaz, így Yaguchi és Oono egynek számítottak. Senki nem értette, hogy mi lett a Crusaders csapattal, hogy még egyetlen egy tagja sem volt jelen. Mika vakarta a fejét, hogy most mi lesz, hiszen ha nem jelentek meg hamarosan, akkor ki kell zárnia őket a versenyből, amiből viszont botrány lenne. Viszont amikor éppen be akarta jelenteni a kizárást, hirtelen minden fény kialudt. Néhány másodperc után viszont visszatértek a fények, mely után következett a nagy sokk: a Crusaders összes tagja be volt öltözve az 1993-as JoJo’s Bizarre Adventure OVA valamennyi karaktereként, miközben az 1994-ben kiadott „Eastern Heart, Western Mind” OST számra táncoltak a színpad közepén. A produkció után néma csend volt… egészen addig, amíg Daniel és Hidaka el nem kezdtek tapsolni, mely után követte őket a közönség is. Mika ezután felkonferálta a mérkőzést:
- Az elődöntő második mérkőrése: Ages Knights és Crusaders! A szabályok ugyanúgy érvényesek, mint a Team Yomi és Blazers esetében is. Az első meccse pedig… Makoto az Ages Knight csapatból, míg a Crusaders csapatból…
Ekkor Joseph hirtelen kivette Mika kezéből a mikrofont.
- Én, Joseph, a legjóképűbb férfi eme elfuserált helységben! Először is köszönöm a gyönyörű Hidaka nevű angyalnak a bókot, amit mutatványunkért kaptunk! Ígérem, a virtuális ringben is lenyűgözlek, csak előtte még átverem magam a lilafejű sárkányon! Addig is várjál rám!
Hidaka kuncogva elpirult Joseph angyali megjegyzésén, míg Makoto feje elkezdett füstölni a dühtől. Egy perc múlva meg is kezdték a játékot. Joseph Rock-ot választotta, míg Makoto ezúttal Tizoc-ot választotta.
- Legalább testhezálló karaktert választottál. – Jegyezte meg hangosan Joseph Makoto-nak, akinek már készült felrobbannia egy idegszálának.
Az első körben Makoto volt alul, mivel kizárólag alap támadásokkal operált, míg Joseph úgy nyomta Rock összes speciális támadását, mintha úgy született volna velük. Az első round-ot Joseph nyerte. Makoto csak mérgesen nézett maga elé, amíg Joseph meg nem lépte élete legnagyobb hibáját…
- Figyu, Süsü! Csak azért, mert randa vagy, nem kéne a játékstílusodnak is rondának lennie.
Ekkor Makoto eleresztett egy Godzilla üvöltést, melytől Joseph kifehéredett, mint egy papírlap, majd a második random perfect-re hazavágra Joseph-et, majd a harmadik round-ban is perfect-re leverte egy Big Fall Griffon támadással. Mika ekkor mikrofont ragadott.
- A nyetes Makoto, aki…
De még mielőtt tovább mondhatta volna, Makoto tűzvörös szemekkel, habzó szájjal és levitáló hajjal Joseph felé közeledett, aki még egészen biztos volt a sérülés mentes kimagyarázásában, egészen addig, amíg Makoto a semmiből elő nem vett egy gésagolyókból álló ostort (hogy mit keresett nála, azt nem akarjátok tudni), majd démoni vigyorogva közeledett Joseph felé, aki erre reszketve felkiáltott.
- OH, MY GOD!
Majd kimenekült az épületből, utána démoni fejjel Makoto a nyomában, eszelősként lóbálva fegyverét. A közönség hahotázásba fogott, még Mika is csak egy hatalmas nevetéstenger után szólalt meg.
- Nos…. mivel nem volt szabad elhagyni a színpadot, ezért bár Makoto nyert, ki lett zárva a mérkőzés hátralévő részébő! A következő meccse Namire kontra Polnareff! Namire Jenet-et választotta, míg Polnareff Freeman-t. Kezdetben Namire elég jól állt, sikerült bevinnie a Gulf Tomahawk támadást is, de végül Polnareff felülkereredett Freeman Nightmare, Crow és Morbid Angel támadásaival. A végső döntő ütést Polnareff vitte be a Full Blast támadással. Namire elbukott, de Polnareff sport szellem volt, kezet fogott vele, majd becsületesen elváltak.
- A második összecsapás nyertese Polnareff! Ellenfele az Ages Knights csapatból… Hidaka!
Hidaka a kabinet elé ment, mire Polnareff kuncogva megjegyezte csapata felé:
- Hogy fog ezért Joseph irigyelni.
- Jelenleg az öreg annak fog örülni, hogy a gerincéből nem kell műanyag darabokat kiszedni. – reagált rá Jotaro.
A közönség soraiban ott volt Raptor, aki maga sem érti miért, de látni akarta Hidaka meccsét.

Hidaka Kevin-t választotta, míg Polnareff maradt Freeman-nél. Az első round szoros volt, amit végül Hidaka egy Hell Trap támadással nyert meg. A második round viszont elég egyoldalú volt… Hidaka javára. Polnareff köpni-nyelni nem tudott, annyira nem kímélte Hidaka, aki csak úgy osztotta a Hell Arrest, Abide Mine és Poli-Throw támadásokat. Végül a kegyelemdöfés egy Hell Snipe volt. Polnareff mosolygott, majd kezet nyújtott Hidaka-nak, aki elfogadta. A közönség tapsolt.
- A nyertes Hidaka az Ages Kight csapatból! Következő ellenfele pedig Avdol!
Avdol már ment is a kabinet elé. El is indult a meccs. Az első roundban Avdol és Hidaka szorosan verték egymást alaptámadásokkal, amiből végül Avdol került ki győztesen egy Justice Hurricane támadással. A második round-ban alább volt Avdol figyelme, ahol Hidaka egy Hell Arrest támadással nyert. A harmadik és utolsó round nagyon feszült volt, mivel mindketten fogástámadást szerettek volna bevinni az ellenfele ellen. Hidaka végül úgy érezte, hogy a legjobb, ha felhagy a fogás alkalmazásával és alaptámadásokkal támad. Be is vált az új terve, melyet a legvégén már csak az ellenfele tiszteletéért egy Gatling Freezer támadással áldott meg.
- A nyertes ismét Hidaka az Ages Knight csapatból! – Jelentette be Mika, mely után Avdol is kezet rázott Hidaka-val.
Ezután Kakyoin vonult fel, aki éppen egy cseresznyét szopogatott minden ok nélkül… melynek az lett a vége, hogy félrenyelte és csak Jotaru izmos hátbacsapása mentette meg, ami szabályos dobütésnek hatott. Kakyoin ezután összeszedte magát, majd a kabinet elé vonult.
Hidaka maradt Freeman-nél, Kakyoin pedig Hotaru-t választotta. Az első round-ot Kakyoin uralta, amit aztán egy Shajou Tai támadással nyert meg. A második round-ot már Hidaka nyerte meg egy Lucky Strike támadással. A harmadik round-ban sokáig nem tudtak mit kezdeni egymással. Az utolsó 10 másodpercig egyikük sem tudta kiütni a másikat, pedig mindkettőjük életcsíkja már alacsonyan volt. Ekkor mindketten neki estek egymásnak, Kakyoin felülről, Hidaka alulról próbált támadni… melynek végül egy dupla knock out lett a vége.
- Az ötödik meccs döntetlen lett! – Jelentette be Mika.
Mindenki meg volt lepődve, de gyorsan átment a meglepődés tapsviharba, mivel nagyon élvezték a meccset. Hidaka és Kakyoin kezet fogtak, majd leültek a saját csapataikhoz.

Jotaro látta, hogy ő maradt utoljára.
- Yare, yare daze. Úgy nézz ki nekem kell kihúznom a csapatot a slamasztikából!
Daniel hatalmas sóhajok után összeszedte magát és felállt. Érezte, hogy muszáj lesz nyernie, hiszen Jotaro kemény ellenfél és szerette volna, ha Yaguchi és Hidaka több időt tudnának pihenni. Ekkor szólalt meg Jotaro felé mutatva és pár lépést téve.
- Oh! Szóval meg mersz közelíteni? Ahelyett, hogy elfutnál. Holott már csak te maradtál és ha kikapsz, akkor a bajnokságotoknak annyi. Pont olyan kétségbeesett vagy, mint egy diák, aki a dolgozat előtt öt perccel akar mindent megtanulni.
Jotaro elmosolyodott és válaszolt.
- Ahhoz, hogy szétrúgjam a seggedet, közelebb kell, hogy menjek.
Mindketten egymás felé indultak.
- Akkor gyere olyan közel, amennyire neked jólesik.
Szerencsére, mikor egymáshoz közel voltak, akkor csak kezet fogtak a közönség tapsvihara közben. Mikor leült az izgalom, Mika felkonferálta a következő párbajt.
- A következő meccse: Daniel az Ages Knight csapatból, illetve Jotaro a Crusaders csapatból.
Daniel és Jotaro a kabinetekhez mentek és egyetlen egy másodpercet sem pazaroltak. Daniel Rock-ot, Jotaro Terry-t választotta. Az első round elején alaptámadásokkal kóstolgatták egymást, majd mindketten távolsági támadásokkal feszültek egymásnak. A legdurvább jelenet az volt, amikor egyszerre vitték be egymásnak az utolsó hát másodpercben a „Hard Edge” és „Burn Knuckle” támadásokat, melynek köszönhetően az első round döntetlen lett. Innentől nagyon meredek volt mindkettőjük számára a játék, hiszen így a második round volt mindenképpen a végső. Daniel ls Jotaro kíméletlenül támadták egymást Rock és Terry összes különleges támadásával. Végül már csak 10 másodperc maradt. Daniel-nek volt egy mindent vagy semmi ötlete. Először egy Double Reppuken támadással indított, melyet Jotaro nem értett, hiszen könnyű volt kikerülni egy ugrással. Viszont ez volt a végzetes hiba, amire Daniel számított, hiszen így pont ott volt Jotaro karaktere, ahol szerette volna: pár centire Rock közelében. Ugyanis amikor már csak pár centire volt Jotari a levegőben, Daniel aktiválta a Raging Storm szuper támadást, melyet így a levegőben Jotaro már nem tudott kikerülni. Jotaro veszített.

- A győztes Daniel! Az Ages Knight jutott be a döntőbe! – Konferálta fel az eredményt Mika.
Az Ages Knight csapata megörült az eredménynek, Hidaka átölelte Danielt örömében. Makoto is Joseph is visszatértek a helyszínre, bár Joseph arca olyan volt, mint aki most esett át egy beöntésen. Az Ages Knight csapat és a Crusaders csapat is gratuláltak egymásnak. Közben a két Oono nem feledkezett meg Chikuron kéréséről sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr6716296316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása