2020. november 23. 09:48 - Ragnafan1992

High Score Girl 1999. Round 29.

Az első két csapat hívószóra jött a színpadra, ahol a két Garou: Mark of the Wolves gép már várta őket. Chikuron szemmel látható feszültséggel jelölte ki magát elsőnek és Terryt kiválasztotta, a T.O.P. sávját pedig életereje elejére rakta. Mindenki furcsállta a dolgot, ám hamar meglátszott, hogy felesleges a srác felé bármi aggodalmat kimutatni.

Ugyanis, teljesen letarolta az ellenfél csapatát, a Golden Phoenixet. A csapatkapitányukra a tömeg csak nézett nagy szemmel. Az első ellefelét sebesüléssel ugyan, de legyőzte, az utána jövő kettőt Perfectel kísért Buster Wolf ultival győzött. Az utolsó a Golden Phoenix csapatában Furry volt, aki Gatot választotta és ő a T.O.P. mérőt középre állította. Ugyan, ő már rendesen felvette Chikuron ellen a kesztyűt. Onnét is látszott, hogy egy roundot sikeresen megnyert. Ám, a srác csak játszadozott eddig, most kapcsolt rá a komoly fokozatra és innentől Gatonak harangoztak. Esélye se volt semmi speciálisat behozni se a második, de még a harmadik roundba sem. Mikor Terry megnyerte a játékot, ezzel 5:0-ra győzött, R. Mika felkiáltott:
- És a győztes, a Team Yomi rekordidővel!
Raptor elbizakodottan mutatta a hüvelykujját a csapatkapitánya felé, ám ezzel nem lágyíthatta meg a szívét. Yaguchinak eszébe jutott egy ötlet, amivel segíthet. Anyjával folyamatos diskurzust tartott és megpróbálta minél jobban elmagyarázni a játék szabályait és megmutatta, hogyan kell kombókat behozni és a helyes kéztartást. Ha másra nem jó jelenleg, akkor megtanítja azt, aki nem vagy alig tud. Oono csak mosolyogva figyelte. Volt valami a tarsolyában, amiről még senki nem tudott semmit. Még csak két csapatharc maradt, úgyhogy az idő szűkös volt.

A következő meccs a Blazers vs Segata csapatharc volt. Szemmel láthatólag a Blazers csapata amerikaiakból állt, lévén nem ázsiai formájú arcuk volt, emellé, még a mellényükön is rajta volt az adott ország zászlaja. Ez már sokkal kiélezetebb küzdelem volt a közepéig. Ugyanis, a Blazers csapatkapitánya, Mitsurugi harmadikként lépett be a pályára és Gatot használva a megmaradt három ellenfelet a pixelföldbe gyalulta. Hiába kapta be Tizoc Big Fall Griphonját az utolsó meccsben, amiért Gato már csak 1% életerőn állt, akkor sem mutatta a gyengeség jelét, hanem egy teljes mérővel bevitt Tenryuu Retsu-Ga nevű technikával válaszolt. Eközben Daniel észrevette, hogy a csapatát fentről kíváncsi szemek figyelik. Felnézett és látta Morrisons tekintetét, aki nem egészen volt elégedett azzal, hogy Hidaka hozzá bújik. Ám, jelen pillanatban nem érdekelte a mostohaapja. A bajnokság volt az első. Az utolsó előtti meccs a Crusaders vs Jaegers volt. Ezek aztán kimerítik a szemfárasztó fogalmát. Az egyik oldalon JoJo’s Bizarre Adventure fanok cosplay felvonulása volt, míg a másik oldalon egyaránt volt Japán állampolgár és külföldi is. Mérkőzésük során szó szerint a csapatkapitányok maradtak utolsóként. Jotaro Terryt használt, addig ellenfele, Hagar Tizoccot. Namire most ismerte fel a nagydarab tagot, mert ő vett részt a Puyo Puyo Nun körmérkőzésén. Magában remélte, hogy sikerül neki nyernie. Szemmel láthatólag a kezdők kedvence lett a nagydarab, madárnak öltözött Lucha Libre harcos, mert az egyetlen használható taktikája a fogások garmadája. Oono mikor elöszőr meglátta a második meccsen, videójátékos ösztöne azonnal kapcsolt és már most a karakter mesterének érezte magát annak ellenére, hogy egyszer se játszott vele. Hagar is hasonlóképp érezhette magát, hiába ő volt az utolsó. Ugyanis, az első roundot ő nyerte meg és sikeres Daedalus Attack nevű támadással. Innentől viszont Jotaro védelmi taktikát vett fel és folyton büntette a sikertelen fogásokat. Második roundban egy sikeres Power Dunkkal, a harmadik és egyben mindent eldöntő menetben pedig a Power Geyserrel nyerte meg a küzdelmet. Mikor Jotaro győztesen felállt, szemébe húzta a kalapját és levonult a színpadról, a csapata csak azután vonult le. Mikor az Ages Knights csapatát szólították fel a Team Earthquake ellen, már azt nem érezték biztosan, hogy tovább fognak jutni.

Az ellenfél csapat neve nagyon becsapós lehet, hiszen az Earthquake nem nagydarab izompacsirtákból álltak, hanem nőkből. A csapatkapitányuk, Shodan Daniel elé volnult. Goth öltzöködése eléggé elütött a csapattársaitól, ami mellé még kifejezéstelen arcot is vágott.
- Remélem, hogy tisztességes és remek küzdelem elé nézhetünk. – nyújtott a a lány a kezét, majd figyelme Yaguchira terelődött.
- A társatoknak el van törve a keze, ahogy látom. Ha kell, egy emberemet megkérem, hogy direkt veszítsen és egyenlő lesz az állás.
Oono erre a pasiját magához húzta, tekintetével már meg is adta a választ: Törődj a saját dolgoddal, mi ezt megoldjuk. Daniel a kézfogás során adott szóbeli választ.
- Köszönjük, de nincs rá szükség. Megoldjuk saját kútfőből.
Erre Shodan elmosolyodott és visszaindult csapattársaihoz. Ideje volt megbeszélni a stratégiát.
- Előként megyek én. – jelentkezett Namire, aki reszketett egy kicsit. – Csak kolonc lennék a nyakatokon és ha engem mihamarabb kiírnak, azzal már elbizakodják magukat.
- Akkor én megyek másodikként. – reagált rá Yaguchi, felmutatva sérült kezét. – Inkább még jobban elbízzák magukat a sérült kezem láttán.
Daniel jelenleg nem akart vitába bonyolódni, így meghagyta a srácra a választást. Oono önként jelentkezett harmadiknak, így gyors döntés alapján Hidaka a negyedik és Daniel marad a végére. Mikorra ezzel készen voltak, jelezték, hogy készen állnak. Ekkor hívta be őket R. Mika, ahogy az Earthquakes csapatát is. Elkezdődött a negyedik elődöntő mérkőzés.

Elsőként az Ages Knights csapatából Namire ment ki és fiatalos lendülettel huppant a gép elé. Az ellenfél csapatból Ai jött ki, aki egy folyamatosan mosolygó festményre hasonlított. Yaguchi anyja ekkor egy elég fura lépést tett: Noha azt mondogatta neki a fia, hogy válassza Terryt, helyette Bonne Jenet került választásra. Ez már elég fura lehetett, mert eddig csak egyszer választották őt. Ai Kim Jae-Hoont nyomta be. Mindketten életerejük elejére rakták be a T.O.P.- t. Amint a meccs megkezdődött, szó szerint ádáz harc vette kezdetét. Namire folyamatosan védekezett és próbált kicsikarni egy-egy spéci támadást, vagy alap kombót. Ez kezdetben kifizetődni látszott, mert az első roundot megnyerte, igazi Time Uppal. A második roundnál ellenfele rákapcsolt és sikerrel kijátszotta B. Jenet Aurora támadását és visszavágott a Raimei Danra elkeresztelt kombóval, ezzel visszavágva. Ám, a harmadik roundnál nagyon furcsa lépést tett meg Namire. Sejtette, hogy az ellenfél Desperate Moveját meg lehet könnyen szakítani, ezért hergelte annak kicsikarására. Ez egy hosszú ideig működésképtelen taktikának látszott, ám ez az utolsó tíz másodpercben eredményt hozott és amint kivédte, azonnal benyomta a Many Many Torpedos képességet, ezzel lényegében megszerezte az első pontját a csapatnak. Shodan mosolyogva nézett.
- Nagyon jól játszik, ezt el kell ismernem. Viszont, ez csak a kezdők szerencséje lehet talán? Majd meglátjuk.
- Ahogy mondod. – válaszolta Namire és felmutatta hüvelykujját. Ekkor Karin jött következőnek, aki Tizocot hozta, a sávot meg középtájékra rakta. Az első roundban mutatkozott meg a madármaszkos pankrátor igazi gyengesége: A legtöbb kombója teljesen kiszámítható és elég csak kivárni a lemenetelüket, ami nem igazán nehéz, pláne nem B. Jenet számára. Így Namire nyerte az első roundot úgy, hogy folyton a kombó vége után használta a Gulf Tomahawkot. A második forduló sem vezetett semmi meglepőre, Namire ugyanis rendre leverte ellenfelét, csak most nem használt mást, mint alap kombókat. A tömeg innentől fogva biztatta a nőt a folytatásra, ám azon látszott, hogy nincs hozzászokva ehhez a játékmenethez. A csuklóját fogta és masszírozta. Yaguchinak ismerős volt az érzés. Mikor egy kis kihagyás után tért vissza a játékokhoz, akkor az efféle fájás szobatársként költözött hozzá. A következő ellenfél Yuki volt, aki úgy ült le a gép elé, mintha egy úrinő lenne. Kiválasztotta Gatot és a T.O.P. sávot az életereje elejére tette.

Itt áldozott le Namire szerencséje, mert mindkét roundban kikapott úgy, hogy az ellenfele kiismerte a taktikáját és folyton vagy egy Fuu-Ga nevű spéci technikát, amit azonnal egy rá folytatásban nyomott Katsu-Ga követte. Ám, szemmel láthatólag Namire már nem is szándékozott további erőfeszítéseket belevinni, ugyanis a második roundban már védekezni se védekezett Jenettel. A tömeg megtapsolta a játékosokat. Immár senkinek nem lehet kétsége, hogy a videójátéknál, hasonlóan az élet legtöbb területére, a kor nem számít. Yaguchi leült a gép elé, ám azzal kellet szembesülnie, hogy a hangja meg volt ahhoz, hogy ne adja fel, attól függetlenül az ujjai állapota nem nem javult ezen rövid idő alatt. Pokoli fájdalommal járt már az, hogy egyáltalán hozzáérjen valamihez. Magában forrtak a gondolatok: Fel kéne adnia, de akkor meg a csapatának, legfőképpen Oononak a képébe köpne. Azt soha! Egyetlen módszer létezett, a gyűrűs és kissújj együttesével fogja nyomni a gombokat. Csakhogy, ezzel rendkívül csökkennek a győzelmi esélyei. Normál esetben a mutató és középsőujjal szoktak az arcade játékok esetében játszani. Ha ki is kap, akkoris bizonyítja azt, hogy nem hagyja faképnél a barátait. Ám, ekkor valaki melléült úgy, hogy a sérült karja dikrekt a hátán pihenjen. Oldalra nézve látta, hogy ki volt az.
- Oono! Megkérem, hogy távozzon a játéktól…
A megnevezett nő R.Mikára nézett, akibe belefagyott a szó. Felmutatta két ujját vele szembe, majd, megfordította a csuklóját úgy, hogy a két ujj összeérjen. Daniel odament a bemondónőhöz és átvette a mikrofont.
- Elmagyarázom, hogy mit akar a csapattárnőm mondani. Mivel az egyik csapattársunk jobb kezén két ujj el van törve, ezért azt szeretné, hogy ketten együtt dolgozzanak. Lényegében, Yaguchi lesz az irányító a mozgásban, addig Oono az ütéseket viszi be. Ketten egynek számítanak, viszont, ha egyszer veszítenek, még egyet játszhatnak. Így megoldódott a sérülés és a számokban sincsenek hatalmas eltérések.
R. Mika visszavette a mikrofont és a fonalat.
- Megkérem a V.I.P. vendégeket arra, hogy döntsenek erről a javaslatról.
Két perc visszafojtott csend következett.  Addig Lillith és Morrisons gyorsan megbeszélték a dolgokat és az Ages Knights megkapta az engedélyt a változtatásra. Okkal bólintottak rá: Morrisons remélte, hogy remekül fog szórakozni, míg Lillith arra volt kíváncsi, hogy a páros mennyire van összhangban. Tudni akarta, hogy mennyire szereti a fiatalabb lánya ezt a férfit. Persze nemcsak ott volt beszélgetés, hanem a csapatokon belül.
- Oono! Biztos vagy ebben a lépésedben? – kérdezte Daniel. A nő tekintete elárulta: Megbízok a páromban és együtt leküzdjük az akadályt. Ekkor Shodan lépett eléjük.
- Nocsak. Meg vagyok lepődve. Ezért is szeretek videójátékozni a testvéreimmel. Vagyis, a csapatommal.
 Yaguchi most közelebbről vette őket szemügyre, és szemmel láthatóan igazat mond Shodan.
- Örülünk, hogy szórakoztatunk benneteket. – jegyezte meg Hidaka cinikusan.
- Ugyan már, tényleg igazat beszélünk. Nagy kár, hogy a fenevadújju Yaguchinak eltörték az tehetséges kezét.
- Honnan tudsz erről? – kérdezte a férfi. Azt hitte, hogy ezt senki nem tudja. Még a szervezőknek is azt hazudták, hogy baleset történt.
- A Team Yomi csapatkapitánya, Chikuron mondta el a szörnyű hírt.
Most lett elege Danielnek és ha szembekerül a sráccal, akkor lesz hozzá egy-két keresetlen szava. Ám, ezt még félre kellet tennie, mert a hangosbemondóba bemondták, hogy vége a szünetnek. Ideje volt a Garoura visszatérni.

Yuki türelmesen kivárta, míg a kettő ellenfele leül és megfelelően átkarolja egymást, ezzel lehetetlenné téve azt, hogy valamelyikük még véletlenül is megszegje a szavát. Yaguchi a karakterválasztásnál Tizocra ment rá, mire Oono ránézett kérdő tekintettel.
- Ismerlek már elég jól ahhoz, hogy tudjam a választásod. Folyton grabber karakterekkel szeretsz lenni. Emiatt választom.
A nő csak bólintott és lenyomta a gombot. A T.O.P. mérőt középre állították és úgy kezdődött meg a Tizoc vs Gato mérkőzés. Eleinte úgy látszott, hogy a páros remekül kezeli a madármaszkos pankrátort, ám a látszat csalóka volt. Noha elég könnyű irányítani, kitanulni nehezebb. Gato hamar rájött a dolgok nyitjára és folyton megvárta, míg Tizoc fogása abbamaradjon és csak utána támadt rá a Fuu-Ga tecknikára, amit ugyanúgy kombinált más technikákkal, mint eddig, Ekkor Yaguchi a játék helyett Oono kezét figyelte, hogy milyen ütemben nyomja le a gombokat és próbálta a megfelelő irányokat belőni. Ám, ez se sikerült és immár a második roundot is elvesztették. Már csak egy dobásuk maradt erre a meccsre. A férfi ekkor Oono melléhez bújt és hallgatta a szívverését. Ezt azonnal egy jó alapos hajtépés követte és a nő rosszalló tekintete, amiből egyértelmű az üzenet: Nincs időnk romantikázni, se perverzkedni.
- Félreérted, Oono. – szabadkozott fél kézzel integetve Yaguchi. – A valódi célom az, hogy összehangba legyünk.
A nő erre felvonta a szemöldökét, ezzel kérdezve, hogy mire akar célozni.
- Ha nyerni akarunk, akkor e ponttól fogva teljeskörű összhangban kell nyomni a gombokat és a megfelelő irányt belőni. Úgy kell játszanunk, mintha egy játékos lennénk. Mondhatni, ez is afféle próba, hogy mennyire erős a kettönk közötti kapcsolat.
Oono már értette a célzást és egy gyors csók után folytatták a játékot. Minden maradt erre a játékra úgy, ahogy előbb, ám a páros mostmár rákapcsolt. Folyamatosan nyomták be a megfelelő kombókat, immár teljesen egymásra figyelve. Ennek eredménye, hogy Gato immár végérvényesen sarokba szorult és hiába próbált védekezni, az első menetben egy Justice Hurricane, a másodikban egy jól időzített Big Fall Griphon küldte padlóra Gatot. Ezzel már csak két ember maradt hátra. A vastaps közepette az Earthquakers csapatából Morrigan foglalta el helyét és kiválasztotta Hotarut és a mérőt az utolsó harmadra állította. Az első roundban már meglepő dolog történt, mert a fiatal lányharcos egy remekbeszabott Shajo Tai nevű fogással küldte padlóra Tizocot. Ám, ez a párost csak jobban feltüzelte, mert a második roundban Miracle győzelmet arattak, ami a perfectnek felelt meg más verekedős játékokban. A harmadik round immár teljesen egymásnak feszülve osztották a sima ütéseket és így próbáltak egymásból kicsikarni hibákat. Ezt az időhúzás Tizoc törte meg egy Olmypus Overrel, ami tökéletesen betalált és már csak egyetlen jól irányzott Big Fall Griphonnal koronázták meg a mérkőzést és elhozva győzelmüket. Immár csak Shodan maradt. Teljes eleganciával lépett oda a pároshoz és mosolygott rájuk.
- Eléggé érdekes lesz két ember ellen harcolni. De mindent el kell kezdeni valahonnan nem? – kérdezte és az öklét mutatta feléjük. Azok viszonozták az öklözést és ezzel elkezdődött a harc. Shodan B. Jenetet választotta és legfelülre tette a T.O.P. mérőt. Yaguchi és Oono maradt Tizocnál, csak most a mérőt legfelülre állította. Az első roundnál már meglátszott Shodan tehetsége, mert Super Move-t Tizoc kikerülte, de az idő lejárat után neki több életereje maradt. A második Roundnál már a maszkos pankrátort nem tudta hülyére venni és nem fogással próbálta megsebezni, hanem drop kickkel támadott. Végül, Tizoc nyerte a roundot egy sikeres Griffon Tower és egy rá követő Griffon Huggal. Harmadik roundnál immár Shodan mindent meg akart tenni azért, hogy legyőzze a kettőst, ám hiába adta be a Too Many Torpedoest, elhasználva mindkét csíkot, Tizocnak még így is maradt 1% életereje. Ekkor Yaguchi és Ooono sikerrel nyomták be a teljes csíkot elemésztő Big Fall Griphont, ezzel kiütve Jenetet.

Ezzel az Ages Knight továbbjutott az elődöntőbe. Shodan könnyeit letörölve gratulált a párnak és kívánta azt, hogy nyerjék meg a tornát. Az Earthquakers minden tagja megölelte az ellenfél csapatának tagjait. Nem haragudtak rájuk, mert legyőzték őket. Sokkal jobbak voltak. Namire még meg is puszilta őket. Ám, amikor az Ages Knight levonult a színpadról, meglátták azt a csapatot, akit jelenleg a legjobban utálnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr3316296192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása