2020. május 23. 10:22 - Ragnafan1992

BnHA Star Knight Deku. 14. Fejezet: Keresztezett utak.

Vannak olyan találkozások, amiket nagyon is megbánsz. Ebben az esetben Gentleék egyetlen hibája, hogy a U.A.-be való behatolást felvegyék és ezzel dicsekedjenek el a világ felé, egyetlen, ámde hatalmas hibába ütközött: Találkoztak velem és Mirioval. Innen két szálra fog szakadni a történet. Első részről Gentle és La Brava tervei kerülnek terítékre, míg a másik szelet én és Mirio őrjáratával foglalkozik. Lássunk is hozzá… ez eléggé száraz bevezető volt, nem, Ragna? (Jó lesz ide. Ha nem, akkor sem történik nagyobb katasztrófa. – R.)

Gentleék mindig is előre meg szokták figyelni a területet, ahová betörnek. Most még az is kedvezett nekik, hogy a takarításért felelős robotokra az iskola erősködése miatt Win10-et telepítettek, aminél könnyű volt La Brava számára a feltörés és a kékhalál okozása. Egy hét folyamatos megfigyelés persze nem volt zökkenőmentes. Ugyanis, Bakugo és Eijiro behívták kosarazni őket, amit csak nagy nehezen tudtak elutasítani, de egyik alkalommal Ashidoék adtak nekik egy pohár vizet, amit próbáltak úgy leküldeni, hogy ne bukódjon le az álcájuk. Ám, meghozta gyümölcsét a fáradozás: kész volt a terv. Ezt Gentle egy pohár tea megivása közben ecsetelte társnőjének, aki szokásához híven, kávét szürcsölgetett.
- Akkor a következőket fogjuk tenni: Reggel 6-kor indulunk és 7-re elérünk ebbe a régi és eldugott teaházba. Ott megreggelizünk és megiszok egy csésze teát. Aztán, 8 órakkor kisebb kerülővel bár, de eljutunk a U.A. kapui elé, ahol már megy az oktatás. Fontos, hogy ekkor van őrségváltás a belső területen, mert építik a standokat, emiatt könnyű besurranni, míg álruhában leszünk. Ha ez megtörtént, a földszinten lévő irodasornál a középső ablakhoz megyünk és akkor… megtesszük azt a lépést, amitől a világ szeme felébred. Természetesen, csak este publikáljuk, mert addigra ügyes kezeid megvágják a nyersanyagot. Kérdés, kedvesem?
La Brava megitta az utolsó kortyot és megtörölve száját szólalt meg.
- Miért kell abba a romba bemennünk?
- Azért csak nem hiszed, hogy üres gyomorral fogok nekiállni gaztettet végrehajtani? Ezt tanácsoltam mindig feléd: Egyél rendesen és megnősz jó nagyra.
A nő csak összehúzta a szemöldökét. Nem volt kedve társával hajbakapni amiatt, mert megint szívja a vérét.
- Aggódok az egész miatt. Egy ilyen kaliberű tervhez ennyi előkészület kevés lesz. Hiába a hacker tudás, az se fog itt segíteni.
Ekkor Gentle csak La Brava vállára tette a kezét és kacsintott, amikor egymagasságba ereszkedett le.
- Igazat adok neked, de nem mondok le a céljaimról. Emlékezz: A bajszom és a lelkem a tét.
A nő csak megcsókolta társát és felállva előkészült a holnapra.

Másnap reggel összeszedték a cókmókjaikat, majd távoztak. Folyton kerülőúton mentek, nehogy megállítsa őket bármilyen járőr. Noha a U.A. tanárait és diákjait addig nem zavarta, míg dolgoznak, addig a rendőrök nagyon szerettek kötekedni. Az étteremhez érve azonban problémákba ütköztek. Túl korán jöttek, mert csak 7-kor nyit és még két rendőrkocsi is ott tanyázott. Szerencséjükre, az autók tovább haladtak és a továbbiakban csak civilek mentek a dolgukra. Amint az étterem táblája mutatta, hogy kinyitottak, egyből berohantak. Miután megreggeliztek és megittak egy csésze Imeprial Tips Gold teát, távoztak. Ekkor futottak össze velem és Mirioval. La Bravanak volt jó megérzése.

Most vissza rám és reggel ötre. Örültem annak a kiskapunak, hogyha segítek és az SoP csapatában bevállalom a járőrözést, akkor délután mentesültem a gyakorlati óra alól. Korán kelve gyorsan felöltöztem és reggelivel a gyomromban értem az ügynökség bejárata elé, ahol már Mirio, Tamaki, Nejire, Rei, apám és Todoroki várt. Osztálytársamra nézve elmosolyodtam. Emlékszek, hogy leesett az álla, mikor látta, hogy anyja is visszatért a hősiparba.
- Ennyien vagyunk csak? Ez is több mint a semmi. Akkor Nejire, Tamaki, ti az szokásos északi pontra mentek járőrözni. Rei, Todoroki és Hisashi: Ti a nyugati és a déli részleget ellenőrzitek le. Én és Midoriya a keleti részleg felé megyünk. Ne felejtsétek, hogy biztosítanunk kell a fesztivál előkészületeinek zavartalan működését.
- Értettük. – vágtuk rá mindannyian, majd a megadott útirányokba mentünk. Persze Mirioval folyton beszélgettünk, miközben éberen figyeltük a körülöttünk folyó eseményeket.
- Kész rémálom az új tagok válogatása. – sóhajtott fel, miközben mellettem lépkedett. – Alig tudtam felvenni két tagot, a száz közül, akiknek legtöbbje kész katasztrófa. A múltkor egy kétballábas gyökér jelentkezett, akit ügynökségről ügynökségre passzolnak át, annyira elcsesz mindent.
- Az kemény. Én se sok mindent haladtam az edzéssel. Kész pokol a feladat.
- Annyira megerőltető még mindig az Overhaul elleni harcra gondolni? – kérdezte tőlem csodálkozva.
- Igen. Azt az erőt szinte alig tudom kordában tartani. Az edzések végén, a tehetem, visszamegyek a szobámba és alszok. Mint egy nyugdíjas, komolyan mondom. – morogtam és megállva a kezembe temettem az arcom. Nem akartam Mirioval annyi információt megosztani. Gyorsan eltereltem a gondolataimat és Mirio még másik témaválasztás mellet döntött. Megérezhette, hogy nem kéne a húrt tovább feszíteni. Amikor az egyik őskövület étterem elé értünk, akkor találkoztunk szembe a két gondnokkal.
- Jó reggelt a társaságnak! – köszöntem nekik, mire összerezzentek. – Kicsit elkéstetek, ahogy észrevettem.
- Igen, sajnos elaludtunk és inkább dolgozzuk le a műszakeltolódást, mintsem üres gyomorral dolgozzunk. – nevette el magát a férfi, ám Mirio gyanakvóan nézett rájuk.
- Kik ezek a tagok? – kérdezte tőlem.
- Az új gondnok és terepfelügyelők. Mivel az…
Ekkor Mirio a két idegen előtt ütött a földre, amire megrémültek.
- Jó kis hazugság, mondhatom. Az Akadémia nem vett fel új személyzetest. Ha ez nem lenne elég, akkor a hangotok alapján felismerlek titeket! Ti vagytok a Gentle Criminal páros!
- Ne… NE!!! – kiabálta el magát a férfi, miközben a fejemben lement az Imperial March szám a Birodalom Visszavágból.
- Elég legyen. Ez nem méltó hozzánk. – köhintett La Brava.
- Kik vagytok ti valójában? – kérdeztem, immár harci állásba vágva magam. Az alacsonyabb benyomott telefonjáról egy számomra ismerős dallamot és közben mondták.
- Készülj a harcra – mondta a férfi és levette a maszkját
- És vele a kudarcra – vágta rá a nő és levette ő is maszkját.
- Megmentjük a világot a pusztulástól.
- Zászlóink alatt egyesül majd minden ember
- Legyőzzük az igazság és szeretet szellemét
- Birodalmunk határa a kék ég!
- Gentle!
- La Brava!
- A Gentle Criminal csapat fénysebességgel csap le az áldozatra.
- Add meg magad most rögtön, most rögtön vagy készülj a biztos halálra.
- Úgy bizony! – vágták rá mindketten a végén és bepózoltak. Mirio és én is lefagyva néztünk rájuk, aztán megtapsoltuk őket, mire meghajoltak.
- Ez elég szép előadás volt. – jegyeztem meg elismerően.
- Ahogy mondod. Mondjátok csak, mit kerestek errefelé? – kérdezte Mirio, mikor befejezte a tapsolást.
- Mi csak be akarunk törni a…
- Elég, La Brava. Nem kell részletezni nekik azt, hogy hová megyünk. Csak annyit elég tudniuk, hogy dolgunk van és személyiségjog alapján oda megyünk, ahova akarunk. – vágta rá gyorsan Gentle, de ezzel semmit nem mentett meg.
- Hova akartok betörni? – kérdezte rájuk gyanúsan. – Csak nem a U.A.-be.
- Mielőtt félreérted: Mi csak teszünk oda egy látogatást. – vakarta meg a tarkóját megjátszott zavarodottságban Gentle, ám ezzel nem bújt ki a válaszadás alól. Viszont, nem adta fel. – Nem vagyunk olyanok, mint a Gonosz szövetség.
- Azt látjuk. Ti legalább viccesek és karizmatikusabbak vagytok. – jelentettem ki nyíltan, mire Mirio rámnézett furcsállóan. – Most mi van? Amíg Tomura ott a vezető, addig nem fognak sok vizet zavarni.
- Ez nem fogja mentesíteni azt, hogyha ezek betörnek, akkor újabb országos pánik fog kialakulni.
- Igazad van. Ideje megadni magatokat és akkor nem esik bántódásotok! – kiáltottam kettejükre.

Ezt nevezem a legfurcsább találkozásnak, annyit mondhatok. Tény, hogy nem akartam bajba keveredni, de ez nem kívánságműsor (Különben itt lenne Dévényi Tibi bácsi. – R.). Kösz Ragna, ez kellet a végére. És mennyi olvasód vágja le ezt az utalást? (Passz, de most jólesett. – R.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr2715713440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása