2021. március 28. 16:51 - Ragnafan1992

BnHA Star Knight Deku. 29. Fejezet: Koponya vadászat. Második felvonás: Az ember igazi bűne.

Aqua eléggé izgatottan szolgálta fel a csapatnak a teát, mikor Mineta visszatért a mosdóból. A lekapcsolt projektor helyét egy üres tábla és filcek vették át. Továbbá, térkép és a négy megölt hős fotója szerepelt.
- Látom, te is megérkeztél, kolléga. Megelőzöm a kérdésedet, hogy a másik csapat merre ment. A rendőrségen keresnek kiindulópontot. Amíg nem kapunk extra információkat, addig a mi feladatunk rájönni, hol keressük a célszemélyt.
- Tiszta sor. Még szerencse, hogy Aival az egyik közös programunk a Gyilkos Elmék részek megnézése.
- És közben megszabadultok a ruháitoktól és egymásnak estek? -kérdezte a nő nevetve, mire Ai kiszedett egy noteszt a mellei között és belenézett.
- Ilyen nincs a bakancslistán? Sebaj, beleírom. Kösz, Aqua.
- Örömömre szolgál.
Mineta ellenben még mindig nem tudta kiverni a fejéből, hogy Ai most színjátékot játszik előtte.

Tíz perc tárgyalás után odáig eljutottak, hogy a tettes valamelyik hős haragosa lehet. Ám, ezzel kb. ezer főre zsugorodott le, ha nem nagyobbra.
- Azon az állásponton vagyok, hogy a főbb vonalakat kell nagyító alá venni. -mondta Aqua, mire Minta jelentkezett.
- Első tippem Mach haragosai között kell keresnünk.
- Tényleg. Hiszen Tucker megerőszakolásának ügye elég keveseket érintett, lévén a média és az állam egyre másabbra némította el a szivárogtatókat. Zero és Rem drogbiznisze is max. csak pár embert érintett, mert egy hónapig se tartott az egész. Sake folyamatos rabkiengedésére is volt már a történelemben példa, szóval azt max. második helyre írnám keresés szempontjából. Ám, Mach olyan volt, mint a toronyóra. Minden reggel ütötte a nyolcat és elég sok haragost szerzett össze.
- Ti ketten zsenik vagytok. -mondta Aqua és a tábláról lehúzta a három kizárt áldozatot és Mach esetébe írta fel a neveket, ami alapból ötven embert számol. Ezzel se jutottak előbbre.
- Most ki kell szűrnünk, hogy kiknek volt alibijük a gyilkosságok ideje alatt. Illetve, kik tartózkodtak távol a várostól.
- Ezt bízzátok ide. -mondta Aqua, majd leült a gép elé. Kezeiből még tíz ujjat növesztett és elkezdett a Ghost in the Shell -féle robot módjára pötyögni ( Mariko Sunoharasu, hősnevén Aqua. Qurik: Slime. Bármilyen alakot képes felvenni és testét módosítani. Ennek ára az, hogy rengeteg vizet kell fogyasztania, nehogy kiszáradjon. -R.). Végül, három emberre szűkítette a kört. Ekkor csörrent meg a kommunikátor hívója. A nő benyomta, majd képernyőn látszott Kumiko feje.
- Itt vagyunk a Grace Fields House előtt. Hamarosan végzünk. Szóval, információt kérünk a lehetséges célszemélyekről.
- Rendben. Az informátor csapat három személyt talált, akire ráillik Skull Man profilja és semmiféle alibijük sincsen. Az első a Ka utcában lakó Guzoka Sagi.
Szenvedélyesen rajong Skull Manért és teljes mértékben egyetért a hamis hősök kiiktatásában. Bolond módon a közösségi oldalaira is megosztja ezen nézeteit. Noha állítólag két nappal ezelőtt balesetet szenvedett és jelenleg mankóban van, elképzelhető, hogy kamuzik.
- Értem. Az a város túl felén van. Másik jelölt? -érdeklődött Kumiko.
- A második egy pap,
Jürgen Verdammnis. Egy kápolnát üzemeltetett a Grace Fieldstől tíz percre. Egykor a hadseregben káplán volt és hitéhez mai napig hűen él.
- Nekem nem tűnik gyanúsnak.
- Igen ám, de nagyon hamar túllendült azon, hogy Mach anno megbánás nélkül gázolta el leendő feleségét. Lehet, hogy titokban bosszút forralt a hamis hősök ellen. A harmadik pedig Inori Otome, egy titkárnő a Japán Nemzeti légitársaság adminisztratív osztályáról. Ő is eléggé rajong Skull Manért, de anno Stainért is, akinek a halálán fekete profilképet rakott ki Instragramjára két teljes hétig.
- Kiváló munkát végeztetek. Két óráig nyugodt szívvel pihenhettek. Délután bekapcsolom a kamerát és ti is követhetitek az eseményeket. Így este 5-re remélhetőleg kellő mennyiségű információval rendelkezünk a célpont elkapásához.
- Értettük. Aqua kiszáll.
Ekkor a távolból megszólalt Kokoro hangja, aki hallotta a beszélgetést.
- Ez mekkora baromság… Kumiko kiszáll.
- Te nem vagy normális, drágaságom. De így szeretünk. Gyere ide és löttyenj a vén csöcsömre…
Ekkor kapcsolt szét a vonal. Mineta csak fejét vakarva nézett, mire Ai elnevette magát.
- Hagyd rájuk. Mindennaposak az efféle szóviccek nálunk.

A szünet ideje a hármas kávét ivott és magukról meséltek. Kiderült, hogy Aqua tulajdonképp nemtelen a képessége miatt és élete nagy részét a vízhez kötve éli. Ez magyarázza a medencét a terem oldalán és a vízálló billentyűzetet. Már éppen nagyban mesélte az egyik sztorit, amikor hívást kapott. Kumiko volt az.
- Központ! Itt vagyunk az első gyanúsított helyszínén. -mondta és felrakta a kamerát a szemöldöke tájékára. Egyszerűen díszített templom tárult eléjük, amiből lehetett érezni az áhítatot és a pátoszt a kereszténység felé. Mineta egyből felismerte ezt a helyet.
- Ez a
Szent Michael templom!
- Honnan ismered? -kérdezte Ai.
- Anyum a keresztény hitet követi kislány kora óta. Itt is kereszteltek meg.
- Miket meg nem lehet tudni rólad. -jegyezte meg Akira a vonal túlvégéről. -Akkor bemegyünk. Kövessétek az eseményeket.
- Értettük. -mondta Aqua, akinek a feje kilógott a medencéből. Mikor bementek, odabent már ott volt Jürgen Verdammnis, aki éppen imádkozott. Mikor kiszúrta a társaságot, felállt.
- Üdvözöllek Isten házában. -köszöntötte őket. A hangjában megvolt a barátságos tónus.
- Üdvözlöm, Jürgen atya. -köszöntötte Kumiko, majd egyből a tárgyra tért. -Szeretnék beszélni önnel, ha szabad.
- Természetesen. Fáradjanak az irodámba.
Amíg nem mentek be a terembe, addig csak a környezeti zajokat lehet hallani. Az irodában hallatszott a bekapcsolva hagyott rádió.
- Miben segíthetek a hölgyeknek és az úrnak?
- Mit tud Skull Manről? -kérdezte Toru.
- Csak amit a hírekben hallottam. -
válaszolt nyugodt hangon.
- Hol volt tegnap éjfél tájékán? -kérdezte Kumiko.
- A szobámban aludtam, mint a tej. Ezt senki nem tudja bizonyítani, mielőtt kérdezitek.
Akira jól figyelte a férfi testbeszédét, de semmiféle hazugság jelét nem mutatta. Ekkor viszont meglepő dolog történt. A rádióban bemondták a friss híreket.
- Üdvözlök mindenkit! Itt Soichiro jelentkezik. Friss híreink szerint ma reggel egy hőst tartóztattak le, aki a harca során egy óvoda falába rúgta ellenfelét, ami be is tört. Egy teljes csoport óvis és
egy óvónő halt meg…
Erre Jürgen elfordult és az ablakán nézett ki. A
nap állása miatt úgy tűnt, mintha a könnyeit rejtegetné, mégis a hangja inkább volt egy lelkiekben megtépázott és üres ember.
- Újabb ártatlan lelkek kerültek Szent Péter színe elé. Nekik nem jött el az idejük…
Mindannyian szomorúan néztek rá. Átérezték a fájdalmát. A férfi folytatta.
- Tudjátok, mi az emberek igazi bűne?
Lupus est homo homini, non homo, quom qualis sit non novit.
- Ember embernek farkasa, röviden. -hallatszott a kommunikátor túlvégéről Mineta hangja, de semmi reakció nem volt rá.
- Akárki is volt a vonal mögül, eltalálta. Jézus Urunk a bűneink megváltásáért kereszthalált halt. Viszont, mennyi bűnt képes még elnyelni? Főleg az olyanokét, akik a jó cél érdekében cselekszenek, mégis több pusztítást és kárt okoznak?
Kumiko csak most tudott magához térni döbbenetéből és megszólalni.
- Jürgen atya. Őszintén, nem tudjuk, hogy mire akar kilyukadni, de…
- Egyszerű pedig a válaszom: A hamis hősökre. -felelte és feléjük fordult. Tekintetéből a fény mintha kialudt volna. -Ők olyanok, mint Éva. Annak ellenére, hogy józanul ki lehetne következtetni, hogy nem kéne hallgatni Luciferre, mégis megteszik. A bűn útját választják, ahogy sok más ember. Pedig nekik kéne példát mutatniuk.
Ekkor Akira vetett véget az őrületnek és lekapcsolta a rádiót.
- Elnézést atyám, hogy ezt teszem, de szerintem nem kéne ilyeneket hallgatnia, hogyha ennyire durván érinti. -mondta, mire a férfi egyetlen szempillantás alatt kizökkent ebből az állapotból. Ismét elfordult.
- Sajnálom ezt a kis közjátékot. És ha nem lenne gond, távozzanak. Nem tudok önöknek segíteni.

A csapat néma csendben ment ki a templomból. Odakint viszont elkezdték a helyzetet tárgyalni. Egyikük sem nézett hátra, holott Jürgen végig figyelte őket irodája ablakából. Csak akkor ment el, amikor megcsörrent a telefonja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr8316482932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása