2015. december 25. 17:06 - Ragnafan1992

Phoenix Wright: Ace Attorney elemzés.

Ügyvédnek lenni sohasem volt ennyire izgalmas.

Sziasztok. Üdv egy újabb játékelemzésemben, amiben egy Nintendo DS exkluzív játékot fogok bemutatni, ami a Capcom gondozásában jött ki. Kezdetben még a Gameboy Advance kézikonzolra jött ki csak Japánban, ám a Nintendo DS változat nemzetközileg is kijött Amerikában és Európában. Hatalmas sikere lett és nem ok nélkül. De vágjunk is bele.

A történet szerint főhősünk Phoneix Wright védőügyvéd, akinek feltétlen célja, hogy a klienseit megvédje a bíróságon. Legelső melójában Larry Butz nevű barátját kell a gyilkosság vádja alól kimenteni. Ez jó ürügy arra, hogy a játék alapjait megtanuljuk a bírósági szekciókban. Ergó, a tanúk hazugságaira kell bizonyítékkal válaszolni. A fejezet játszása közben tűnik fel az embernek, hogy a zenék nagyon megadják a játék hangulatát a párbeszédeken kívül. A sikeres tárgyalás után főnökünket, Mia Feyt megölik és kishúgát, Maya Fey-t kell megmenteni, aki a megmentése után hozzánk fog csatlakozni. Ráadásul a második fejezetben ismerhetjük meg Phoenix riválisát is, Miles Edgeworth-öt. A történet itt korántsem ér véget, hanem a négy fejezetes kampány ideje alatt pörögnek, de nem mesélem tovább. Mindenkinek ki kell próbálni, aki egy jó sztorival akar gazdagodni.

maya_and_phoenix.pngDe nem csak a történet és a zene kiváló (mégha a zene idézi a 16 bites korszakot). A karakterek nagyon szerethetőek. Igaz, hogy sablon karakterek, de nagyon sokat fektettek a készítők a jellemükben. Például hősük kezdőként még sokszor meglepődik vagy éppen mellényúl, de a vége fele már nagyon ügyesen csikarja ki az igazságot a tanúkból. De ott van még Dick Gumshoe nyomozó, aki elég kétbalkezes és néha nagyon fárasztó, de lehet rajta nevetni és aranyból van a szíve.

 

 

A tárgyalásokon kívül a nyomozás kap főbb szerepet. Itt lényegében nekünk kell megkeresni a bizonyítékokat, embereket kihallgatni és tőlük is bizonyítékokat beszerezni. Itt viszont az érintőképernyő nagyon hasznos, ugyanis azzal lehet a bizonyítékokra rámutatni. Lényegében, aki csak érintőképernyővel játszaná végig, annak arra is van lehetősége (én tableten játszottam végig). Az egyetlen igazi hátránya, hogy angol tudás kell hozzá és eléggé rétegjáték. Tehát, aki akciójáték bolond, az messze el fogja kerülni.
Értékelés:
Grafika: 8/10 
Zene: 10/10
Játékmenet: 10/10
Élmény: 10/10
Végső értékelés: 38/40
Számomra nagy favorit lett a játék. De világszerte akkora népszerűségre tett szert, hogy filmadaptációt is kapott és 2016-ra animét is ígértek belőle. Ennyi voltam mára, sziasztok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr978120782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2016.04.04. 15:08:05

Most van eme játékból anime! Nézed?

Ragnafan1992 2016.04.04. 18:44:34

@Mangekyo22: Hol lehet megnézni magyar felirattal? Alig vártam az anime adaptációt. :3
süti beállítások módosítása