2015. december 25. 17:05 - Ragnafan1992

Blazblue: Continuum Shift Extended elemzése.

Avagy, hogyan kell csinálni egy folytatást.

Sziasztok. Itt újra Ragnafan1992 és egy kiváló játékot fogok elemezni. De előtte egy kis háttér: A Blazblue neve számomra ismeretlen volt, egészen addig, míg Mangekyo022 elemzését el nem olvastam. Elolvasás után felcsigázott és automatikusan leszedtem. Az eredmény ámulatba ejtett. Hihetetlen kézzel rajzolt látványvilág, megával ragadó történetek és szereplők, de ami a legnagyobb piros pont a harcok menete és pörgőssége. Ígyhát nem csoda, hogy a Continuum Shift Extended is hamar felkerült a gépemre. A végeredmény: Tökéletes folytatás.

Elkezdtem a pozitívumokkal: Újfent nagyszerű lett a történet, ami ismét drámaira sikerült. Képregényszerű ábrázolásmódja az animés átvezetők kifogástalanok lettek.

vitablazbluefeature.jpg

Angoltudás kötelező hozzá, ha valaki meg akarja érteni a történetet, de én kijelentem, hogy bármelyik karakter jövőjéért még ennyire sosem izgultam (talán a Mortal 9 vagy a Walking Dead szériában). Továbbá megjelentek úgynevezett gag endingek, amik egy vicesebb befejezést tartogattak a játékosonak (favoritom Rachel Alucard befejezése). De a legjobb, hogy ha sztoriban kikapsz, akkor kapsz egy Continue lehetőséget, ami a Calamity Triggerben nem volt. 

A karakterek száma bővült. Ha jól számoltam 20 karakter van összesen. És az új karakterek nagyon ki vannak egyensúlyozva (kivéve talán Hazama). A harcrendszer tökéletes és fluid, SŐT, a kezdőknek van Stylish mód, ahol egy gomb nyomkodásával kombót tudsz kihozni. Ezt mondjuk feleslegesnek találtam és ez az egy negatívum, mert így nem tanulhatók be a kombók. A játékmódok is bővültek. Van túlélőmód, ahol az ellenfél folyamatosan nehezedik és számít a bevett mozdulataidra, Abbys mód, ahol 100, 500 vagy 999 harcot kell megvívni RPG elemekkel bővítve. Azonfelül Sztori mód, Time Attack mód és Online Multi is kapott helyet. Tehát van lehetőségünk a szórakozásra, bőven. A zenék egyszerűen zseniálisak. Csata közben buzdítani tudják az embert. Az Openingért és minden átvezetőért a Gonzo Stúdió felel, akik bele adtak apait-anyait. Nemsoká értékelek, egy 40 pontos rendszer keretén belül. Ám, itt van előtte pár kép a játékból:

1334754784_blazblue-continuum-shift-extend_gameplay.jpg

blazbluevita_2.jpg

Értékelés:

Grafika: 10/10

Zene:  10/10

Játékmenet: 10/10

Élmény: 10/10

Végső értékelés: 40/40

Kiváló darab, csak ajánlani tudom.

Ennyi voltam mára, sziasztok, további kellemes napot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr798067224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása