2015. november 03. 12:32 - Ragnafan1992

Chi's Saga anime elemzés

avagy a Chi's Sweet Home és a Chi's New Adress elemzése


chi_by_wallabby.jpg
Sziasztok. Én Ragnafan1992 vagyok és ahogylátható ez az első anime elemzésem. Úgyhogy ideje kezdenem az egyik kedvenc animémet. Miben különleges számomra az anime? A válasz egyszerű: Aranyos főszereplő, nagyszerű látványvilág és humor. 
A történet egyszerű: Chi, a két hónapos kiscica elvetéved az anyjától, mert egy madarat kerget. A teljesen elveszett és halálosan rettegő Chi-t a Yamada család veszi örökbe. Ám van egy kis bibi: Az albérlet, ahol Yamadáék laknak, nem lehet állatot tartani. Chi viszont kezdeti félelme ellenére, hamarosan otthonának tekinti a Yamada család házát. Innentől már mindennapos dolgokat követhetjük, mindezt Chi narrativája fogja feldobni.
Hol is kezdjem a pozitívumokat? A látvány egyszerű, de mégis nagyszerű. A zenék eszméletlenül jók. Főképp az opening, amire az első szavam, hogy aranyos és édes. A karakterek természetesen viselkednek és olyan érzése van a laikus embereknek, mintha élnének. Ebből a sorból Chi-t emelem ki. A narratívája meg tudja értetni, hogy mit éreznek a macskák és hogy reagálnak a mindennapos dolgokra. De a Yamada család is úgy viselkedik, mint egy normális család, akinek egy macska is családtagnak számít.

Az anime 104 részes, de három perces szösszenet egy epizód, viszont sajnos nincsen ending. De azonfelül rendkívül aranyos és imádnivaló anime. És a folytatása, a Chi New Adress csak tett rá még egy lapátra, hogy Chi neve ikonikus legyen. Története ott veszi fel a fonalat, ahol a Sweet Home abbahagyta. A Yamada család nem tud megvállni Chi-től, főképp a fiúk, Youhei. Emiatt úgy döntenek, hogy beköltöznek egy olyan panelházba, ahol állatot lehet tartani. Ezután Chire újabb kalandok várnak és a nézőre újabb nevetésáradatra készülhet. 

A Chi New Adress egyetlen újítást tartalmazott: Újabb háziállatok bevezetése. Nemcsak macska, hanem kutya, nyúl, papagáj és egyéb állatok. És minden állatnak saját személyiséget adtak. Mondjuk ott van Alice-chan a fennhéjázó macska, aki nehezen ismeri be, ha valamit élvez, Fuji-san, akit bölcsnek tartanak, de a kedvencem Hana-san, aki Chi-re úgy vigyáz, mintha a saját testvére lenne. Minden más maradt az eredeti formulában. A New Adress 105 részes és megéri végignézni, mert egy hatalmas élmény.

Zárásképpen mi sem bizonyítja jobban, hogy ez egy zseniális anime, mint az animeadditcs oldalán erről az animéről csak jót írnak és utálója sincsen. További kellemes napot. Szaisztok.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://animekesgames.blog.hu/api/trackback/id/tr938047006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása